lauantai 6. tammikuuta 2018

Takana 18 yhteistä vuotta


Tänään on kulunut 18 vuotta siitä, kun tapasin mieheni kanssa. Suhteemme on nyt täysi-ikäinen. Aivan sinä päivänä emme alkaneet seurustella, mutta pian se kuitenkin tapahtui.

Kun tapasin mieheni, molemmat tiesimme heti, että nyt on tullut tavattua joku erityinen ihminen. Minä totesin ystävälleni, että "olenkohan tavannut elämäni miehen" ja mies oli todennut kaverilleen, että "nyt tapasin jonkun, joka on täältä päin" (tarkoittaen sitä, että hän tapasi jonkun, joka on samantyylinen kuin hän).

Meidät yhdisti samanlainen arvomaailma ja samanlaiset ajatukset tulevaisuudesta. Olin edeltävänä syksynä tavannut ihan liian monta miestä, jotka eivät sanallakaan halunneet puhua perheestä. Minä taas halusin perheen ja taisinkin heti ensi tapaamisella kysyä mieheltä, että mitä hän ajattelee tulevaisuudesta ja perheen perustamisesta. Luultavasti mikään deittiopas ei suosittele, että sitä kysytään heti ekalla tapaamisella. Minä kysyin. Molemmat haaveilimme samoista asioista. Tavallinen arki, oma koti ja piha ja kaksi lasta. Jos tarkkoja ollaan, puhuimme aina kahdesta pojasta.

Kun on ollut 18 vuotta yhdessä, niin siihen aikaan toki mahtuu erilaisia vaiheita. Niitä vaiheita, kun ollaan onnen kukkuloilla. Ja niitä vaiheita, kun tulee miettineeksi, miksi ihmeessä lähdin kulkemaan yhteistä taivalta tuon tyypin kanssa. Miksi ihmeessä rakastuin häneen? Ne hetket, kun toinen on tuntunut maailman suurimmalta ääliöltä, ovat olleet hyviä hetkiä peiliin katsomiseen. Millainen itse olen ollut ja mitä olen antanut tähän suhteeseen? Pitkä yhteiselämä edellyttää tahtoa selviytyä ongelmista ja arkipäivän huumoria.
Koska meillä ei ole missään vaiheessa ollut minkäänlaista verkostoa lähialueilla, meillä ei ole ollut juurikaan mahdollisuutta viettää kahdenkeskistä aikaa. Meillä ei ole kokemusta siitä, mitä on käydä kynttiläillallisilla ravintolassa tai viettää viikonloppu ilman lapsia. Isäni sairastui vakavasti lasten ollessa pieniä ja myöhemmin kuoli. Yhteiset vuotemme ovat sisältäneet siis paljon myös väsymystä, huolta ja surua.

Vuosiin on sisältynyt silti paljon myös iloa ja kiitollisuutta. Meidät on pitänyt yhdessä vahva tahto, samanlainen arvomaailma, samanlaiset ajatukset tulevaisuudesta ja huumori. Olemme myös aina arvostaneet arkea ja sen toimivuutta ja toisen tekoja sen hyväksi, että arki on toimivaa. Kiitos, kun kävit kaupassa. Kiitos, kun hoidit esikoisen lääkärireissun. Kiitos, kun olet jaksanut nekin hetket, kun itse en ole ollut se paras mahdollinen puoliso.

Sain joulun alla yhteistyön muodossa rakkauskalenterin ja intiimin rakkauskalenterin. Molemmissa kalentereissa on 12 luukkua ja jokaisesta luukusta avautuu tehtävä yhdessä puolison kanssa tehtäväksi. Olemme avanneet nyt kaksi luukkua molemmista kalentereista ja heti ensimmäinen luukku rakkauskalenterista toi kyyneleet silmiin ja palasimme yhteisten muistojen äärelle: tehtävänä oli kirjoittaa rakkauskirje puolisolle, jossa palataan myös ihan ensimmäisiin muistoihin seurustelun alkaessa.

Kerron myöhemmin keväällä lisää kokemuksiamme rakkauskalentereista. Jahka olemme ehtineet avata useamman luukun.

* rakkauskalenterit saatu blogiyhteistyönä. Kiitos Love365!


8 kommenttia:

 1. On se kyllä aika ihanaa, kun ihmiset tapaa ja tietää että tämä on joku joka on jäädäkseen vähän pidemmäksi aikaa.

  Tällainen rakkauskalenteri on kiva muistuttaja siitä mihin ihan aluksi ihastui ja rakastui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa tavata ihminen, joka haluaa sitoutua ja toivoo samanlaisia asioita elämältään. Olin tavannut ihan liian monta miestä, joilla oli tarkoituksena jatkaa bilettämistä vielä ainakin seuraavat 10 vuotta.

   Rakkauskalenterit vaikuttavat ihanilta, kirjoitan vielä lisää kokemuksia, kunhan olemme ehtineet avata enemmän luukkuja.

   Poista
 2. Onnea teille! Me ollaan oltu miehen kanssa yhdessä melkolailla yhtä kauan. Tuosta rakkauskalenterista joskus luinkin netistä ja ajattelin, että se voisi olla mielenkiintoinen tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teilläkin pitkä yhteiselo takana. Minäkin luin rakkauskalenterista jossakin vaiheessa syksyä ja olinkin tosi iloinen, kun sain ne testattavaksi.

   Poista
 3. Onnea pitkästä yhteisestä taipaleesta ❤

  VastaaPoista
 4. onnea teille - ja mieluusti kuulisin lisää tuosta rakkauskalenterista, se vaikuttaa hienolta idealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarkoitus on kertoa myöhemmin keväällä lisää rakkauskalentereista, kunhan olemme ehtineet avata lisää luukkuja.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!