sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Hyvän mielen vuosi (sis. arvonnan)


Olen viime aikoina miettinyt paljon hyvän mielen taitoja. Työt ovat nyt kerralla rysähtäneet päälle ja tuntuu, että kaikki hyvää mieltä tuottavat asiat ovat vaarassa jäädä arjen jalkoihin, ellei niihin tietoisesti kiinnitä huomiota. Olen viime vuosina työstänyt paljon itseäni ja omia toimintatapojani ja huomaan, että itsemyötätunto ja armollisuus arjessa on aika luonnollinen osa arkeani - ja tästä olen iloinen. Näin ei todellakaan ole aina ollut. Omia haasteitani ovat se, että osaan huomata omat tarpeeni ja reagoida niihin ajoissa ja löydän arjen keskeltä aikaa pysähtymiselle ja omaa itseä ravitseville asioille.


Sain PS-kustannukselta kolme Hyvän mielen vuosi - tehtäväkirjaa. Tehtäväkirjan on koostanut Maaretta Tukiainen ja olen aiemmin blogissani kirjoittanut hänen kirjastaan Hyvän mielen taidot ja olen myös blogannut viime syksynä ilmestyneistä Inspiraatiokorteista.

Hyvän mielen vuosi - tehtäväkirja on jaettu kahteentoista kuukauteen ja yhteen lisäkuukauteen. Jokaiselle kuukaudelle on oma teemansa, jota tarkastellaan neljän eri viikkoteeman avulla. Vuoden voi aloittaa mistä kohtaa tahansa, sillä päivämäärä merkataan kirjaan itse.

Tehtäväkirjan teemoja ovat esimerkiksi: Mistä minä tulen? Miten kuulen paremmin oman ääneni? Miten kohtelen itseäni rakentavasti? Miten saan tehtyä unelmistani totta? Tehtäviin kuuluvat esimerkiksi arvotalo, kiitollisuuskakku, lohtutilkkutäkki, toivomuspuu ja tunnerepun tyhjennys.

Olen sitä mieltä, että kenen tahansa ja erityisesti vanhempien on tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja hyvän mielen taidoistaan, sillä hyvinvoivat vanhemmat kasvattavat hyvinvoivia lapsia. Tämän kirjan tehtävät ohjaavat ihanalla tavalla vanhempaa miettimään esimerkiksi kiitollisuuden aiheita, kielteisyydestä luopumista, tunteita, itsemyötätuntoa ja läsnäoloa.


PS-kustannus lahjoitti minulle kolme Hyvän mielen vuosi - tehtäväkirjaa. Näistä yksi, turkoosi, on nyt arvonnassa täällä blogissani. Pinkin arvoin yritykseni fb-sivulla ja keltainen tehtäväkirja jää minulle itselleni täytettäväksi.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta. Arvonta alkaa nyt ja loppuu perjantaina 22.9. klo 21. Arvontaan voivat osallistua kaikki blogini lukijat Blogger (en saa jostain syystä laitettua suoraa linkki tähän - sivupalkista voi liittyä), Facebook ja Bloglovin- lukijat. Onnea arvontaan!
 

Tiedän itsestäni, etten ole sellainen tehtäväkirjan täyttäjä, joka täyttää kirjaa systemaattisesti ja viikoittain. Enemmänkin luulen, että täytän kirjaa isommissa erissä. Päätin, että aloitan tehtäväkirjan täyttämisen kohdasta: "Miten kohtelen itseäni rakentavasti?"

54 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 2. Mukana kivassa arvonnassa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! Syksy on alkanut kovin säpäkästi täälläkin. Viime viikolla juurikin heräsin tuohon, että myönteiset asiat ovat jääneet kiireen jalkoihin. Muutoinkin olen uudessa elämäntilanteessa, missä pitäisi rakentaa hyviä ja uusia toimintamalleja, kuinka reagoida arjen haasteisiin pelkän narinan sijaan, joten työkirja tulisi tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
 4. Näitä tuolla instan puolella näin ja ajattelin,että onpa ihanat kirjat.Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 5. Blogger-lukija mukana arvonnassa. Minulla on Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen kortit itselläni, tykkään niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! Minäkin olen tykännyt noista Hyvän mielen korteista paljon.

   Poista
 6. Mukana arvonnassa :) Ihana kirja!

  katjaikonen1980@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa. Tässä viime aikoina on tullut paljon mietittyä hyvää mieltä, oloa jne. ja jotenkin tästä voisi olla paljon iloa.

  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Oikein tarpeellinen kirja ja kiinnostavia tehtäväjuttuja.
  Arvonnassa mukana ja rentouttavaa sunnuntaita. nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Olen mukana!
  -Jenni (reinikainen.jenni.m(at)student.uta.fi

  VastaaPoista
 10. Osallistun arvontaan kiitos :)
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihana kirja! Toivottavasti arpaonni osuu kohdalle. Löysin muuten blogisi ihan vahingossa, kun sunkin blogin nimessä esiintyvät saappaat.

  VastaaPoista
 12. osallistun arvontaan!
  Iloa tähän viikkoon.

  VastaaPoista
 13. Onpa kiva arvonta! Olen ehdottomasti mukana :)

  VastaaPoista
 14. oi mikä ihana kirja!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana kiinnostavan kirjan arvonnassa! Seuraan Bloggerin kautta :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mielenkiintoinen kirja, olisi tarpeen näissä kotiäitivuosissa ;) Osallistun arvontaan.
  annahojli@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Tämä olisi loistava lisä minulta jo löytyviin Hyvän mielen taidot -kirjaan ja -kortteihin. :) Seuraan Bloggerissa ja Facebookissa. Hyvän mielen täyttämää viikonloppua toivottaen.
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Ihana kirja olisi! Mukana arvonnassa heiann47 @ gmail.com

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa😊
  j.k961@outlook.com

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa!

  Ansku
  kotiaiti79@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana! Haluan oppia kuulemaan ääneni 😊 Yt. Mirka siro.mirka@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Tähän arvontaan osallistun ehdottomasti.Olen haaveilllut tuosta kirjasta ja vielä turkoosi olisi minun värini��

  VastaaPoista
 24. Mukana arvonnassa. Kirjan lahjoittaisin omalle tyttärelleni, Sofian äidille. Mitäpä muuta sitä äiti tyttärelleen ja tyttärentyttärelleen toivoisi kuin hyvää mieltä. Se on sydämeni suurin toive❤

  VastaaPoista
 25. Mukana arvonnassa.
  Hanna.siira82@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukana (: Ehdottomasti tulisi tarpeeseen ja kovaan käyttöön!!

  VastaaPoista
 27. Ehdottomasti mukana (: Tulisi heti käyttöön

  VastaaPoista
 28. 😍 levirta@gmail.com

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!