keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Väritysterapiaa


Viime aikoina facebookissa eteeni on tupsahtanut vähän väliä artikkeleita aikuisten värityskirjoista ja värittämisen hyödyistä. Käydessäni kirjakaupassa ihastelin muutamaa värityskirjaa. Ja olikin tosi iloinen, kun sain arvostelukappaleet kolmesta aikuisten värityskirjasta. Saamani värityskirjat ovat Väritä itsellesi mielenrauhaa, Aikuisten värityskirja ja Väriterapia taidekirja.


Lapsena rakastin puuhakirjoja ja myös väritystehtäviä. Ja näistä aikuisten värityskirjoista olen ollut innoissani. Ne ovat olleet mukanani rannalla, kun olen istunut viltin päällä ja katsellut lasten uimareissua. Sadesäällä olen värittänyt kotona. Väritystehtäviin koukuttuu ja kyllä, ne rauhoittavat, kuten värityskirjojen teksteissä luvataan. Yhtenä päivänä huomasin itseni todella ärsyyntyneeksi ja sain itseni rauhalliseksi väritettyäni muutaman kuvan. Tosin huomasin itsessäni pienen ärsyyntymisen tunteen, kun aloin värittää kuviota ajatuksella, joka toinen kuvio toisella värillä ja joka toinen toiselle. En tietty ollut laskenut kuvioita etukäteen ja niinhän siinä kävi, että kahdesta viimeisestä tulikin samanväriset...kyllä minä vähän mieleni pahoitin.

Värityskirjat tekivät tietenkin näkyväksi uuden tarpeen eli pelkät tavalliset 12 värin värikynät eivät enää riittäneet, tulin ostaneeksi puuvärikynäsarjan, jossa on peräti 36 värisävyä.Värityskirjoissa on erityisesti mandaloita ja luontoon ja eläimiin liittyviä värityskuvia.Teen vielä erillisen blogipostauksen, jossa esittelen kunkin saamani värityskirjan erikseen. Joko sinä olet hankkinut itsellesi aikuisten värityskirjan?


Viime aikoina on netissä ilmestynyt useampi teksti aikuisten värityskirjoista. Näistä linkeistä voit lukea lisää aiheesta:

Työterveyslaitos suosittelee yksitoikkoista puuhaa: Väritä itsesi rennoksi

5 syytä, miksi värittäminen tekee aikuisellekin hyvää

Nyt kynät teräviksi - aikuisten värityskirjat menevät kuumille kiville

Värityskirjat villitsevät aikuisia - "Värittäminen on kuin nukkuisi päiväunet"

Tämän vuoksi aivotutkija innostuu aikuisten värityskirjoista

Ja aiemmin olen itse kirjoittanut blogitekstin Mandala (ja hyvän olon värityskirja)

12 kommenttia:

 1. Aikuisten värityskirjat ovat mielenkiintoinen ilmiö. Seurailin aikani sivusta, että mihin tämä johtaa ja pari artikkelia aiheesta luettuani, päätin hankkia itsellenikin värityskirjan. En todellakaan ole mikään näpertelijä ja lapsenakin vihasin värittämistä ja puuhakirjoja. Piirtelin kyllä paljon... Yhtenä iltana olen vasta tavoitellut mielenrauhaa värityskirjan parissa. Postaustakin on tulossa, kunhan löydän asian ytimen tai pääsen edes lähelle sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä törmäsin ekaan aikuisten värityskirjaan varmaankin kolmisen vuotta sitten ja ihmettelin, että mitä ihmettä. Silloin en vielä itselleni innostunut hankkimaan väritettävää, siinä vaiheessa taisi vielä pojatkin tehdä tehtävä- ja värityskirjoja ja ne taisivat silloin riittää minulle. Yht'äkkiä värityskirjoista on tullut iso ilmiö, aikuiset taitavat hakea rauhaa ja meditatiivisuutta niiden kautta. Keskittymistä yhteen asiaan.

   Minä olen rakastanut kaikkia puuha- ja värityskirjoja lapsena, siksi nämä aikuisten värityskirjat uppoavat nytkin ihan täysillä. Ihan kaikista pienimmistä värityskuvioista en pidä, mutta muuten nautin värittämisestä.

   Jään odottelemaan sun postausta!

   Poista
 2. Minulla ei ole värityskirjaa, mutta olen kouluajoista asti harrastanut ruutuvihkoja. Piirrän niihin erilaisia pintoja lyijykynällä. Välillä pelkästään marginaalit, joskus koko sivuja. Niitä pystyy näppärästi tekemään myös palaverissa ja puhelimessa :) Värityskirjoja olisi kiva kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin harrastin kouluaikoina vihkoihin piirtelyä. Nykyään aika harvoin enää teen tuota.

   Poista
 3. Lapsena tykkäsin kympillä värittämisestä! Mun tytär oli ostanut myös tämän värityskirjan. Hilkulla etten itsekin hurahtanut. Mutta mä taitisin istua illat värittämässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen värittänyt välillä niin innolla, että muut tekemiset ovat jääneet sivummalle. "Pitää tää kuva saada vielä valmiiksi, odottakaa nyt lapset sitä ruokaa, äidillä on tärkeämpää tekemistä...."

   Poista
 4. Nuo on olleet mulla vähän pohdinnan alla koko kesän. Toisaalta some-tulvasta on änkenyt tätä värityshommaa vähän liikaakin, meinaa iskeä se - en lähde valtavirran mukaan talsimaan- kapina päälle. ;)
  Linkittämäsi artikkelit puoltavat värityskirjan hankitaa, kiitos niistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tulee välillä olo niistä jutuista, joista kaikki "vouhkaavat", että tuohon en halua lähteä mukaan. Moni kaikissa blogeissa pyörinyt juttu on ollut tällainen. Tätä värityskirjaintoilua en ehkä ole vielä niin blogeissa huomannut, mutta facessa tähän törmää koko ajan.

   Poista
 5. Minä ostin itselleni värityskirjan. Löytyi samasta hyllystä ristikkolehtien kanssa Kärkkäiseltä. Yhtä kuvaa olen värittänyt. Ihan mukavaa, mutta en ole koukussa. Mieluummin neulon tai virkkaan. Tosin meillä oli mukavaa, kun väritettiin yhdessä lasten kanssa. Kaikki tekivät samaa, niin syntyi hyvä yhteys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen huomannut, että lähikauppojemme lehtihyllyissä on värityskirjoja. Minäkin tykkää neuloa tai virkata, mutta värittämisestä olen myös pitänyt. Ja olen myös värittänyt lasten kanssa yhdessä ja se toi kivaa yhteistä fiilistä.

   Poista
 6. Minä tykkään myös tästä värittämisestä! Oli aika huippua kokeilla. Toki vähän koukutti, sillä olisi ollut kiva saada koko sivu väritettyä kerralla. Meidän pojatkin innostuivat värittelemään minun seurassani, mitä eivät ole kyllä tehneet aikoihin! Ajattelinkin postailla tästä joku päivä, kun ehdin pysähtyä kirjoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös lapset innostuivat värittelemään ja se tuntui mukavalta. Minä huomaan saman koukuttumisen eli pitäisi vielä tämä ja tämä kuva saada väritettyä. Sen koukuttumisen taisi huomata jo siinä, että piti hankkia isompia setti myös värikyniä...

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!