sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Risto Räppääjä ja Elvin paluu - musikaali (+ teatterijuttuja)

 
Kävimme eilen katsomassa koko perheen voimin Linnanmäen Peacock-teatterissa musikaalin Risto Räppääjä ja Elvin paluu. Musikaali perustuu kirjaan Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli. Kirjan luimme heti sen ilmestymisen jälkeen ja juoni oli suunnilleen muistissa. Itse en heti päässyt esitykseen käsiksi, mutta sitten se vei kyllä mukanaan. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan, ainakin "Elämä ei ole hassumpaa" laulu, jonka minä liitän Risto Räppääjiin erittäin oleellisena osana.

Pojat kuuluvat Risto Räppääjä - sukupolveen, Risto on ollut heidän elämässään mukana vuosia. Kirjat on luettu kaikki, uusimmat aina sitä mukaa kun ne ovat ilmestyneet. On nähty leffat, käyty katsomassa Risto Räppääjää myös teatterissa (Hesassa ja Mikkelissä), nukketeatterissa ja olemmepa olleet myös yhdessä konsertissa. Cd-levyjä on myös kuunneltu ahkerasti. Siinä missä pojat ovat kasvaneet paljon siitä kun luimme ekan Räppääjän, niin Risto on tainnut pysyä samanikäisenä vuosia. Kuten myös Timo Parvelan Ella, toinen hahmo, joka on ollut mukana jo vuosia poikien elämässä. Sekä kirjoina, teatteriesityksinä että elokuvina. Vähän ehkä tuli Risto Räppääjä ja Elvin paluu - musikaalia katsoessa, että tämä alkaa olla jo nähty. Tietyllä tavalla kyllääntynyt olo.

Musikaalissa oli tuttuja aineksia. Verbaalista taituruutta, vähän räppäämistä, paljon taitavia musiikkiesityksiä, hauskoja tansseja ja sopivalla tavalla etenevä juoni. Vähän myös kohellusta ja sähellystä. Naurua ja iloa. Hieman myös nostalgista kasaritunnelmaa. Täältä voi lukea  Hesarin arvion  esityksestä. Esityksen voi käydä katsomassa 7.6. asti.

Aiemmin keväällä kävin katsomassa Peacock-teatterissa Luolamiehen, josta pidin tosi paljon. Ensi syksylle on liput varattuna samaiseen paikkaan esitykseen nimeltä Stars Show. Lasten kanssa olen menossa kolmen viikon päästä katsomaan Helsingin Kaupunginteatteriin Tarzan- musikaalia.

Kesäteatteriesityksiä olen jo vähän tsekkaillut. Tikkurilan teatterin kesäteatteriesitys on Kolme iloista rosvoa. Kolme iloista rosvoa nähtiin muutama vuosi sitten Helsingin Kaupunginteatterissa ja se esitys jäi mieleen. Oli hienosti toteutettu. Viime kesäinen Tikkurilan teatterin kesäteatteriesitys Pekka Töpöhäntä oli myös kiva versio tutusta tarinasta. Suomenlinnassa kesäteatterissa näyttää olevan Liisa Ihmemaassa. Mustasaaren kesäteatterissa ei olla koskaan käyty, siellä menee tulevana kesänä Vattumadon salaisuus.

Käytkö sinä teatterissa lasten kanssa? Entä itse? Millaisista esityksistä teillä tykätään?

Ai niin, parin viikon päästä on Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun kevätnäytökset. Meidän kuopus esiintyy ensimmäistä kertaa mukana näytöksessä.

Pojat testasivat myös muutaman Linnanmäen ilmaislaitteen ennen esitystä. Myöhemmin kesällä mennään Lintsille ihan kunnolla. Ehkä juhannuksena, olemme monena vuonna olleet Lintsillä juhannuksena juhlimassa meidän mittumaaripoikaa (= esikoinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!