sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vinkkejä lapsiperheen Berliiniin?


Tulevan kesän matkakohteeksemme on valikoitunut Berliini. Mietimme Pietarin, Berliinin ja Lontoon välillä ja lopulta päädyimme Berliiniin. Pietariin ei olisi tarvinnut lentää, sinne ehkä matkaamme sitten seuraavana kesänä. Me pyrimme välttämään lentämistä ekologisista syistä, siksi olemmekin matkustelleet paljon esim. Virossa (Tallinna, Pärnu ja Tartto - kivoja kohteita kaikki). Tähän mennessä ainut matka, jonka olemme tehneet perheenä lentäen suuntautui Tanskaan kolmisen kesää sitten. Tanskassa matkustimme sitten junalla ja bussilla. Kävimme Vejlessä, Legolandissa ja Kööpenhaminassa. Sieltä reissulta on paljon hyviä muistoja. Kuten myös muista kesälomamatkoistamme.


Pojat rakastavat toiminnallisia museoita ja myös erilaisia seikkailuratoja. Olemmekin suunnanneet matkoillamme esim. tekniikan museoihin ja Virossa olemme käyneet useammassa seikkailupuistossa (seikluspark). Olen googlaillut Berliinin museoita ja tarjontaa näyttää löytyvän paljon. Berliinin eläintarha on saanut monelta kehuja, minut eläintarhat saa aina surulliseksi ja tulee epäeettinen olo. Mutta monenlaista tarjontaa näyttää Berliini tarjoavan. Luonnontieteellistä museota jotkut ovat kehuneet, samoin Tiedekeskus Spectrumia. Myös Tekniikan museo ja DDR-museo ovat saaneet kehuja. Mitä museoita sinä suosittelet Berliinissä? Entä millainen on Lego Discovery Center? Onko joku käynyt Loxx Miniatur Welten- nimisessä paikassa?


Mitä vinkkejä sinulla on Berliiniin? Onko Berliinissä kivoja puistoja, joissa pojat pääsisivät kiipeilemään ja seikkailemaan? Missä museoissa te olette käyneet? Entä löytyisikö Berliinistä kivaa vesipuistoa tai kylpylää, jonne voisi pulahtaa yhtenä päivänä?

(ylin kuva on Legolandista, keskimmäinen Pärnun lähellä olevasta Valgerannan seikkailupuistosta ja alin Tarton kasvitieteellisen puutarhan muurilta).

8 kommenttia:

 1. En ole käynyt Berliinissä kuin pikaisesti, joten en voi antaa neuvoja. Jokin aika sitten vertailimme eurooppalaisia kaupunkeja ja useampikin webbisite kehui Berliinin sopivan hyvin myös lapsille ja se keikkui top-3 listalla. Se Lego-paikka oli varsin korkealle rankattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuullut Berliinistä vain hyvää. Mies on käynyt Berliinissä kolme kertaa (on asunut Saksassa aikana ennen kuin tapasimme) ja hänelle perusnähtävyydet ovat tuttuja. Mutta lapsiperhejutut sitten eivät niinkään.

   Poista
 2. Berliini on ihana! Kuten aiemmin toisaalla kommentoinkin, meidän koko perhe tykkäsi kovasti, kun kävimme hiihtolomalla reilu vuosi sitten. DDR-museo on jännittävä: aikuisille eräänlainen aikahyppy menneeseen, lapsille siellä on paljon kiinnostavaa kurkisteltavaa ja vanhaa Trabanttiakin saa "ajaa". Lego-paikka on aika kiva, ainakin sadepäivien varalta. Sinne kannattaa ostaa liput ennakkoon netistä, saa liki puoleen hintaan. Tiergartenin iso puisto on kesällä varmasti ihana ja itse menisin (emme viimeksi ehtineet) Tempelhofin vanhalle lentokentälle. Tv-torni voisi olla myös kiinnostava.

  Teille tulee kyllä mukava matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan mahtavaa lukea, että Berliini on ihana. Minä odotan jo niin kovasti meidän matkaamme! DDR-museota on moni kehunut, sinne siis ainakin! TV-torni on kiinnostava, sinne vaan kuulemma on monesti pitkät jonot. Mutta kyllähän me olemme vuosien varrella jonottaneet yhdessä jos toisessakin kohteessa. Kuten nyt vaikka Legolandissa.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. En ole itse lasten kanssa käynyt Berliinissä, vinkkaan sinut tänne Riikan tontille. Kivaa reissua!

  VastaaPoista
 4. Moi!

  http://www.ferienwohnung-zimmer-berlin.de/index.php osoitteesta löytyy kämppä edullisesti. Me oltiin Prenzlauerbergin alueelle, missä oli myös hyviä leikkipuistoja joihin mennä lounaspiknikille.

  Siellä on myös paljon mahtavia leikkipuistoja, monella alueella. Leikkipuistohommat on kiva yhdistää kirppareihin, joita on lauantaisin ja sunnuntaisin asuinalueiden puistoissa. Niistä on hyvin tietoa turisti-info sivuilla.
  https://www.berlin.de/special/shopping/flohmaerkte/ Muistaakseni Boxhagener platz oli sekä hyvä kirppis, että hyvä leikkipuisto.

  http://www.naturkundemuseum-berlin.de/ vois olla just teille. Ei toiminnallinen mutta mielenkiintoinen koko perheelle.

  Niina
  ja kiitos niistä taannoisista Mindfulness kirjavinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä ja kiva jos mindfulness kirjavinkeistä oli hyötyä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!