sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Millainen on sisäinen säätilasi?


Minulla on takana mindfulness-ohjaajakoulutukseni kaksi ensimmäistä koulutuspäivää. Tutustuimme toisiimme, muodostimme pienryhmät, keskustelimme erilaisista mindfulness-kursseista ja tietenkin teimme myös mindfulness-harjoituksia. Koulutuspäivät olivat mahtavat ja ryhmä täynnä mukavia ja hienoja ihmisiä. Mieleeni jäi erityisesti harjoitus, jossa mietimme sisäistä säätilaa. Millainen säätila on kehossasi? Entä mielessäsi? Onko aurinkoista, pilvistä, myrskyistä tai ukkosta? Sisäinen säätila on harjoitus, joka jokaisen olisi hyvä tehdä mahdollisimman usein. Miltä minusta tuntuu? Ja jos tuntuu kovin synkältä ja pilviseltä, voisi miettiä mitä tarvitsen voidakseni hyvin.


Mindfulnessin osalta myötätunto on tällä hetkellä eniten kirjallisuudessa ja konferensseissa esillä oleva asia. Myötätunto itseä kohtaan. Se on oman itsen puolella olemista, sitä ettei sättisi ja soimaisi itseään. Mindfulness on opettanut minulle paljon tätä myötätuntoa. Ja sitä olen myös tarvinnut. Myötätuntoteemaa opiskelemme paljon myös ohjaajakoulutuksessani. Ja se tulee näkymään myös minun tulevilla mindfulness-kursseillani.

Millainen on sinun sisäinen säätilasi?

ps. jos säätilasi on kovin myrskyinen, kannattaa tsekata stressinhallintakorttien arvonta, joka on vielä auki keskiviikkoiltaan asti

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava esimerkki mindfulnessista! Olen itse kokeillut sitä vain pintaraapaisuna, eikä se jostain syystä kauheasti vakuuttanut. Olen harrastanut myös joogaa ja sitä kautta meditaatiota ja mindfulnessista tuli sellainen olo, että se on meditaatiota paketoituna länsimaiseen pakettiin, Toki hyvä, että se on keksitty, sillä moni länsimaissa tosiaan vierastaa meditaatiota koska luulee että siihen liittyy uskonnollisia elementtejä, vaikka näinhän ei pitäisi olla.
  Oma sisäinen säätilani on seesteinen. Ollut jo niin pitkään että ole alkanut pohtia, onko tämä tyyntä myrskyn edellä? ;) (Miksi ihminen ei koskaan uskalla olla tyytyväinen siinä missä on...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin tuosta sisäisen säätilan harjoitteesta. Itse olen tosi tykästynyt mindfulnessiin ja mitä enemmän sitä harjoitan, sitä vakuuttuneempi olen siitä ja sitä enemmän siitä on myös hyötyä minulle.

   Ja tosi hienoa kuulla, että sun oma säätilasi on seesteinen. Ole vain tyytyväinen siitä, ei ole mitään syytä epäillä että kohta olisi myrskyä tulossa. Elämä voi olla myös tasaista ja seesteistä. Ja monesti se kokemus on myös kiinni omista ajatuksista - miten koen tilanteeni.

   Poista
 2. Mhh, sisäinen säätilani juuri nyt... pari päivää sitten olisin vastannut, että melko aurinkoinen ja leuto tuulinen. Sellainen tuuli sisällä, että ihania asioita hypähtelee silmien edessä. Mutta juuri tänään, hiukan pilvinen. Ärsyttävän kylmiä tuulen puhureita, jotka heiluttelevat tukkaa silmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaistahan se elämä on. Vaihtelevaa säätilaa. Niin kiva kuin olisikin kylpeä koko ajan auringossa, niin elämä tuo välillä eteen myös myrskyjä, tuulta ja sadetta. Jotta voisimme kasvaa ja oppia uutta.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!