perjantai 30. toukokuuta 2014

Toivontai


Törmäsin Hidas vanhemmuus fb -sivustolla hauskaan termiin. Toivontai. Toivontai nimi viittaa päivään, jolloin tehdään kaikkea kivaa. Toivontaina voi kuunnella lasten toiveita kivasta päivästä, erityisesti yhdessä tehtävistä asioista. Toivontai-vuoro voi kiertää perheen lasten keskuudessa, jolloin jokainen pääsee vuorollaan keksimään jotain kivaa tekemistä.

Meillä on perinteisesi koulujen päättymispäivä ollut Toivontai-päivä. Lapset ovat joskus toivoneet Pizza Rax-reissua, joku kerta ollaan käyty ostamassa uudet vesipyssyt kesäleikkeihin.

Tänäkin vuonna olen yrittänyt selvitellä poikien Toivontai-ajatuksia. Esikoisella (kohta 11 v) alkaa olla ison pojan elkeitä. "Mitä haluat tehdä koulujen päätyttyä?" kysymykseen hän vastasi, että "poltetaan koulu ja pidetään hyvät bileet". Jep jep, ei ehkä ihan hänen oma ajatus vaan nyt on selvästi saatu virikkeitä joltain isommilta lapsilta..(jos kuulet, että huomenna Vantaalla palaa koulu, niin meidän perhe vaan viettää Toivontai-päivää...ehkä kuitenkin kaivan niitä toiveita vielä uudelleen esiin...)
Millainen olisi sinut Toivontai-päiväsi? Minun Toivontai-päivääni kuuluisi nukkuminen vähän normaalia pidempään ja herääminen oman rytmin mukaisesti eikä lasten ääniin. Kiireettömät aamutoimet, pihapuuhia, lukemista, asteleminen valmiin ruokapöydän ääreen. Yhteistä hupsuttelua perheen kanssa, naurua ja iloa. Ehkä pyöräretki jonnekin lähelle eväiden kanssa. Nauttimista elämästä, kiireettömyydestä  ja juuri siitä hetkestä.

2 kommenttia:

  1. Toivontai kuulostaa ihanalta. Annoin juuri lasten toivoa eilen ja vietimme kolme tuntia vesisateessa Linnanmäellä. Täytyy myöntää että oli kuitenkin todella hauskaa. Nyt vähän vihjailen nelivuotiaallemme, haluaisiko hän toivoa sunnuntain retkeksi Villa Elfvikin Keijukoulua. Tuolla on sunnuntaisin yleensä joku teemallinen luontoretki lapsiperheille. Tai sitten käytän oman toivekorttini siihen. Olisi niin kiva bongata lintuja jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, minä en ole varma, olisiko minusta ollut lähtemään Linnanmäelle vesisateessa, vaikka se kuinka olisi ollut lasten toive....Olen kuullut hyvää palautetta Villa Elfvikin retkistä. Itsellekin Villa Elfvik on tuttu paikka, kävimme miehen kanssa siellä usein kävelemässä aikana ennen lapsia (asuimme silloin Leppävaarassa).

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!