keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Perhereissulla Jyväskylän seudulla


Kävimme viime viikolla muutaman päivän reissulla kotiseudullani Mikkelissä ja sieltä käsin kävimme 1.5 vuorokauden visiitillä Jyväskylässä. Päätimme jo keväällä, että tänä kesänä emme lähde ulkomaille, kuten olemme tehneet 10 viimeistä kesää. Emme raaski jättää kissaamme Misseä hoitoon moneksi päiväksi. Nyt Misse oli reissumme ajan äidilläni hoidossa. Misse oli syömättä lähes 12 tuntia tuosta hoitoajasta, joten selvästi hän reagoi siihen, että emme olleet paikalla.

Reissumme pääkohde oli kylpylähotelli Peurunka, mutta kävimme myös kaksi muuta kohdetta, koska emme aikaisemmin ole perheenä Jyväskylässä käyneet. Kohteiksi valikoituivat Ilmavoimamuseo ja Suomen ensimmäinen parkourpuisto.

Kangaslammen toimintapuisto


Suomen ensimmäinen parkouralue löytyy Kangaslammen toimintapuiston yhteydestä, joka on kerrostaloalueen takana. Pojat kiipeilivät jonkin aikaa puistossa ja kävin ostamassa meille syötävää läheisestä kaupasta.

Kangaslammen toimintapuisto näytti hyvin monipuoliselta, siellä oli parkouralueen lisäksi erilaisia kiipeilytelineitä, keinuja, liukumäkiä jne. Alue rajoittui kauniiseen järvimaisemaan. Sen järven rannalla söimme salaatit.

Ilmavoimamuseo


Suomen Ilmavoimamuseo sijaitsee Jyväskylän lentoaseman lähistöllä Tikkakoskella. Valtaosa museon kokoelmissa olevista koneista on Suomen ilmavoimien käyttämiä sotilaslentokoneita.

Museossa oli joitakin toiminnallisia juttuja, jotka tekevät museosta kivan myös lapsiperheille. Muutamaan lentokoneeseen sai mennä sisälle ja kokeilla vipuja. Sai vääntää kammesta ja painaa nappia, jolla sai yhden lentokoneen moottorin hyrisemään. Pojat jäivät kaipaamaan simulaattoria, jossa olisi voinut ohjata lentokonetta. Ainakin Tukholman Tekniikan museossa on ollut sellainen.

Olemme pari kertaa käyneet kotikaupungissamme Vantaalla sijaitsevassa Ilmailumuseossa ja tämä Jyväskylän museo oli pienempi. Museo sopii hyvin koko perheen kohteeksi ja olin tyytyväinen, kun tämä oli yksi kohteemme Jyväskylän reissulla.

Kylpylähotelli Peurunka


Peurunka sijaitsee Laukaalla ja muihin käymiimme kylpylöihin verrattuna tässä ihastutti sen sijainti. Kylpylä sijaitsee kauniilla alueella järven rannalla.

Itse kylpylä oli ehkä pienempi kuin olin ajatellut. Wibit-vesirata oli sellainen, jota ei aikaisemmin käymissämme kylpylöissä ole ollut. Itse pidin erityisesti hemmottelualtaasta. Kuopus tykkäsi vesiliukumäistä.


Peurungan alueella olisi ollut paljon kivaa puuhaa frisbeegolfista Hilarius Hiiren taloon (johon omat lapset ovat jo liian isoja), mutta me emme pitkän päivän jälkeen jaksaneet muuta kuin vähän kävellä rannassa ja mennä huoneeseemme lepäilemään.

Yö meni minun osaltani tosi vähillä unilla, kuten usein käy reissun päällä. Nukuinkin Mikkeliin saavuttuamme päiväunet. Misse oli tosi iloinen meidän paluusta ja ruokakin alkoi taas maistua hänelle.

Nyt olemme taas kotosalla ja mahdollisesti teemme pieniä päiväretkiä. Kotipihallakin olisi puuhaa, esim. kitkemistä, mutta nämä superhelteet eivät ole innostaneet pihahommiin.

Mukavaa viikon jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Me olemme käyneet monena vuonna Peurungassa vierailessamme äitini luona Äänekoskella. Tänä kesänä kylpyläreissu jäi tekemättä. Helteet saivat meidät uimaan järvessä aamuin illoin. Juuri muuta ei ohjelmaan mahtunutkaan. Ainoastaan kirpparikierros Äänekoskella ja jalkahoito. Tytöt kävivät äitini kanssa Äänekosken liikennepuistossa.
  Ihanaa heinäkuuta teille! Ei haittaa vaikka helteet jatkuu. Kohta alkaisi toinen lomapätkäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla onkin muistikuva, että olen blogistasi lukenut Peurungasta. Meillä ei ole lähellä järveä, missä voisi käydä uimassa ja luonnonvesiuimiset ovat jäänet tosi vähälle. Ehkä ensi viikolla käymme jossakin uimassa, jos vaan vielä on joku paikka, missä ei ole sinilevää.

   Ihanaa heinäkuuta teillekin! Helteiset säät näyttävät jatkuvan.

   Poista
 2. Me olemme käyneet sekä Tikkakoskella että Peurungan kylpylässä. Noista suosikkini oli ehdottomasti Tikkakoski. Ostimme sinne yksityisopastuksenkin. Seuraavaa mahdollista Jyväskylänreissua varten vinkiksi, että Petäjäveden puukirkko on hieno vierailukohde.

  Kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin, että olin blogistasi lukenut Ilmavoimamuseosta ja matkalla Jyväskylään kävin vielä lukemassa blogipostauksesi.

   Jyväskylään on suht nopea mennä Mikkelistä, joten katsotaan, käymmekö siellä toistekin. Laitan tuon Petäjäveden puukirkon muistiin.

   Mukavaa heinäkuuta sinulle ja koko teidän perheelle!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!