lauantai 6. helmikuuta 2016

Hetkessä: Hierojalla


Kävin pari viikkoa sitten hierojalla. Luultavasti en ihan ekaa kertaa elämässäni, mutta edellisestä kerrasta on niin pitkä aika etten muista sitä. Olen suosinut enemmän erilaisia "pehmeitä" kehohoitoja kuten vyöhyketerapiaa, intialaista päähierontaa ja Rosen- terapiaa ja tavallinen hieronta on tuntunut...öh...liian tavalliselta. Ja olen ajatellut, että se sattuu enkä pääse siinä oikeasti rentoutumaan. Höpsö minä.

Olen jo pitkään kärsinut niska-hartiaseudun jumeista ja kun selkäkin vielä vihoitteli alkuvuodesta, päätin, että asialle on tehtävä jotain. Löysin suht läheltä meitä hierojan ja sain varattua ajan hänelle.

Ja kyllähän minun niska-hartiaseutuni oli aika jumissa. Hieronta keskittyi nimenomaan tähän yläselän alueeseen. Niska-hartiaseudulla oli jumeja, joiden käsittely tuntui, mutta ei sattunut. Hieronta oli rentouttavaa ja oikein tunsin, miten veri lähti kiertämään. Olo oli todella hyvä hieronnan jälkeen. Nyt hieronnasta on kulunut pari viikkoa eikä niska-hartiaseudullani ole ollut mitään kipuja enää. Näitä kipuja oli ihan jatkuvasti ennen hierontaa. Seuraava aika on varattu parin viikon päähän. Päätin, että nyt minun on saatava jumit pois ja niska-hartiaseutuni hyvään kuntoon. Olen iloinen, että tulin varanneeksi ajan ihan tähän tavalliseen hierontaan, johon olen suhtautunut ehkä vähän epäillen, ettei se ole minun juttuni.

Tämä hieroja tekee myös intialaista päähierontaa, suklaahierontaa ja kuumakivihierontaa. Kuumakivihierontaa voisi kokeilla jossain vaiheessa. Suklaahierontakin kuulostaa aika ihanalta.

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen usein ajatellut,että perinteinen hieronta sattuu. Olen joskus vuonna miekka ja kypärä käynyt tavallisella hierojalla ja silloin tulin niin kipeäksi etten ole sen jälkeen mennyt (no toki ei ole ollut niskassaan jumissa tms.) Hassua ja typerääkin luoda mielikuvia mistään kokeilematta ensin, pätee asiaan kuin asiaan. Kiva kun niskasi on jo parempi :-). Suklaahieronta kuulostaa kyllä...herkulliselta :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut hyvin vahvana ajatus, että tavallinen hieronta sattuu eikä ole siksi rentouttavaa. Ainakin tuo minun hierojani osasi hieroa niin, ettei se sattunut ja olo oli yhtä rentoutunut kuin minkä tahansa kehohoidon jälkeen.

   Ehkä kokeilen sitä suklaahierontaa jossaki vaiheessa. Ja lupaan raportoida kyllä sitten.

   Poista
  2. Kiva, jään odottamaan suklaahieronta raporttia.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!