keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesäkirjat 2015


Nyt on sitten kesä ja loma. Päätin, että pyhitän loman kaunokirjallisuudelle. Luen aika paljon, mutta tuntuu, että viimeisen vuoden aikana olen lukenut lähinnä joko elämäntaitokirjallisuutta tai ammattikirjallisuutta. Kaunokirjallisuutta olen lukenut todella vähän. Siksi se on tämän kesälomani teemana.

Olen lukenut Anna-Leena Härkösen kirjan "Ihana nähä! ja muita kirjoituksia". Kirja on kokoelma lyhyistä kirjoituksista, jotka ovat ilmestyneet aiemmin Anna-lehdessä. Kirjoitukset ilahduttavat ja naurattavat. Olen lukenut kaikki Härkösen kirjat ja pidän hänen tyylistään.


Eppu Nuotion kirjan "Mutta minä rakastan sinua" sain kirjaston bestseller-hyllystä. Aloitin kirjan lukemisen lentokoneessa matkalla Berliiniin. Matkalla ehdin lukea sitä aika vähän, mutta kotona luin sen hetkessä loppuun. Lainasin kirjan kepeäksi kesälukemiseksi, mutta kirjassa oli muitakin kuin vain kepeitä sävyjä. Nuotio kirjoittaa hurjan kauniisti kahden keski-ikäisen ihmisen tutustumisesta ja rakkaudesta. Pidin kirjasta. Paljon.


Nyt on Tuomas Kyrön kirja "Miniä" loppusuoralla (ja tajusin jossain vaiheessa lukemista, että olen lukenut tämän kirjan jo aiemmin) ja sitten on vuorossa Susan Fletcherin "Tummanhopeinen meri".

Varauksessa minulla on seuraavat kirjat:

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Alexander McCall Smith: Pienten muutosten kauneussalonki
(huomasin,että suosikkisarjani Mma Ramotswe on saanut jatkoa, mahtavaa!)

Fredrik Backman: Britt-Marie kävi täällä (tätä kirjaa on mainostettu naispuoliseksi mielensäpahoittajaksi)

Pirjo Rissanen: Terveisiä Armille

Leena Paasio: Melkein äiti

Näissä olen osassa varaussijalla 320, joten ihan ei tähän lomaan kirja ehdi. No, minun pitäisi lukea myös mindfulness-ohjaajaopintoihini liittyen pari referaattikirjaa ja pari kirjaa (elämäntaito-opusta) olen saanut myös blogin kautta arvostelukappaleeksi, joten lukemista riittää, vaikka nuo varaamani kirjat saisinkin vasta syksyllä.

Mitä kirjoja sinä olet lukenut tänä kesänä?


9 kommenttia:

 1. Minä luin Hakekaa kätilön! Ja Onnellisen avioliiton reseptejä lomamatkalla. Pekka Hiltusen Iso jäi kesken. Nyt kotona olen lukenut Myrskyluodon Maijan ekaa osaa seuraavaa lukupiirin tapaamista varten. Kotona tulee luettua paljon vähemmän kuin reissussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Hakekaa kätilö! - kirjaa minulle on suositellut moni, voisin tsekata kirjastosta senkin tilanteen.

   Lukupiiri kuulostaa kiinnostavalta.

   Poista
 2. Hei mulla on tuo Jojon kirja seuraavana lukuvuorossa. Laitoin sen kanssa varaukseen aikoja sitten enkä muista enää miksi tai että mistä se kertoo. Tässä odottelussa on puolensa ja puolensa. Kun noita kauan jonotettuja vihdoin saa käteensä, saattaa olla kamala kiire lukea ne alta pois koska jono on varmasti pitkä ja uusittua et saa mutta jos haluttaisikin sillä hetkellä lukea jotain ihan muuta. Ja toisaalta taas ne kauan odotetut saattaa yllättää ja ovat tosi hyviä, koska joku syyhän siellä on että ne on alunperinkin halunnut lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut iso ongelma kirjaston varausten kanssa eli välillä tulee kamala ryysis kun kirjat ovatkin yhtä aikaa saatavilla eikä sitten ehdi lukeakaan kaikkea. Nyt tietenkin kesäkirjat olisi kannattanut varata jo keväällä eikä loman ekana päivänä....

   Poista
 3. Minulla on vielä kirjasto+kirjakauppareissu tekemättä, lukupino ammottaa tyhjyyttään. Nyt ei ole edes mielessä mitään luettavaa. Plääh! Kaunokirjallisuus tekisi hyvää minulle, mutta saattaa olla, että tyydyn dekkarilinjaan.

  Minä olen lukenut tuon Hakekaa kätilö ja pidin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, kerro sitten pitä pidit Fletcheristä :)

   Poista
  2. Hakekaa kätilö pitää laittaa nyt varaukseen saman tien, sitä on moni kehunut. Minäkin jossain vaiheessa luin dekkareita, mutta nyt olen lukenut niitä tosi vähän.

   Fletcherin kirjaa aloin lukea tänään Onnibussissa, kun tulin kotiin Mikkelistä poikien kanssa. Hyvältä vaikuttaa!

   Poista
 4. Rakastan kirjoja ja lukemista, mutta nyt on myönnettävä, että kesä on kyllä mennyt ohi ilma lukemista. Syksyn tullessa sitten palataan lukemisen pariin, kun aikaa on vähän enemmän taas. Puutarha vie melkein kaiken ajan kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan kirjoja ja lukemista. Minulle taas kesä on lukemisen kulta-aikaa, kun lomalla on aikaa lukea pitkin päivää. Syksyisin ja talvisin lukeminen ajoittuu ennen nukkumaan menoa olevaan aikaan tai bussi/ junamatkojen ratoksi.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!