keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tarzan - musikaaliKävimme lauantaina katsomassa Helsingin Kaupunginteatterissa Tarzan - musikaalin. Musikaali sai ensi-iltansa maaliskuussa.

Esitys alkoi näyttävästi, pienimpien lasten mielestä varmaan myös vähän pelottavasti. Kiiluvasilmäinen leopardi hyökkää Tarzan-vauvan vanhempien kimppuun ja surmaa heidät. Gorillaäiti löytää Tarzanin ja ottaa hänet kasvamaan viidakkoon. Tarzan kasvaa pienestä pojasta aikuiseksi. Viidakkoon tulee myös retkikunta, mukanaan Jane. Tarzan ja Jane tutustuvat. Jane opettaa villimiehelle sivistyneitä tapoja. Ja niinhän siinä käy, että he rakastuvat.

Esityksessä on vauhtia, näyttävyyttä ja myös ampumista. Sopivasti jännitystä ja seikkailun tuntua. Gorillat osasivat breikata ja tehdä sirkustemppuja. Meidän breikkaaja-esikoinen ja sirkuskoululainen-kuopus katsoivat innoissaan taitavia tansseja ja temppuja. Kysyttiinpä esityksessä myös "mitä jäbä duunaa?"

Musikaali oli fyysinen, vauhdikas, sympaattinen ja hyväntuulinen. Ihastelin tanssijoita, lauluja, lavasteita. Pyörivää lattiaa hyödynnettiin kivasti. Esitys oli varsin pitkä, lähes 2.5 tuntia. Tylsä se ei ollut missään vaiheessa, mutta mielestäni esitys parani loppua kohden. Minä pidin erityisesti esityksen toisesta puoliajasta. Lopussa olin ihan myyty. Ihana rakkaus- ja kasvutarina, jossa myös liikutuin. Musikaali puhutteli minua. Myös pojat tuntuivat pitävän esityksestä. Meidän perhe suosittelee! Tarzan musikaali on suurella näyttämöllä 30. joulukuuta saakka, joten syksylle ehtii vielä hankkia liput.

Päivälehden museossa on Tarzan-teemaan liittyen Takapihan Tarzanit - interaktiivinen näyttely ja sen aiomme käydä katsomassa ja kokemassa kesälomalla. Pihin naisen blogissa on kiva postaus Tarzan-näyttelystä.

Esityksen jälkeen kävimme viereisessä leikkipuistossa ja pojilla oli mahdollisuus kokeilla itse Tarzan-temppuja. Välillä kuopus "otti varjoa", kun oli niin kuuma päivä.


.


ps. huomaatteko, stailasin pojat samanlaisiin paitoihin. Ne on ostettu kirppareilta ja vielä täysin eri aikaan ja vasta kun aloin käydä paitapinoja läpi huomasin että siellähän on pojille ihan samispaidat ja vielä sopivassa koossa.

2 kommenttia:

  1. Me kävimme miehen kanssa katsomassa Tarzanin. Yleisössä oli paljon lapsia ja etenkin poikia, me tosin olimme ihan aikuisten kesken. Mielestäni kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidin myös Tarzanista paljon. Lauantainakin yleisössä oli paljon lapsia. En voi muuta kuin sanoa että Helsingissä tehdään kyllä laadukasta teatteria sekä aikuisille että lapsille.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!