tiistai 11. heinäkuuta 2017

Pääkallokiitäjät ja muita kirjasuosituksia kouluikäisille lapsille


Meillä luetaan iltasatu edelleenkin pojille. Se on tärkeä yhdessäolon hetki. Erityisen tärkeäksi koen sen siksi, ettei kuopus ole kiinnostunut lukemisesta ollenkaan. Tämä on harmillista, sillä itselleni lukeminen on ollut aina tärkeä asia.

Välillä on ollut vaikea löytää sekä lapsille että itselleni mieleisiä kirjoja, sillä aika monta kirjasarjaa on ehditty jo lukea läpi vuosien varrella. Pojat kun ovat jo 14 v ja kuopus kohta 12 v. Onneksi on ahkeria kirjailijoita, jotka julkaisevat vuosittain (tai jopa kahdesti vuodessa) uusia kirjoja.

Kirja "Pääkallokiitäjät" on suunnattu 11-14-vuotiaille nuorille eli suoraan lasteni ikäisille. Kirjan kirjoittaja on yläkoulun opettaja, joten tuon ikäisten lasten maailma on hänelle tuttua. Kirja on seikkailullinen tarina, jossa oli myös jännitystä. Pojat pitivät paljon, myös itselleni se oli kivaa luettavaa. Jossakin vaiheessa tarina vähän junnasi paikoillaan enkä ihan aina pitänyt kirjan kielestä (kirosanoja), mutta kohderyhmään tarina vetosi. Ilokseni huomasin, että syksyllä sarjaan ilmestyy toinen kirja, se tulee taatusti iltasatukirjaksi meille.Timo Parvela on ahkera kirjailija ja hänen Ella- ja Pate-kirjojaan olemme lukeneet jo vuosikaudet. Keväällä luimme uusimman Ellan, nyt uusimman Paten. Ella- ja Pate-kirjat ovat kevyttä ja vähän absurdia luettavaa. Naurattavat sekä lukijaa että lapsia. Samaan sarjaan menee Supermarsu-kirjat. Huomasin, että Supermarsusta on tekeillä elokuva, saas nähdä ajatteleeko pojat sen liian lapsellisena, vai menemmekö katsomaan leffan jahka se tulee elokuvateattereihin.


Kirjan "Varjoja ja vakoojia" luin jo aiemmin keväällä pojille. Pidin sen lukemisesta paljon. Kivan pituisia lukuja, hyvä seikkailullinen tarina. Myös pojat pitivät kirjasta. Kirjan on kirjoittanut Katarina Mazetti. Tämä "Varjoja ja vakoojia" aloittaa seikkailuserkut - sarjan. Nyt meillä on kirjastosta lainassa sarjan seuraava kirja, "Voroja ja vompatteja".

Kepler 62 on Timo Parvelan ja norjalaisen Björn Sortlandin kirjoittama kirjasarja. Kirjasarja on kuusiosainen, juuri ilmestyi viides kirja ja ostin sen esikoiselle synttärilahjaksi. Tätä sarjaa en ole lukenut pojille ääneen, esikoinen on ahminut kirjat läpi ja tykännyt paljon. Sarjan viimeinen osa on ilmestymässä syksyllä. Muistan kun esikoinen luki sarjan kaksi ekaa kirjaa ja sanoi, että voi kun ne loputkin osat olisivat jo ilmestyneet, jotta saisi lukea saman tien koko sarjan läpi.

Luetaanko teillä vielä iltasatua (ja minkä ikäisille lapsille)? Mitä teillä on luettu viime aikoina?

6 kommenttia:

 1. Nämä olivat hyviä kirjasuosituksia! Esittelemistäsi olen lukenut Keplereitä ja Supermarsuja. Nuo Seikkailuserkut-kirjat ovat minulle nimensäkin puoelesta aivan uusia tuttavuuksia. Minusta on mahtavaa, että te luette vielä yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait uusia kirjasuosituksia. Seikkailuserkkusarjan eka osa oli hyvä, toivottavasti toinenkin kirja on yhtä mukaansatempaava.

   Iltasatu on tärkeä sekä minulle lukijana että myös pojille. Se on kiva tapa olla yhdessä, varsinkaan kun ei mun lapset enää leiki ja muuten yhteinen tekeminen alkaa olla suht vähissä, kun pojat ovat jo niin omatoimisia ja omiakin kavereita on paljon.

   Poista
 2. Ella ja Pate -kirjoja olen kummilapsilleni ostanut. Monta hyvää ja uutta suositusta tuli tästä. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella ja Pate kirjat ovat taattuja suosikkeja hyvin monen ikäiselle lapselle. Viikonloppua vietimme Pietarissa, jossa oli kyllä auringoista, mutta ei ilmeisesti niin lämmintä kuin oli Suomessa.

   Poista
 3. Kivoja kirjavinkkejä!

  Meillä ei enää lueta iltasatua, paitsi joskus lomalla. Äänikirjoja kuunnellaan autossa. Nyt menossa Artemis Fowl, johon esikoinen ihastui kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joskus kuunneltu äänikirjoja, mutta pojat ovat enemmän tottuneet siihen, että heille luetaan ääneen. Artemis Fowl - kirjat ovat tuttuja esikoiselle, hän on lukenut niitä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!