lauantai 17. toukokuuta 2014

Rosen-terapiassa

Vuoden alussa mietin, mitä haluan tehdä ja kokea tänä vuonna. Listasin itselleni neljä asiaa: Haluan aloittaa sauvakävelyn, käydä Rosen-terapiassa, maistaa Fafa'sin falafeleja ja käydä katsomassa stand up- komiikkaa.

Kävelysauvat ostin itselleni keski-ikäistymisen kunniaksi ja siitä alkaen olen käynyt lenkeillä. Rosen-terapiaa kokeilin ensimmäisen kerran muutama päivä sitten.

Rosen-menetelmä on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä hoitomuoto lihasjännitysten laukaisemiseksi. Rosen-menetelmä on kehoterapiaa, jossa terapeutti koskettelemalla etsii mielen tuottamia kipupisteitä, lihasjännityksiä. Terapeutti pyrkii kehoa koskettelemalla saamaan tunnepatoumat pintaan.

Perusajatuksena on se, että mieli unohtaa, mutta keho muistaa. Haavoittava tunnekokemus voi patoutua lihaksiin ja jättää kehoon pysyviä jälkiä.

Olin ensin hoitopöydällä vatsallani, Rosen-terapeutti kosketteli selkääni, hartioita, niskaa, jalkoja. Samalla kerroin itsestäni. Hän kysyi kysymyksiä, joihin sain vastata tai olla vastaamatta. Käännyin selälleni ja terapeutti kosketteli rintakehääni, jalkoja, lantiota. Koskettelu oli tuntuvaa, mutta lempeää. Välillä hän kyseli, mitä tunnen kehossani.

Ällistyin, kuinka tarkasti terapeutti osasi kertoa minusta kehoni koskettelun avulla. Tuntui, että hän sanoi juuri sellaisia sanoja, jotka sopivat minuun tai jotka auttoivat minua saamaan pohdintaa liikkeelle.

Ajattelin etukäteen, että menen Rosen-terapiaan, jotta saan omaa aikaa, aikaa itselleni. Että saan rentouttavan hoidon. Nyt tuntuu, että olen aloittanut matkan kohti parempaa itsetuntemusta. Seuraava aika on varattu parin viikon päähän.


ps. tämä postaus on kuvitettu oman puutarhamme kukkakuvilla.

2 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen tuo Rosen-terapia, en ole aiemmin kuullutkaan.

  Ihastuttavia kukkia teillä puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kyllä kuullut ja lukenut Rosenista jo kauan sitten, nyt rohkenin mennä ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Se on vähän erilaista kuin hieronta, siinä joutuu oma mieli ihan eri tavoin liikkeelle, kun terapeutti kyselee ja kertoo kehosta havaintojaan.

   Meillä on kiva piha. Ja tämä kukkasato on vasta alkua, heinäkuussa kukkaloisto on upea. Kymmenen vuotta tätä pihaa on laitettu kuntoon ja vihdoinkin se alkaa olla sellainen kuin olen halunnut.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!