sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Hetkessä: Beige tappaa - teatteriesitys


Kävin eilen teatterissa ja tapasin ystävääni. Päivä oli Hetkessä - elämistä monessa mielessä. Beige tappaa on Aleksanterin teatterin tämän kevään uutuuskomedia. Olen aikaisemmin käynyt katsomassa Aleksanterin teatterissa esimerkiksi esitykset "Kaikki äitini, kaikki tyttäreni" ja "Uusioperh(s)e" ja pitänyt niistä paljon.

Beige tappaa - esityksessä ystävyys ylittää ikärajat ja ennakkoluulot. Aktiivinen eläkeläisrouva ja pätkätöitä tekevä ylikuormittunut yksinhuoltajaäiti tapaavat toisensa kuntokeskuksen pukuhuoneessa ja siitä alkaa kaverisuhde. Kaveruus laittaa jalan vipattamaan ja laulut raikamaan. Voiko nainen tappaa beigenvärisen arjen vanhanakin? Näytelmän nimi viittaa siihen, ettei tapettiin pidä sulautua. Naisen elämässä tulee olla väriä ja iloa.

Esityksessä tarkastellaan humoristisesti naisen ikääntymistä. Keskiössä on ystävyys ja elämänilo. Eläminen isolla E:llä. Ettei arki olisi liian beigejä ja mössöä. Esityksessä vuorottelevat naisten dialogi ja laulut. Mieleen jäi erityisesti viimeisenä kuultu laulu "Kaunis rietas onnellinen".

Tämä oli Hetki monella tapaa. Siksi, että sain nähdä hyvän ja hauskan teatteriesityksen ja myös siksi, että näin esityksen ystäväni, entisen työkaverini kanssa. Vaikka enää ei olla samassa työpaikassa, ystävyys on säilynyt ja näemme aika ajoin esim. teatteriesitysten merkeissä. Viime syksynä kävimme katsomassa yhdessä Billy Elliot-musikaalin.

Olo oli voimaantunut esityksen jälkeen. Kun lähdimme teatterista, ulkona alkoi sataa räntää, mutta mieli oli aurinkoinen.

ps. Luulen nähneeni Pinkit korkokengät - blogin Maijun samaisessa näytöksessä, missä itse olin.  Ja toinen peeässä. Tänään Hetkessä olo jatkuu, sillä istun junassa matkalla Tampereelle satuhieronnan syventävään koulutukseen. Kosketusta, läsnäoloa itselle ja toiselle. Tällaiset päivät ovat niin tärkeitä omalle hyvinvoinnilleni.

2 kommenttia:

  1. Kivankuuloinen teatteriesitys - kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tämä esitys oli saanut suht huonot arvostelut jossakin arvostelussa, mutta sekä minä että ystäväni kyllä tykättiin esityksestä.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!