torstai 7. huhtikuuta 2016

Allergiaoireita ja arpaonneaOn siis kevät. Siitepölyallergikolle se tarkoittaa tukalia aikoja. Tai ainakin minun kohdallani on näin. Nenä on tukossa, silmät valuvat, aivastuttaa, olo on pöhnäinen. Moni kysyy minulta, enkö syö lääkkeitä. Kyllä, lääkkeet ovat käytössä. Voi olla, että joillakin allergiaoireet pysyvät poissa lääkkeiden avulla, minun kohdallani oireet lievenevät hetkellisesti lääkkeen ottamisen jälkeen. Tänään iltapäivällä tukkoisuus huipentui siihen, että äänenlähtö oli lähellä ohjatessani päivän viimeistä sirkustuntia. Nyt olen tämän illan hiljaa, sillä huomenna olisi taas kaksi sirkustuntia ohjattavana ja niiden jälkeen yksi kotikäynti uniasioitten tiimoilta.

Ehdin aina vuoden aikana unohtaa, miten ikävä asia tämä allergia on. Siedätyshoidosta on joillakin hyviä kokemuksia, pitäisiköhän minun alkaa selvittää sitä.

Allergiaoireista huolimatta muuten menee hyvin. Töiden tiimoilta suunnittelen jo ensi syksyä. Olen saanut pari tarjouspyyntöä, jotka ovat menossa läpi ja näistä työkeikoista olen innoissani. Lasten Tunnetaito-ohjaajaopinnot etenevät ja ensi viikolla alkaa niihin kuuluva harjoitteluryhmäni. Myös satuhieronnan tiimoilta käyn syventävää koulutusta tänä keväänä ja ensi syksynä.

Erityisen kivan olon on tehnyt hyvä arpaonneni tänä keväänä. Aika harvoin osallistun arvontoihin, mutta silloin kun osallistun voittoprosenttini on aika korkea. Talvella voitin Runotalo - blogin arvonnassa Sydämesi avaruus - kortit. Pihin naisen elämää - blogista voitin juuri Netflixin puoleksi vuodeksi. Ja eilen sain tiedon, että olen voittanut eräässä fb-arvonnassa Lapsimessuliput koko perheellemme. Tänään ne tulivat postin matkassa meille. Lapsimessulippujen voittaminen on jo käsite. Minä en nimittäin ole varmaan ikinä maksanut meitä sisälle Lapsimessuille, vaan joka vuosi olen voittanut jotakin kautta liput. Tänä vuonna ehdin jo miettiä, menemmekö sinne ollenkaan, kun pojat ovat jo niin isoja, mutta koska meillä on nyt ilmaisliput, niin toki sinne menemme. Ei poikia enää Lapsimessut kiinnosta, mutta Model Expon puoleta löytyy heitä kiinnostavia juttuja.

Allergiaa, aivastuksia ja arvontoja, sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Mitä sinulle kuuluu? Joko muilla allergisilla on alkanut allergiaoireet?

12 kommenttia:

 1. Minulla ei ole vielä alkanut siitepölyallergiaoireet, katupöly on hiukan vaivannut. Ei minullakaan lääkkeet vie oireita koivunkukinnan aikana pois, helpottavat toki oireita. Riippuu keväästä, että pystynkö olemaan ulkona hetkeäkään. Sen olen havainnut, että kannattaa kokeilla erilaisia lääkkeitä.

  Tsemppiä allergiakauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Minulla alkaa vuosi vuodelta aiemmin allergiaoireet. Vuosia olin allerginen "vain" koivulle, nyt olen useamman vuoden ajan reagoinut voimakkaasti jo lepän kukinnan ja katupölyn aikaan.

   Minä olen kokeillut erilaisia lääkkeitä, osa väsyttää ihan hirveästi. Vaikka kaikissa tietenkin lukee, että väsyttämätön. Nyt on ollut sama lääke käytössä monta vuotta, pitäisiköhän kokeilla jotain toista ihan vain testimielessä. Ehkä teen näin, sillä nyt on olo kurja.

   Poista
 2. Hei tulipa sopivaan saumaan tämä postauksesi, sillä sattui juuri silmään fb:ssa kaverin päivitys, jossa hän kertoi saaneensa avun mehiläissiitepölystä (bee propolis)!!! Sitä saa sekä raemuodossa, että nesteenä luontaistuotekaupoista. Joku toinenkin kertoi saaneensa siitä (ihan taianomaisen) avun, eli itse kyllä kokeilisin! :) Minulla ei mitään allergiaoireita ole, mutta meidän 2-vuotiaalla kyllä, ja olenkin tässä juuri miettinyt, mitä kokeilisin siihen. Nasolin-nenäsuihketta kun suostui kokeilemaan saman tien kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen ;) :D Jos kokeilet, niin kiinnostaa kyllä kuulla, auttoiko! :) Tsemppiä!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taatusti kokeilen eli menen heti huomenna luontaistuotekauppaan. Mikä tahansa keino tuntuu nyt paremmalta kuin lääkemäärän lisääminen.

   Poista
 3. En ole allerginen (paitsi ehkä huonepölylle, joskus lapsena testattiin), mutta katupöly kyllä ottaa kurkkuun ja silmiin. Otin pienen sateen siksi tänään ihan riemumielin vastaan. Ei pölise niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin otan sateen aina ilomielin vastaan näin keväisin. Se laskee sekä katupölyä että siitepölyä.

   Poista
 4. IHanaa, kun olet voittanut :)
  Allergiaa ei lapsuuden jälkeen siitepölyyn yms ole ollut - tosin täällä se tuntuu muutenkin vielä kaukaiselta ajatukselta, kun hanget kiiltää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä päin on vielä lunta. Tänne etelään on kevät tullut kohinalla.

   Arvontavoitot ovat kovasti ilostuttaneet. Kaikki kivoja voittoja.

   Poista
 5. Allergiaoireet ovat pahoja näin keväällä, joilla on oikein paha astma, niin tämä aika on pahinta. Mun pienellä kullanmurulla on infektioastma ja näyttää sille, että myös rasitusastma, joten nekin ovat oma juttunsa. Tuolla Lontoon reissulla meillä jokainen voi paremmin, iho-oireet paranivat ja tämä pikkuinen voi hyvin kostean ilman vuoksi. Harmi, että meillä on kuiva talvi-ilma. Mutta onnea työjutuista ja olet ahkera kouluttautuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astma kuulostaa ikävältä.

   Minä olen käynyt paljon koulutuksissa, olen halunnut kehittää ammattitaitoani ja sitä kautta luoda uusia palveluja. Nyt on olo, että kunhan nämä koulutukset ovat suoritettu, sitten en vähään aikaan aloita pidempiä kouĺutuksia.

   Poista
 6. Onpa onni ollut puolellasi arvontojen suhteen :)

  Tsemppiä tähän allergisen kevätkauteen, kyllä se taitaa tulla joka kevät puskista vaikka ei uskoisi tulevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, arpaonni on ollut hyvä.

   Nyt tällä hetkellä tuntuu taas vähän helpommalta allergiaoireiden suhteen. Luulen, että minun kohdallani vaikuttaa myös remonttipöly, jota on ollut jo viikkoja meillä sisätiloissa paljon. Remonttipöly, katupöly ja lepän siitepöly ovat nyt yhdessä aiheuttaneet minulle oireita.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!