keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesälomasuunnitelmia: Tallinna, Tartto ja Turku lasten kanssa

Kesälomasuunnitelmia pitäisi miettiä. Monina vuosina olemme tässä vaiheessa jo varanneet matkan ja hotellin. Tänä vuonna vasta nyt  alamme miettiä, että mitähän sitä kesälomalle tekisi. Me olemme harrastaneet lähiseutumatkailua ja kaupunkilomia kesäisin. Tutuksi ovat tulleet Tallinna, Tukholma, Pärnu, Kööpenhamina + Vejle ja Legoland. Alkuvuodesta haaveilin Lontoon tai Pariisin matkasta, mutta nyt näyttää siltä, että suuntaamme Tallinnaan jo ties kuinka monetta kertaa. Ja sieltä Tarttoon. Suomessa haluaisimme käydä Turussa.

Tallinna on aika mainio paikka lapsiperheelle. Aiemmilla Tallinnan reissuilla tutuksi ovat tulleet Eppingin torni, Lentosatama, Kalev spa vesipuisto ja Tallinnan eläintarha. Olemme käyneet myös AHHAA- tiedekeskuksen sivupisteessä Tallinnassa (nyt tätä paikkaa ei enää ole). Myös Energiakeskuksessa ja Kadriorgin puistossa olemme käyneet. Tänä kesänä voisi käydä Sky park- trampoliinikeskuksessa ja  televisiotornissa. Tallinnassa olisi myös Miia-Milla-Manda-museo. Nömmen seikkailupuisto olisi varmasti kiva paikka. Viime kesänä kävimme Pärnun lähellä Valgerannan seikkailupuistossa ja sitä paikkaa pojat muistelevat edelleen. Tallinnassa olemme yöpyneet useassa eri hotellissa, mutta varsinkin Viru-hotelli on jäänyt poikien mieleen. Erityisesti siksi että siellä oli kylpyamme ja myös siksi, että pojat tietävät että isäni on ollut rakentamassa sitä hotellia.

Tartto on meille ennestään tuntematon paikka. Erityisesti Tartossa houkuttelee Tiedekeskus AHHAA. Meillä on tapana kiertää aina joka paikassa tiedekeskukset. Pojat viihtyvät niissä valtavan hyvin ja usein ne ovat aikuisillekin mielekkäitä paikkoja. Tartossa olisi myös Aurakeskus vesipuisto. Lounakeskuksessa olisi sisäseikkailupuisto ja 4D elämyskino.Luulen, että nuo kaikki olisivat koko perheelle mukavia kohteita.

Turussa kiinnostaa Kupittaan seikkailupuisto. Yösijaksi haaveilen Sokos Hotel Caribiaa. Mietinnässä on joko Koiramäen lasten kaupunkikierros tai Turun linnan pikkuritarikierros. Kesäteatterissa menisi Ella & presidentti. Se viihdyttäisi varmasti koko perhettä. Turusta pääsisi kätevästi Naantaliin ja Väskin saarelle. Paluumatkalla voisi piipahtaa Salossa kuopuksen kummien luona.

Ja jotta tästä postauksesta tulisi 4T, niin lisätään vielä Tykkimäki. Sinne näyttää tulleen edellisen käynnin jälkeen uusi vesipuisto Aquapark ja Atreenalin seikkailupuisto. Tosin nuo vesipuiston liukumäet näyttävät juuri sellaisilta jotka minun on jätettävä väliin. Samoin itse asiassa suurin osa huvipuistolaitteista on sellaisia ettei minun pääni vaan kestä niitä.

Mikkelissä käydään joka kesä (ja muutenkin, koska siellä asuu äitini ja esikoisen kummi). Hämeenlinnan Hippaloilla ollaan käyty monena vuonna. Appivanhemmat asuvat Hämeenlinnassa.

Hyviä vinkkejä Tallinnaan ja Tartoon löytyy Matka mielessä - blogista. Turun linnan pikkuritarikierroksesta on kirjoittanut rva Kepponen Pikku Kepponen blogissa.

Olisiko kellään blogini lukijalla lisävinkkejä Tallinnan, Tarton tai Turun matkailuun? Missä kannattaisi käydä? Missä ei kannata käydä?

Harrastetaanko teillä kaupunki- vai rantalomailua? Miten valitsette matkakohteenne? Missä aiotte käydä tulevana kesänä?

ps. kirjoitan vielä myöhemmin postauksen lähiseudun (= pääkaupunkiseutu) retkikohteista. Minulla on lähes yhtä pitkä kesäloma kuin pojillakin eli meillä on aikaa tulevana kesänä viettää sekä retkipäiviä että kotipäiviä.

8 kommenttia:

 1. Meillä näistä suunnitelmissa kesän aikana ainakin kahden T:n valloitus eli Turku ja Tallinna. Tuo Turun linnan pikkuritarikierros voisi olla hauska, kiitos vinkistä! Tallinnassa ajattelimme vierailla ainakin Ulkoilmamuseossa. Sky park houkuttaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tsekata tuo Tallinnan ulkoilmamuseo. Tallinnassa tosiaan ollaan käyty monta kertaa, mutta ulkoilmamuseossa ei olla käyty. Sky park houkuttaa meitä myös. Ulkomailla on monesti vähän vapaampaa noissa tramppakeskuksissa, siellä saa tehdä esim. voltteja, jotka täällä päin kaikissa hoplopeissa yms. on kielletty.

   Ja kiva jos sait uuden vinkin, minusta blogeissa on juuri parasta kaikki vinkit, joita itselle saa.

   Poista
 2. Vautsi mitä vnkkejä. Ihana mahtava, kiitos tästä. Näistähän vois alkaa jo miettimään minne lähtis :) Harmi, kun miehellä ei oo lomaa laisinkaan kesä-aikaan :( Viikonloput vain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait vinkkejä. Minusta on aina kiva lukea toisten matkavinkeistä (ja muistakin vinkeistä), niistä saa ideoita ja myös ihan uutta tietoa itselle. Postailen sitten matkojen jälkeen matkaraporttia, missä käytiin ja löytyikö vielä jotain ihan uusia kohteita, joista en suunnitteluvaiheessa mitään tiennyt.

   Poista
 3. Itse olen ollut pari kertaa Turun Caribiassa. Kylpylän puoli on minusta varsin hyvä, mutta huoneisiin olen ollut hiukan pettynyt. Ne ovat todella pienet. Minusta niihin mahtuu vain yksi lisävuode (ainakin se standardihuone) ja sen lisäksi ne ovat molemmilla kerroilla olleet todella kuumat. Tästä on toki aikaa useampia vuosia, mutta majoituksen osalta paikka oli pettymys - etenkin kun hinta oli aikamoinen.

  Me olemme tänä vuonna menossa Turkuun myös ja ajattelin majoittua Omena hotelliin ja ostaa päiväliput perheelle Caribiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentista. Täytyykin laittaa harkintaan, että josko mietitäänkin jotain toista majoitusvaihtoehtoja. Miehellä olisi bonuspisteitä johonkin toiseen ketjuun, joten ehkä hyödynnämme niitä. Juuri tällaisia kommentteja on kiva kuulla!

   Poista
 4. Mukava postaus. Pidin etenkin Tallinna-vinkeistä, koska olemme kesällä suuntaamassa mm. sinne. Olemme kaupunki- ja toisaalta sitten luontolomailijoita, mutta jostain syystä Tallinna on meille aika vieras eivätkä lapset ole koskaan vielä käyneet siellä, vaikka ovat päässeet jo mm. Lontoseen ja Berliiniinkin!

  Tartto on ihana. Vietin siellä viikon yhdessä seminaarissa silloin, kun odotin esikoistani. Lapsiperheen vinkkejä en siis osaa antaa, mutta lukekaapa Mika Keräsen kirjat Hopeinen aarrearkku ja Oranssi polkupyörä. Ne ovat vähän sellaisia viisikkomaisia kirjoja, jotka sijoittuvat Tarton puutaloalueelle. :)

  Me aiomme tulevana kesänä lomailla paitsi Tallinnassa, myös Münchenissä ja sitten mummolassa Savossa ja opiskelukaupungissa Joensuussa, jossa lasten täti perheineen asuu. Lisäksi teemme lähiretkiä mm. Sipoonkorpeen, Uutelaan, Porvooseen ja haaveilen myös Hangosta. Joistakin lähikohteista olen blogannutkin, pitäisi kirjojen lomassa jatkaa näistäkin!

  Ihanaa kesän odotusta sinne lähelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait vinkkejä Tallinnaan. Me olemme käyneet Tallinnassa kolmena kesänä ja lapsiperhekohteet ovat tulleet tutuiksi. Kiitos paljon noista kirjavinkeistä, täytyy heti haalia ne käsiin ja lukea ennen reissua.

   Muistan kun luin viime kesänä sun Lontoon-matka postauksen ja innostuin Lontoosta. Luultavasti menemme sinne sitten seuraavana kesänä. Myös Ranskan matkasta haaveilemme, esikoinen kun opiskelee ranskaa, niin olisi kiva päästä vähän testailemaan kielitaitoa.

   Mukavaa kesän odotusta myös teille!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!