perjantai 1. kesäkuuta 2018

Mitä bloggaaminen antaa?


Tänään on ensimmäinen valtakunnallinen blogipäivää, Blogiperjantaita. Ensimmäisen valtakunnallisen blogipäivän teemana on: "Mitä bloggaaminen antaa?"

Rouva Sana - kysyy tapahtuman fb-sivulla näin: Minkälaisia onnistumisen tunteita bloggaaminen ja kirjoittaminen on sinulle mahdollistanut? Mitä olet kirjoittamisesta ja bloggaamisesta saanut tai mitä siltä odotat: flown tunteita, uusia kohtaamisia, ammatissasi kehittymistä? Vai onko blogi ollut sinulle pelkkä riippa? Kerro siitäkin.

Mitä olen saanut bloggaamisesta? 

 

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen, jotta minulle jää muistiin jotain siitä ajanjaksosta, kun irtisanouduin vakituisesta työsuhteesta ja hyppäsin kohti tuntematonta, yrittäjyyttä. Minulla ei ollut erityisiä tavoitteita blogilleni, kirjoitin niitä näitä omasta elämästäni.

Olen jäsennellyt ajatuksiani blogin kautta. Huomaan, että kun olen kirjoitellut esimerkiksi yrittäjyydestä, olen bongannut enemmän omia onnistumisia. Olen myös pysähtynyt enemmän tapahtumien tai vaikka niiden kirjojen äärelle, joista olen kirjoitellut postauksia.

Olen saanut vertaistukea ja tsemppausta. Erityisesti mieleeni muistuu postaus, jossa kerroin esikoisen keliakiasta. Sain sen jälkeen valtavasti viestejä sekä blogiini, facebookiin että myös sähköpostiin, joissa sain vinkkejä gluteenittomista tuotteista ja ruokaohjeista.  Olen saanut myös valtavasti tsemppausta yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Kiitos kaikille näistä tsempeistä ja viesteistä!

Olen myös tutustunut uusiin ihmisiin, osan olen nähnyt livenä ja osa on minulle nettituttuja. Olen myötäelänyt monta tapahtumaan blogien lukijana.

Olen saanut osallistua tapahtumiin bloggaajana ja olen saanut myös kirjoja arvostelukappaleiksi. Blogin kautta olen myös tutustunut ihan uuteen maailmaan, somevaikuttajiin ja heidän tapaansa tehdä työtä. Tämä on inspiroivaa ja mielenkiintoista.


Sillisalaatti vai kohdennettu blogi?

 

Olen miettinyt paljon tätä blogia ja tämän sillisalaattimaisuutta ja sitä, jatkanko tällä linjalla vai kohdennanko tätä enemmän joihinkin tiettyihin teemoihin. Kaikissa blogikoulutuksissa tähdennetään, että blogin kuuluu olla hyvin kohdennettu eikä ketään kiinnosta lukea kuulumisista tai bloggaajan elämästä, vaan postauksissa kuuluu olla toista auttava näkökulma.

Yritysblogissani käytän tuota auttavaa näkökulmaa. Kirjoitan teemoista, jotka auttavat lapsiperheiden vanhempia ja kasvattajia toimimaan tunnetaitoisesti ja myönteisesti lastensa kanssa. Myös verkkovalmennukseni olen luonut tuosta auttavasta näkökulmasta käsin. Yritysblogiani kirjoitan tavoitteellisuudesta käsin, tätä Taikasaappaat - blogia harrastuksena, huvina ja myös muistina itselleni. On ollut hauskaa palata esim. lomareissuihin ja tapahtumiin tämän blogin kautta.

Olen päättänyt, että tämä blogi saa olla sillisalaattia. En halua kohdentaa kaikkea, en halua joka paikassa miettiä hakukoneoptimointia ja unelmalukijaa. Tarvitsen paikan, jossa voin kirjoittaa vähän sitä ja tätä. Minä olen myös ehkä kummajainen. Minua kiinnostaa ihan tavalliset kuulumiset ja tavalliset blogipostaukset. Minä luen ihan mielelläni myös sillisalaattiblogeja.

Yritysblogissani haluan kehittyä kirjoittajana ja auttaa lukijoita, siellä en kirjoittele niitä näitä kissastamme tai elokuvista, joita olen käynyt katsomassa. Tämä Taikasaappaat - blogi olkoon kanava erilaiselle sisällölle.

Tämän blogin kirjoittaminen on ollut pääasiassa iloa ja omien ajatusten jäsentämistä. Joskus tämä blogi on tuntunut myös riipalta. Silloin kun on ollut kiireistä yrittäjyydessä, tämä blogi on jäänyt hunningolle ja siitä on tullut minulle jopa huonoa omaatuntoa, kun en ehdi enkä jaksa kirjoittaa tarpeeksi usein.

Olen myös usein pyöritellyt päässäni, kiinnostaako ketään tämä mun sillisalaatti vai pitäisikö minun enemmän rajata blogini teemoja. Se on tuntunut vähän riippamaiselta ajatusketjulta ja välillä kuulumispostaukset jäävät kirjoittamatta, kun ajattelen, ettei ketään kuitenkaan kiinnosta näitä lukea..(vaikka kyllähän niitäkin luetaan ja kommentoidaan).

Millaisia blogeja sinä tykkäät lukea? 

 

Tykkäätkö sinä lukea tarkasti kohdennettuja blogeja vai luetko myös sillisalaattimaisia blogeja?

Miksi sinä luet blogeja? Mitä sinä saat blogien kautta?

Jos kirjoitat blogia, miksi kirjoitat sitä? Mitä bloggaaminen sinulle antaa?Seuraa blogiani myös facebookissa!

10 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva blogi! Lifestyle sillisalaatti sillä linjalla minä😊Aurinkoisia kesäkuun päiviä sinulle🌻🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Moni blogi, jota luen on tätä sillisalaatti-lifestyle-linjaa.

   Aurinkoisia päiviä sinullekin ja kiitos kun käyt kommentoimassa blogiani!

   Poista
 2. Minulta on mennyt ihan ohitse tuo valtakunnallinen blogipäivä. Minua kiinnostaa myös kuulumispostaukset. Kirjoitan ja luen sillisalaattia. Itselleni bloggaaminen on rento harrastus. Nyt ei ole ollut voimia, aikaa tai kiinnostusta kohdentaa, opetella hakukoneoptimointia tai edes parantaa blogin ulkoasua.

  Aurinkoista ja voimaannuttavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin bongasin tuon blogipäivän ihan sattumalta, kun satun seuraamaan tuota Ruova Sanaa facebookissa.

   Minä tykkään myös sillisalaattiblogeista. Minän sain tämän blogin bannerin uusittua hiihtolomalla ja siitä olen iloinen.Vähitellen pieniä parannuksia ilman paineita.

   Hyvää kesää sinullekin!

   Poista
 3. Olen seurannut blogiasi varmaan aika alusta saakka. Sinun blogisi on itselle sellainen henkisen ajattelun paikka (vaikea sanoin kuvailla:)) kun välillä hyvä pysähtyä ajattelemaan hektisessä arjessa hetkessä elämistä ja omaa sekä perheen hyvinvointia. Kulunut vuosi on ollut itsellä melko oravanpyörää. Pakko välillä rentoutua ja ajatukset viedä muualle. Siispä näitä blogeja luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Oravanpyörässä välillä itsekin olen pyörinyt ja silloin minulla taas blogien lukeminen on jäänyt harmittavan vähälle.

   Blogien lukeminen tuo kyllä monesti hyvää mieltä ja myös uusia ajatuksia.

   Poista
 4. Sinulla on ollut hieno blogi alusta alkaen ja on ollut kiva seurata näiden vuosien aikana yrittäjäksi siirtymistäsi mm. Tämä blogi on minulle sielukas ja älykäs. <3

  Itselle blogi antaa toki monenlaisia juttuja, mutta enpä olisi ikinä uskonut sitä, miten kivoja ihmisiä blogi tuo elämään, niin livenä, kuin virtuaalisena. <3 Se on ihan blogin parasta antia.

  Kivaa kesäkuun alkua Heli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sielukas ja älykäs, nyt kyllä punastun. Kiitos sanoistasi!

   Sinä olet saanut tosi paljon ystäviä ja uusia juttuja elämääsi blogin kautta. On ollut ihanaa seurata myös sinun blogisi kasvamista ja kaikkea sitä, mitä blogi on tuonut sinulle.

   Kivaa kesäkuuta sinullekin!

   Poista
 5. Kiitos vihjeestä, että tuollainen päivä oli. Bloggaaminen on harrastus, josta saan hyvää mieltä ja kanavan luovuudelleni, jota puran monipuolisesti elämässäni erilaisiin tekemisiini. Päiväkirjamaisuus on blogilleni tyypillistä. Aurinkoista kesää sinulle! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaminen tuo kyllä parhaimmillaan paljon hyvää mieltä. Minä tykkään lukea päiväkirjamaisia blogeja.

   Aurinkoa sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!