torstai 28. joulukuuta 2017

Joulun aikaan luettua


Nyt joululomalla on ollut aikaa lepäilyyn ja lukemiseen. Olen myös katsonut Areenasta Sykkeen koko ykköskauden ja kakkoskausikin on kohta katsottu läpi.

Olen lukenut kaksi kevyttä ja nopealukuista kirjaa, nämä molemmat kirjat ovat bloggaajien kirjoittamia. Sami Minkkinen kirjoittaa "Havaintoja parisuhteesta" - blogia ja hänen uusin kirjansa on "Miesraskaus*". Sari Helin on "Huono äiti" - yhteisön perustaja ja kirja "Elämää tehosekoittimessa ja muita kirjoituksia" on kooste hänen kirjoituksistaan eri lehtiin.

"Miesraskaus" - kirja on koottu lyhyistä ja nasevista pohdinnoista, joista muodostuu kokonaisuus, joissa käydään läpi vauvan odotus, rakastuminen toiseen naiseen, vauvan syntymä ja avioero. Mitä kaikkea miehen mielessä tapahtuu järisyttävien elämänmuutosten keskellä? Kirja on nopea lukea, moni teksti nauratti ja tuntui tutulta, nyökkäilin. Jäin kuitenkin paljon miettimään kirjan varsinaista teemaa, sitä että mies rakastuu toiseen naiseen ja jättää vaimonsa lapsen ollessa kaksikuinen. Tiedän, että eroon on aina lukuisia syitä, mutta itse arvostan enemmän tapaa, jossa löydetään uudelleen rakkaus, kipinä ja onni sen oman puolison kanssa. Sekin on mahdollista.


"Elämää tehosekoittimessa ja muita kirjoituksia" - kirja on koottu lyhyistä ja ironisista, osin yltiörealistisista teksteistä, joista osa nauratti, osa oli minun makuuni tehty vähän "mukahauskoiksi" ja minuun ne eivät kaikki kolahtaneet. Mieleen jäi erityisesti termi kotiuupumus ja kotiuupunut parisuhde. Lienee tuttua monelle.

Seuraavana lukulistalla on Paula Hawkinsin kirja "Tummiin vesiin". Luin kesällä saman kirjailijan teoksen "Nainen junassa". Lisäksi lukulistalla on muutama ammatillinen kirja, saamiani arvostelukappaleita.

Oletko sinä lukenut joulun aikaan kirjoja?

* kirja Miesraskaus saatu arvostelukappaleeksi kustantajalta

8 kommenttia:

 1. Luin loppuun joulun aikaan Anthony Doerrin romaanin Kaikki se valo jota emme näe. Kahden lapsen limittyvät kohtalot toisen maailman sodan pyörteissä. Tykkäsin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni taisi lukea myös tuon kirjan vähän aikaa sitten, muistan kun hän kertoi siitä tykänneensä. Täytyy laittaa lukulistalle.

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Minä en ole lukenut mitään näistä kirjoista. Joululomalla on tullut luettua vähän. Tällä hetkellä lukemisen hoitaa meidän 10-vuotias. Hän luki viikossa yli 1000 sivua Harry Potteria. Itselläni on kesken Klaus Ove Knausgårdin Talvi.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän 10 onkin ollut ahkera lukija. Meidänkin esikoinen luki muutama vuosi sitten ihan hetkessä Potterit läpi. Kuopus ei harmikseni lue itse juuri mitään.

   Hyvää uutta vuotta teillekin!

   Poista
 3. Pitäisi ihan lukea mainitsemasi kirjat. Itselläni odottaa E-kirjana Anna-Leena Härköstä..saa nähdä saanko luettua. Mukavia loppuvuoden päiviä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä(kään) tottunut lukemaan e-kirjoja. Minulle pitää olla ihan perinteinen paperinen kirja, josta saa käännellä oikeasti sivuja. Perinteinen olen tässä suhteessa.

   Mukavia loppuvuoden päiviä sinullekin!

   Poista
 4. Minulla jäi jouluna kirjat täysin lukematta, lomallani aion korjata tilanteen :)
  Mukavaa vuoden viimeistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lomalla jää aikaa lukemiseen. Sun joulu oli sen verran tapahtumarikas, ei ihme, että kirjat jäivät lukematta.

   Mukavia loppuvuoden päiviä sinulle ja koko teidän perheelle!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!