perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kesälistan tsekkausta


Tsekkasin kesälistaani, jonka tein kesälomani alla. Ja totesin, että hyvin moni asia listalta on toteutunut. Olen nukkunut aamuisin pitkään ja nauttinut kiireettömistä aamuista ja päivistä. Olen siivonnut vaatehuoneen, lasten vaatekaapit ja lisäksi paljon muitakin kodin kaappeja. Olen tosi iloinen siitä, että kaappeihin on taas tullut tilaa. Kierrätykseen on lähtenyt paljon tavaraa. Ja lisää lähtee, kirppispöytä on varattuna ensi viikon keskiviikosta alkaen.

Olemme käyneet Berliinissä, Mikkelissä ja Kotkassa. Lisäksi pojat kävivät miehen kanssa Tampereella ja minä sain silloin oman vapaan viikonloppuni. Ja se oli ihanaa.


Olen käynyt kirppareilla, sekä Femmatorilla että Hietsussa. Olemme retkeilleet poikien kanssa esim. seikkailupuisto Huipussa ja Tempputemmellyksessä. Poikien toiveiden mukaisesti olemme käyneet myös koko perheen voimin syömässä Kotipizzassa.

Olen lukenut sekä kaunokirjallisuutta että myös elämäntaito-oppaita. Olen saanut hienoja lukuelämyksiä ja oivalluksia.


Olen käynyt sekä sauvakävely - että juoksulenkeillä. Olen pakastanut mansikoita, viinimarjat eivät ole vielä kypsiä pakastettaviksi. Olen käynyt myös intialaisessa päähieronnassa.

En ole käynyt aikuisten leffassa, mutta muistan kivan leffaillan ihan kotiolohuoneessa kun katsoimme miehen kanssa Nousukausi-leffan telkasta. Asuntomessuilla en ole käynyt enkä taida mennäkään. Taitaa ne kodit olla mun makuun liian steriilejä ja persoonattomia. En ole tehnyt vielä raakakakkua, mutta tuossa olisi sunnuntaina tulossa kuopuksen 10 v synttärit, pitäisköhän päräyttää elämäni eka raakakakku niille synttäreille? Vai onko liian riskialtista, jos se meneekin pieleen, kun ekaa kertaa teen....


Olen nauttinut helteistä, mutta myös viileämmistä säistä. En ole lähtenyt mukaan siihen valittajien kuoroon, joka koko ajan valittaa viileästä ja sateisesta säästä. Sade ei ole "pilannut" yhtään mitään meidän kesässämme. Lomareissumme ovat onnistuneet hyvin. Ja kun sille sateelle ei mitään voi. Nyt on näin. Tänä vuonna tällainen kesä, ensi vuonna ehkä toisenlainen. Ja onhan tässä vielä kesää jäljellä.
Ai niin, ja olen myös virkannut itselleni hellehatun, joka näkyy kuvissa.

Meillä juhlitaan sunnuntaina 10 v täyttävää kuopusta. Oikea syntymäpäivä on tiistai. Ja koska täällä on paljon uusia lukijoita, linkkaanpa tähän viime vuonna kirjoittamani kuopuksen synnytyskertomuksen. Siinä on nimittäin jotain erilaista ja huimaa. Kuopus syöksyi maailmaan omassa kylppärissämme. Se oli syöksysynnytys, suunnittelematon kotisynnytys.

Mukavaa viikonloppua!

ps. tehdäänpä tästä nyt toissapäiväisen päivän asupostaus samalla. Hellehattu virkkaamani, ohje Novitan lehdestä. Housut ja paita lähikaupastamme eli Lidlistä. Taattua laatua.

8 kommenttia:

  1. Hieno hellehattu ja mukava kesä! Ihanaa, että olet ehtinyt noin paljon :) Itse olen ihan hämmästellyt, kuinka vähän olen omalta listaltani ehtinyt... :P Mutta juuri tässä ajattelin, että olen kuitenkin nauttinut lomasta, kun saa olla tavoittamattomissa. Haluaisitko kommentoida aihetta - yrittäjähän on aina tavoitettavissa? Miten irrottaudut töistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on tuntunut mukavalta ja olen myös irrottautunut töistä, ainakin jonkin verran. Ja olen jo nyt tehnyt askeleita siihen suuntaan, että jatkossa lomillani pystyn irrottautumaan vielä enemmän eli olen ottamassa käyttöön verkkokaupan yritykselleni, joka pitää huolta siitä, etteivät kurssit ylibuukkaannu. Nyt se on ollut minun tehtäväni ja yritysmeiliä on sen takia pitänyt lukea kesälläkin. Nettisivuillani on tieto, että olen lomalla ja luen aika ajoin meiliä. Puhelinnumeroani ei ole nettisivuillani, joten asiakkaat eivät pysty minulle soittelemaan (annan puhelinnumeroni asiakkaille siinä vaiheessa, kun asiakkuus on alkanut). Voin käydä kommentoimassa vielä sinunkin blogiisi aiheesta.

      Poista
  2. Ihania kesäjuttuja sinulla ja teillä ollut! Mutta hei, ilman muuta pystyt raakakakun tekemään, koska minäkin pystyin!! Ja jos menee pieleen, niin kakun teossa ei mene puolta päivää (ainakaan sillä ohjeella minkä minä tein), että ehdit tekaista vielä jokin tutun ja turvallisenkin ohjeen tilalle. Kyllä sinä osaat, päätät vain niin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä on ollut paljon kivoja juttuja. Minä päätin, etten tee huomiseksi raakakakkua, mutta meille tulee vieraita ripottain seuraavinakin viikonloppuina (koska kaikki eivät huomenna pääse) ja teen sen raakakakun jonakin toisena päivänä. Olen päättänyt, että osaan tehdä sen!

      Poista
  3. Ihania asioita on kesässänne ollut ja vielä ehtii kaikenlaista kivaa tehdä, kun kesää on kuitenkin vielä jäljellä. Onnea kuopukselle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä on kesää jäljellä ja paljon kivoja juttuja tulossa. Kiitos onnitteluista.

      Poista
  4. Tämä raakakakku on ollut paras ja suht helppo tehdä.

    http://jonna1983.fitfashion.fi/2014/02/24/vadelmainen-raakasuklaakakku/

    Tuo pohja voisi olla hyvä myös tällä täytteellä

    http://hannamarirahkonen.fi/reseptit/salty-caramel-raakasuklaakakku/

    En pitänyt tuon salty caramel kakun pohjasta, se oli sitkeä ja kostea... Taatelilla ja pähkinällä tulee mielestäni hyvä, toki makuasioista ei voi kiistellä ;) Mutta kerroin nyt vain oman kokemukseni :D

    Kyselit myös jotain leffoja netflixistä. Mietin kovasti että tykkäisitköhän Lomapainajainen elokuvasta. Itse itkin ja nauroin ja ihan koko perheen leffa se oli. Itse olen noiden sarjojen koukussa, mutta ei niistä enempää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sekä raakakakku että netflix-vinkeistä! Luulen, että kokeilen tuota vadelmaista raakakakkua viikonloppuna ja täytyy tsekata tuon Lomapainajaisen esittely, se on täysin vieras leffa minulle.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!