keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Sisäinen timantti - 365 ajatusta parempaan arkeen


Olen viime päivinä lukenut Jenny Belitz-Henrikssonin kirjaa "Sisäinen timantti - 363 ajatusta parempaan arkeen". Kirja on jatkoa Sisäinen voima - kirjalle, josta kirjoitin blogiini reilu vuosi sitten.

Kirja tarjoaa edeltäjänsä tavoin 365 tavallisen ihmisen elämään kolahtavaa ajatusta parempaan arkeen. Kirjan ajatukst liittyvät onnellisuuteen, tunteisiin, läsnäoloon, murehtimiseen, rakkauteen ja tässä uudessa kirjassa on ajatuksia myös vanhemmuuteen liittyen. Kirjan takakannessa todetaan: "Sisäinen timantti tarjoaa sinulle iloa, oivalluksen aiheita ja vahvistusta. Se ei lupaa onnellisuutta tai hienompaa arkea, mutta se antaa ajateltavaa ja tukea, jota kasvat siksi ihmiseksi, joka haluat olla".

Kirjaa on helppo lukea ja sitä ei tarvitse lukea järjestyksessä vaan voi lukea ajatuksen sieltä ja toisen täältä. Erityisesti pidin haasteet ja vaikeudet luvussa olleista teksteistä. Samoin kuin vanhemmuutta käsitelleistä ajatuksista.


Kirjassa oli paljon tuttua. Olen käynyt läpi selvästi samaa kasvukaarta kuin kirjailija. Minäkin olin ennen se, joka hermostui pienistä ja näki kaikessa vain huonoa. Minä olin se, joka syytin muita siitä, etten ole onnellinen tai että he aiheuttivat minulle ikäviä tunteita. Auts. Onneksi olen kasvanut ja kehittynyt. Tämä kirjassa oleva kappale tuntuu hyvin tutulta: "Vieläkin hermostut, mutta jännä on huomata, että sitä mukaan kun itsetuntemuksesi kasvaa, sietokykysi erityisesti arjen epäkohtia vastaan kasvaa. Koko ajan osaat laittaa asioita enemmän tärkeysjärjestykseen. Ymmärrät, ettei pienestä kannata vetää hernettä nenään, koska usein se ei tilannetta pelasta, pahentaa vain".

Kirjan perusajatuksena on se, että elämäsi avaimet ovat omissa käsissäsi. On sinun valinnastasi kiinni, miten suhtaudut asioihin. Näetkö aina kaiken surkeuden vai myös positiivisia puolia. Jumitutko tunteisiin vai osaatko mennä eteenpäin. Elätkö pelosta käsin vai rakkaudesta käsin. Löytyykö ilo arjesta vai vain ulkomaan matkalta.

Olen tykännyt lukea kirjaa. Onko kirja sinulle tuttu?

Kirja on saatu arvostelukappaleeksi kustantamosta, Readme.fi:sta.

11 kommenttia:

 1. Löytyy ja tykkään :) Sen toisenkin voikin voittaa blogini facessa nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään minäkin. Eli kaikki nyt kokeilemaan arpaonnea Katjan blogin face-sivulle!

   Poista
 2. Kiitti vinkistä. Raapustan teoksen muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata kirja! Lyhyitä ja helppolukuisia ajatuksia, joista saa itselle ajateltavaa.

   Poista
 3. Tätä en ole lukenut mutta Rhonda Byrnen Voima kirja on juuri menossa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voima on hyvä kirja. Muistelen, että olen kirjoittanut siitäkin joskus tänne blogiin.

   Poista
 4. Tuo kirja kuulostaa kyllä hyvälle luettavaksi! Voima on tuttu kirja samoin muut hänen kirjoittamat teokset. Kotoa löytyykin kasa hyviä kirjoja tämän tyyppisistä aiheista, palaan usein lukemaan kirjoja uudelleen ja uudellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on paljon tällaista elämäntaidollista kirjallisuutta hyllyissäni. Ja minäkin palaan yhä uudelleen hyvien teosten äärelle. Sellaisten, jotka herättelevät ajatuksia ja antavat voimaa ja jotain uutta näkökulmaa.

   Poista
 5. Oi mahtavaa, kiitos sulle tästä postauksesta. Saisinko jakaa sen kirjan Facebook-sivulla? Ihanaa uutta viikkoa, mitä vain voi tapahtua :)
  Terveisin Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voit jakaa postauksen kirjan fb-sivulla.

   Mukavaa viikkoa sinullekin ja kiva kun tulit kommentoimaan postausta.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!