maanantai 12. toukokuuta 2014

KIDD.O - lehti 2/2014


Ostin itselleni äitienpäivälahjaksi uuden Kidd.O - lehden. Kidd.O on kotimainen lifestylelehti, joka keskittyy perhe-elämään. Lehden mainostetaan olevan trendi- ja laatutietoisten vanhempien lehti. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Katselin lehteä jo Lapsimessuilla, mutten silloin vielä raaskinut ostaa sitä. Joltain nettipalstalta luin, että lehdessä on artikkeli  "Kohti luovaa ja tasapainoista perhearkea" ja se innosti minut ostamaan tämän lehden. Artikkelissa on pyydetty kolmea hyvinvoinnin asiantuntijaa antamaan neuvoja millaisin keinoin nykypäivän hektisestä perhearjesta on mahdollista selviytyä. Artikkelissa on vinkkejä mindfulnessista, perheen arjen yksinkertaistamisesta ja luovasta lapsuudesta.

Aleksi Litovaara antaa vinkkejä miten mindfulness voi kasvattaa lapsia ja vanhempia. Tekstissä kerrotaan lyhyesti mitä mindfulness on ja annetaan muutama vinkki, miten lasta voi opastaa arjessa tietoiseen läsnäoloon esim. ulkoillessa ympäristön havainnoinnin avulla. Marie Mikkosen osuus kertoo yhdessä maalaamisesta. Maalaamiseen annetaan esim. seuraavia vinkkejä: lasten kanssa paras paikka maalata on lattia. Sopivia maaleja ovat sormivärit tai purkkivärit. Pienten lasten kanssa voi käyttää myös värikkäitä ruoka-aineita. Musiikki voi tehdä maalaamisesta vieläkin kokonaisvaltaisemman elämyksen. Lopuksi maalauksesta voi vielä keksiä satuja.

Jaana Keho-Kosonen kertoo, miten elämäntaitovalmennuksessa yksinkertaistetaan arkea. Perheiden elämäntaitovalmennuksessa kiinnitetään huomiota perheen arkeen ja ajankäyttöön. Valmennuksessa pyritään tiedostamaan yksilön ja perheen toimintatavat. Mikäli nykyinen arki tuntuu stressaavalta, voidaan pohtia, mitä voisi tehdä toisin. Lisäksi artikkelin lopussa kerrotaan miten perhepalaverin avulla voi yksinkertaistaa arkea. Tästä teemasta olisin mielelläni lukenut enemmänkin.

Lehti on visuaalinen ja paksu (yli 270 sivua). Siinä on paljon sellaista, mikä ei minua kiinnosta, esim. sivukaupalla kuvia (liian) kalliista merkkivaatteista ja esim. Teinit meikkaa -osio oli laaja eikä osu minun kiinnostuksen kohteisiin. Pari laajempaa artikkelia lehdessä oli liittyen lapsen seksuaalisuuteen ja avioeroihin ja sovitteluun. Lehdessä oli lautapeliarvosteluja ja niistä tykkäsin. Samoin Fillarihuumaa -artikkeli tuntui kivalta. Siinä kuusi perhettä kertoi pyöräilystään ja jutussa oli esitelty erilaisia perhepyöriä. Mukavaa vaihtelua ainaisten perheautoarvioiden tilalle. Kaikki ekologisuus ja pyöräilyn edistäminen on aina plussaa! Näin paksuun lehteen mahtuisi enemmänkin syvällisiä ja asiapitoisia artikkeleja muoti- ja sisustuskuvien lisäksi. Ja minusta olisi kivaa nähdä myös kirppisvaatteilla vaatetettuja lapsimalleja tai koteja, jotka on sisustettu kirppislöydöin.

(ja vielä pari vähäpätöistä huomiota. En tykkää lehden nimestä Kidd.O, miksi piste keskellä, miksi iso O sen jälkeen. Lisäksi en tykkää kansikuvasta. Minusta kansikuvassa saisi olla luonnollisuutta, iloa, lapsekkuutta ja sitä tämän lehden kansikuva ei edusta. Mutta joo, nää nyt on mun mielipiteitä enkä ehkä vaan kuulu siihen trendi- ja laatutietoisten lukijoiden kohderyhmään vaan olen enemmän nuuka ja ekologinen kirppisten kiertelijä ja sisustan enemmän sydämellä ja itsetehdyillä jutuilla kuin design-tuotteilla).

4 kommenttia:

 1. Oli mukava lukea tämä! Olen katsellut Kiddon molempia numeroita, mutta tuumannut, että lehti on siinä määrin muotikuvapainotteinen, etten raaskinut ostaa. Harmittelen sitä hieman, koska lehden avustajakunnassa on muutamia puolituttuja, mutta taidan kuitenkin vielä jatkaa selailua kaupan lehtihyllyllä. :) Sinänsä uusi ja varsin kunnianhimoinenkin lehti on tervetullut lisä lapsiperheen asioita käsittelevien julkaisujen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sinällään tykkään tästä lehdestä, sen visuaalisuudesta ja erilaisuudesta esim. Kaks Plussaan ja Vauva- lehteen nähden. Muotikuvia voisi olla vähemmän ja asia-artikkeleja vähän enemmän, niin lehti olisi minusta parempi.

   Poista
 2. Kiitos lehti arvostelusta. Tämä on aivan uusi tuttavuus minulle. Pitääkin vähän vilkaista sitä seuraavalla kauppareissulla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vilkaista lehteä, onhan se aika paksu paketti. Paljon kivoja kuvia ja jos tykkää muoti- ja sisustusjutuista, niin niitä on paljon.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!