lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hetkessä: Momo - teatteriesitys


Muistan lukeneeni joskus ala-asteen loppuvaiheessa tai yläasteen alussa Michael Enden kirjan "Momo" ja vaikuttuneeni kirjasta. Kun näin, että Vantaan Näyttämöllä on tänä keväänä tulossa teatteriesitys kirjan pohjalta, innostuin heti. Onneksi sain pojatkin innostumaan mukaan esitykseen. Tykkään käydä teatterissa poikien kanssa, mutta koska he lähentelevät jo teini-ikää, kaikki lastenteatteriesitykset eivät enää iske heihin. Momo-esityksen suositusikä on yli 7 - vuotiaille.

Momo on fantasiaseikkailu pienestä Momo-tytöstä ja aikapankin agenteista. Momon apua tarvitaan taistelussa kiirettä vastaan, koska aikapankin agentit varastavat ihmisten aikaa. Näytelmä kertoo yhteisöllisyydestä, ystävyydestä ja siitä, mikä on elämässä oikeasti tärkeää. Näytelmä kertoo siitä, mitä tapahtuu kun kiire valloittaa ihmisten ajatukset. Mitä tapahtuu, kun leikki ja luovuus häviävät. Momo - kirja on julkaistu vuonna 1973, mutta aihe tuntuu hyvin ajankohtaiselta juuri tänä päivänä.

Kävimme ensimmäistä kertaa katsomassa Vantaan Näyttämön esityksen. Esityspaikkana on vanha navetta. Katsomo on pieni ja intiimi. Näytelmässä käytettiin tehokeinoina varjoteatteria ja pimeässä hohtavaa maalia. Pidimme näytelmästä ja esitys innosti myös varaamaan Momo - kirjan kirjastosta. Se on seuraava iltasatumme.

Suosittelemme! Esitys on Vantaan Näyttämöllä 23.4. asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!