keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Pihalla hortoilusta ( ja arvonnan voittaja)Tuntuu, että hyvin monet tuttavani hortoilevat. Siis tekevät vihermehuja, käyttävät nokkosia, voikukkia, vuohenputkia tai muita luonnon antimia ruuanlaitossa. Minä nyt olen vähän muutenkin pihalla ruuanlaitosta, niin tästä hortoilusta olen erityisesti pihalla. Olisi niin kiva kävellä kori kädessä pihalla ja kerätä salaattiainekset oman pihan antimista. Mutta kun en oikein tiedä, mitä sieltä keräisin ja miten sitten niistä keräämistäni kasveista laittaisin ruokaa. Kerran tein nokkoslettuja, mutta poikien tuomio oli: "pahoja". Vuohenputkipiirakan ohjeen näin netissä vähän aikaa sitten ja hetken aikaa olin innoissani siitä, meillä kun aineksia olisi puutarhassa yllin kyllin. Siltikään en ole tullut tehneeksi piirakkaa. Juhannuksen alla oli netissä ohje, miten pihan antimista saa ihanan salaatin juhannuspöytään. Jäi etsimättä ainekset salaattiin. Marjoja sentään minäkin, keittiötumpelo, osaan hyödyntää.

Vihermehujakin olisi kiva kokeilla, mutta siinä tämän hetkiseksi ongelmaksi on tullut mehulingon hinta. En raaski ostaa sitä meille. Huhuu, saisinko mehulingon blogin kautta testattavaksi....Mutta neuvokaa minut alkuun, mikä olisi varma vinkki tähän vuodenaikaan? Mistä voisin tehdä hyvää ruokaa tai salaattia ilman että koko perheemme saa ruokamyrkytyksen? Joku sellainen aines, jonka tunnistan takuuvarmasti ja josta osaan tehdä ruokaa / salaattia / piirakkaa aika olemattomilla kokkaustaidoillani? (lue tämä postaus, jos olet uusi blogissani). Johon ei kuole? Mitä ei missään tapauksessa saa käyttää ruuanlaitossa?

Vinkkejä? Suosituksia?

ps. Laitanpa nyt samaan postaukseen myös Mindfulness cd-levyn voittajan. Cd:n voitti Judie K. Onnea voittajalle! Laittaisitko minulle meilillä osoitteesi, niin saan cd-levyn matkaan  (heli (at) kasvuntaika.fi)

7 kommenttia:

 1. Meillä käytetään eniten nokkosta. Teen siitä keittoa samaan tapaan kuin pinaatista, myös lätyt ja pannukakut toimivat. Voikukkaa vaikkapa munakkaan joukkoon. Vesiheinää tomaatin ja kurkun ja muiden vihreiden kaveriksi salaattiin. Näillä on helppo aloittaa. Ja aina voi noita vihreitä kuivata jauheeksi ja lisäillä vaikka sämpylätaikinaan tai sujauttaa keiton tai laatikko ruuan joukkoon. Aloita pienemmällä määrällä, jos maku oudoksuttaa alkuun. Kyllä se siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Nokkosta meillä löytyy tuolta sivupihalta ja tosiaan lettuja olen kerran kokeillut. Ehkä pitäisi kokeilla laittaa sitä pannukakkuun, vaikka aika pieni määrä.

   Piti googlata miltä näyttää vesiheinä ja totesin, että tuotakin meiltä löytyy. Ehkä sitä laitan jo tänään salaattiin, jotta pääsen alkuun kokeiluissani.

   Poista
 2. Niinpä sanoitkin, että lättyjä olet kokeillut. :) Hosuin kirjoittaessani. :D Nokkonen on vahvemman makuinen ja sitä riittää pienempikin määrä. Pinaattia voi kaataa joukkoon reilummalla kädellä kuin nokkosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että minulla oli niissä nokkosletuissa liikaa nokkosta lasten makuun, täytyy kokeilla pienemmällä määrällä seuraavan kerran. Pinaattiletuista pojat pitävät paljonkin, niitä teen suht usein (joo, siis siitä kaupan pakastekuutiopinaatista)

   Poista
 3. Kaupan pakastekuutiotkin hyviä. :) Käytän kaupan pinaattia välillä, kun värjään sokerimassaa vihreäksi. Meidän lapset kun eivät voi syödä noita elintarvikevärejä. Uskon, että lapsesi tulevat pitämään nokkoslätyistä, kun nokkosen määrä on sopiva. Vaatii joskus pari kuin kokeilua, että omaan suuhun sopiva maku löytyy.

  VastaaPoista
 4. :D Mäkin aina totean että olisihan se kiva esim. kerätä ruokaan ainekset omalta kasvimaalta tms, mutta tosiasia on että vaikka siihen olisi asumismuodon suhteen mahdollisuus, niin meikäläisellä ei elä edes kaktus, ja villiyrteillä taatusti saisin myrkytettyä koko perheeni, niin huonosti mä erotan heinän toisesta heinästä. :D Onneksi mies on viherpeukalo, joten ainakin parvekesalaatti kasvaa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, olishan se kiva, mutta johonkin sen tyssää. Meillä kyllä on vehreää sekä pihalla että sisälläkin on viherkasveja, mutta nuo villiyrtit eivät ole olleet tähän mennessä sellaisia, joita olisin osannut käyttää mitenkään. Ja nyt niitä tunnutaan hehkuttavan joka puolella: Ei tarvitse ostaa ollenkaan enää salaattia kaupasta, kun niin kätevästi saa kerättyä omasta pihasta ainekset. Tunge vaan mehulinkoon kaikkea mitä pihaltasi irtoaa, niin saat luonnon oman energiajuoman. Jep, helpommin sanottu kuin tehty. Mutta minulla on nyt aikomuksena jotain pihan antimia ottaa käyttöön. Vaikka ne vesiheinät nyt ensin.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!