perjantai 3. heinäkuuta 2015

Synttärilahjoja 12-vuotiaalle pojalle


Esikoinen täytti 12-vuotta reilut kaksi viikkoa sitten. Meillä ei enää pidetä hänelle isoja synttäreitä, synttäreitä juhlitaan pienesti perhepiirissä lähinnä niin, että synttärisankari saa päättää, mitä syödään ja tehdään syntymäpäivänä. Muutaman lahjan esikoinen sai. Meiltä, äidiltäni ja kummiltaan.

Neropatin päiväkirjat - sarja on ollut esikoisen suosikkisarja. Uusin kirja ilmestyi juuri ja sen äitini osti esikolle lahjaksi. Poika lukaisi kirjan hetkessä.


Meiltä esikoinen sai Timo Parvelan Sammonvartijat - kirjasarjan. Nämä ovat olleet kaapissa jemmassa jo pari vuotta, olen kirpparilta onnistunut löytämään tämän koko sarjan. Tämänkin sarjan esikoinen luki hetkessä läpi. Kun kysyin, millaisia kirjat olivat, vastaus oli: "ihan kivoja". Yleensäkään hän ei kovin seikkaperäisesti kuvaile asioita, vaan vastaukset ovat aika lyhyitä.Lisäksi ostin esikoiselle yhden englanninkielisen sarjakuvakirjan ja kauppareissulta hän vielä valitsi uusimman Roope-taskarin. Akkarit ja taskarit ovat suuria suosikkeja. Mikkelin kummiltaan esikoinen sai lahjaksi ison kovakantisen Aku Ankka-kirjan, mutta se jäi meiltä Mikkeliin.

Kävin kirjakaupassa juttelemassa myyjän kirjasuosituksista 12-vuotiaalle pojalle ja hän suositteli seuraavaksi kirjasarjaksi Soturikissat-sarjaa. Ehkä alamme sitä ostaa / lainata seuraavaksi esikoisen luettavaksi, hän on varsinainen lukutoukka. Itse huomasin netistä, että tässä kuussa ilmestyy suosikkisarjamme Etsiväkerho Hurrikaanin seuraava kirja Etsiväkerho Hurrikaani ja Kettuliiga ja se lienee hitti meidän pojille.


Lisäksi hankin esikoiselle muutaman sirkusteluvälineen. Paketissa tuli kolikkotemppuun tarvittavat "rahat", temppujojo ja jonglöörauslautanen ja sille keppi. Eläköön kesäleirit! - postauksesta näkee, miten tuota jonglöörauslautasta käytetään.

Kaikki lahjat tuntuvat olleet hänelle mieleisiä. Eikä mene montaa viikkoa, kun meillä juhlitaan kuopuksen 10-v synttäreitä ja niitä juhlitaan vielä isosti eli isovanhemmat, kummit ja kaverit kutsutaan paikalle.

Onko teillä luettu Neropatin päiväkirjoja, Sammon vartijoita, Etsiväkerho Hurrikaania tai Soturikissoja?

ps. lahjakortti on myös kiva lahja. Ja se voi olla synttärisankarin kiinnostuksen kohteen mukaan esim. kirjakauppaan / urheiluliikkeeseen / vaatekauppaan / peliliikkeeseen. Meidän 12-vuotiasta ei vaatteet kiinnosta yhtään. Eniten häntä innostaa lukeminen ja ohjelmoiminen. Ja tiede ja erilaiset temput.

14 kommenttia:

 1. Pojille on aina vaikeaa ostaa lahjoja, olemme antaneet tuon ikäisenä juuri rahaa tai kirjoja. :) Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas kahden pojan äitinä pojille on aina helppo ostaa lahjoja ja tyttöjen lahjojen kanssa olen ollut vähän pihalla. Nykyään kyllä suosin aika lailla lahjakortteja ellei ole tarkkaa toivetta tiedossa.

   Poista
 2. Meillä on Neropatin päiväkirjat kokonaan kokeilematta. Täytyykin heti naputtaa se kännykkään, jos vaikka kirjastosta löytyisi. Sammon vartijoista meillä on yksi osa, mutta se ei saanut innostusta. Ehkä pojat olivat silloin liian pieniä. Esikoisella on Soturikissasarjan eka osa kesken. Etsiväkerho Hurrikaani on meidän poikien suosikkeja, kaikki tykkäävät siitä.

  Meillä oli vielä 10v synttäreillä lähinnä Legotoiveita, saas nähdä että loppuisiko Legovillitys vanhimman osalta vai viekö tekniikkalegot seuraavaksi pojan mukanaan :) Meillä vaatelahja pojille on lähinnä loukkaus :D Paitsi keskimmäiselle, joka rakastaa jalkapallopaitoja ja -kauluhuiveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on esikoinen tykännyt tosi paljon noista Neropateista, itse en osaa ottaa kantaa niihin, koska en ole lukenut niitä yhtään. Mies on lukenut muutaman ja häntä ne naurattavat paljon.

   Meillä on tosiaan suht pian kuopuksen 10 v synttärit, saas nähdä onko vielä legotoiveita vai jotain muuta. Joululahjaksi hän ei tainnut juurikaan legoja enää toivoa.

   Meillä ei kumpikaan poika piittaa vaatteista. Tai no kuopus siinä mielessä, että hän haluaa vaatteiden olevan tosi pehmeitä.

   Poista
 3. Meillä tykätään kovasti taskareista ja Roope-sedistä. Menee joukossa välillä kirjojakin- tosin enempi luontokirjoja. Kolmen pojan äitinä koen tyttöjen lahjat aina vaikeiksi. Pojille on niin paljon helpompi keksiä paketti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin esikoinen lukee paljon taskareita ja Roope-setiä. Luontokirjojakin olen pojille ostanut, mutta niistä he eivät ole innostuneet siinä määrin kun itse toivoisin.

   Ja olen samaa mieltä, että minunkin on ollut aina helpompi keksiä pojille paketteja. Minulla on kaksi kummityttöä ja he ovat sen verran pienempiä vielä, että heille on ollut toistaiseksi aika helppo keksiä kivat paketit. Mutta omien lasten ikäisille tytöille jo tosi vaikeaa.

   Poista
 4. Onnea 12-vuotiaalle :) Oliskin helppoa ostaa pojalle luettavaa! Meillä ei 13-vee lue yhtään mitään muuta kuin "somea", ikävä kyllä.. :D
  Meillä on kovasti tykätty lahjakorteista; elokuviin, heseen, kylpylään tms. Myös dödöt, aurinkolasit ja kuulokkeet oli nyt pop :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Meillä esikoinen lukee tosi paljon, mutta kuopus ei juurikaan ja se vähän harmittaa minua.

   Kääk, pitäisikö meidänkin esikoisen alkaa käyttää dödöö...hän on jotenkin niin pikkupoika vielä.

   Poista
 5. Ihanaa, lukeva lapsi :) omani eivät ole keksineet kirjojen taikaa. Tosin tässä juuri mietittiin miehen kanssa että josko ne innostuisi e-kirjoista.
  Mä vinkkaan lahjaideaksi aina leffalippuja. Ei ole koskaan vielä mennyt huti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esikoinen lukee paljon ja se ilahduttaa minua. Kuopus ei lue juurikaan. Leffaliput on hyvä lahjaidea, se on totta!

   Poista
 6. Onnea syntymäpäiväsankarille! Ihanaa, että jossakin on vielä lapsia jotka lukevat kirjoja! Meille nuo mainitsemasi kirjasarjat eivät ole tuttuja, mutta keskimmäinen lukee star wars kirjoja päivittäin. Esikoinen ei lue juuri ollenkaan ja olenkin yrittänyt kannustaa häntä lukemaan, mutta ei ole poika löytänyt vielä ylivoimaista kirjaa joka kiinnostaisi. Jos ei bilteman kuvastoa ja teknisten laitteiden ohjekirjoja lasketa mukaan ;) Niin ne kiinnostuksen aiheet ovat erilaisia jopa samassa perheessä asuvilla lapsilla.

  Meilläkin juhlitaan kuun loppupuolella synttäreitä ja lähinnä sukulaissynttäreillä mennään. Lapset saavat tehdä yhden kaverin kanssa mitä haluavat mm. mennä elokuviin (maksetaan myös kaverin leffalippu ja namit) tai mennä uimahalliin uimaan yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen todella iloinen, että esikoinen tykkään lukea. Itselle kirjat ovat aina olleet tärkeitä. Kuopus ei juurikaan itse lue, mutta hän kyllä kuuntelee mielellään kun hänelle luetaan.

   Huomasitko muuten, että voitit mindfulness cd-levyn? Laita osoitteesi tulemaan minulle meilillä, niin postitan cd-levyn sinulle.

   Poista
 7. Onnea! Ja ihanaa, että poika lukee!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!