perjantai 23. toukokuuta 2014

Kotoliving ja Huili ne yhteen soppii!


Eilen ilmestyi ensimmäinen yhdistynyt Kotoliving + Huili - lehti. Kotolivingiä ole lukenut sen historian alusta alkaen ja Huili on minua kiinnostanut, mutten ole sitä meille tullut tilanneeksi. Lehti on kääntölehti, jossa puolet on Huilia ja puolet Kotolivingiä. Lehdissä jaetaan samanlainen arvomaailma ja aihepiirit täydentävät toisiaan.

Huili -lehden teemoja tässä kesänumerossa ovat Suomen pienet jäätelötehtaat, karavaanarit, vesivessat  ja kesän parhaat matkavinkit Hämeenlinnaan ja Raumalle. Lisäksi pohditaan, miksi autoista kirjoitetaan niin paljon? Onko se palvelujournalismia vai ilmoitusalusta automainoksille? Minä olen välillä miettinyt ihan samaa ja muistan kerran lopettaneeni Kodin Kuvalehden tilauksen, kun siinä oli useammassa numerossa peräkkäin pelkkiä autoja, perheautoja ja autoilevia perheitä.
Tämän numeron osalta tykkäsin enemmän Huilin annista. Minuun teki vaikutuksen Anssi Kelasta kertonut juttu. Laulaja Anssi Kela kertoo siitä, miten hän on muuttanut elämäänsä ympäristön vuoksi. Vuonna 1998 hänestä tuli kasvissyöjä, vuonna 2005 pyöräilijä (autolla liikkuminen on viimeinen vaihtoehto hänelle. Ihan mahtava ajatus, voin kun näin ajattelisi moni muukin!), vuonna 2007 hän luki kirjan "Ilmastonmuutos" ja sen kirjan lukeminen sai hänet kyseenalaistamaan oman elämäntyylinsä. Anssi Kela alkoi miettiä, mistä hän voisi luopua omassa elämässä. Vuonna 2008 Anssi Kela päätti luopua kilpa-autoilusta, koska hänestä tuntui ristiriitaiselta puhua vihreistä arvoista ja ajaa samalla formulaa (ja kyllähän se onkin ristiriitaista). Vuonna 2013 Anssi Kela julkaisi YouTubessa videobloggauksen, jonka aiheena oli ilmastonmuutos ja tänä vuonna Kela järjestää ilmastonmuutosaiheisia tilaisuuksia. Täytyy sanoa, että luettuani tuon jutun Anssi Kelan pisteet nousivat hyvin ylös! Ihan mahtavaa! Lisää julkkiksia tekemään ekotekoja!
Kotolivingissä saa inspiraatiota paperinvalmistukseen, kirjansidontaan, neulekaloihin ja kesäkalusteiden tuunaamiseen. Kotolivingissä oli kivoja kuvia ja sisustusjuttuja, mutta käsityöohjeet eivät tällä kertaa inspiroi minua mihinkään uuteen. En halua tehdä unisiepparia tai mikrokosmosta lasin sisälle enkä neuloa silakkaa. Lehdessä on sivuja, joista saisi tehtyä kauniita tauluja seinille. Hieman minua häiritsee englanninkieliset tekstit. Minusta olisi kivempaa laittaa seinälle taulu, jossa lukee ihan Koti eikä Home.

Innolla jään odottamaan, mitä jatkossa seuraa. Mitä kivaa lehtien yhdistyminen tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!