sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Viikko yrittäjän elämästä


Tämä on ensimmäisen toimintakauteni viimeinen postaus viikostani yrittäjän elämästä. Kasvun Taika täyttää elokuussa vuoden ja silloin taitaa olla jonkinlaisen koostepostauksen aika ensimmäisestä vuodesta yrittäjänä.

Lauantai 6.6.

Aloitan postauksen lauantaista 6.6., tuntuu että silloin asiat johtivat toiseen, kuten minulle on käynyt yrittäjyydessä aiemminkin. Olin lupautunut talkoolaiseksi paikallisen MLL:n "Liiku ja leiki - tapahtumaan" ja siellä olinkin pomppulinnan vahtijana kolme tuntia. Siinä tuli puheeksi mun mindfulness-ohjaajaopinnot ja harjoitteluryhmä. MLL:n paikallisyhdistyksen pj oli sitä mieltä että ilman muuta ohjaan harjoitteluryhmäni yhteistyössä heidän kanssaan. Ja tämähän helpottaisi itseäni kovasti, kun yhteistyökumppanin kera voisin panostaa enemmän itse kurssiin kun ei tarvitse tehdä kaikkea alusta alkaen itse tilan hankkimisesta markkinointiin ja kurssilaisten ilmoittautumisten vastaanottamiseen ja laskuttamiseen. Illalla innostuin tekemään runkoa mindfulness-kurssiani varten ja kirjoitin myös tämän blogipostauksen yritykseni blogiin: Mindfulnessin hyödyt vanhemmuudessa

Sunnuntai 7.6.

Olin Espoossa Mindfulness lapsille - kurssilla. Kurssipäivä oli mukava, harjoitukset sinällään olivat aika tuttuja, mutta on itselle ihanaa päästä tekemään mindfulness-harjoituksia ja sain minä muutaman uuden ajatuksenkin kurssipäivän aikana. Ja kurssilla näin tuttuani, jota olen viimeksi nähnyt ehkä 10 vuotta sitten. Mukava ja rentouttava päivä.


Maanantai 8.6.

Pojilla alkoi Pikkuyrittäjät-leiri ja ekana päivänä saatoin heidät Hakaniemeen ja hain heidät myös pois leiriltä. Vietin päivän Hakaniemen torin kupeessa ensin tehden läppärillä hommia, vastasin esimerkiksi yhteen unikouluohjauspyyntöön, sovin kotikäynnin juhannuksen jälkeiselle maanantaille. Tapasin ystävääni ja juttelimme hänen aloittamastaan lasten tunnetaito-ohjaajakoulutuksesta ja hän oli niin innostunut asiasta, että päätin minäkin hakea mukaan seuraavaan koulutusryhmään. Käväisin aamupäivän aikana myös Galleria Sattumankaupassa moikkaamassa yrittäjäystävääni Pirjoa.

Leiriltä kotiin palaamisen jälkeen suunnittelin torstain satuhieronnan tutustumistunnin ja kävin viemässä lähineuvolaan syksyn vauvahierontakurssin ja uniluennon esitteet.Tiistai 9.6.

Aamupäivällä meillä kävi kylässä kummityttöni pikkuveli äitinsä kanssa. Kävimme läpi vähän aikaa sitten ollutta vauva/taaperosirkuksen ohjaajakoulutustani ja treenasin muutaman liikkeen läpi taaperon kanssa. Heidän lähdettyään suunnittelin keskiviikon ja torstain vauva- ja taaperosirkustunnit. Soitin yhden unikoulun seurantapuhelun ja klo 17.30-19 luennoin Ipanaisella pienen vauvan uniasioista.


Keskiviikko 10.6.

Aamupäivällä ohjasin taaperosirkustunnin ja vauvasirkustunnin. Ehdin käväistä kotona aika nopeasti ja lähdin takaisin kohti Helsinkiä, sillä minulla oli sovittu mindfulness-ohjaajaopintojeni heks- (olikohan se nyt henkilökohtainen kehittymissuunnitelma...) tapaaminen ohjaajani kanssa. Kävimme läpi noin tunnin verran suunnitelmiani ja aikataulujani opintojen ja harjoitteluryhmäni suhteen. Tämän jälkeen lähdin kohti MBB - (mind-body bridging) kurssia, johon olin ilmoittautunut. Illan aikana kävimme läpi MBB menetelmää ja teimme muutaman harjoituksen. Kiinnostava ilta! Luulen, että otan menetelmästä joitain harjoituksia omaan käyttööni.

Illalla tullessani kotiin olin aivan puhki, jopa niin väsynyt että miehen aloittaessa keskustelua totesin vain etten jaksa jutella. Illalla oli vaikea nukahtaa, olo oli outo ja kun lopulta nukahdin, heräsin vähän väliä. Nukuin ehkä neljä tuntia työn aikana. Katkonaisesti. Mietin, mikä nyt. Seuraavana päivänä se selvisi.


Torstai 11.6.

Aamulla heräsin puolipäänsärkyisenä ja vähän nukkuneena. Mies kysyi "nukuitko hyvin", vain mulkaisin häntä. Kaiken lisäksi minulla oli tulossa todella työntäyteinen päivä. Lähdin kohti Hesaa poikien kanssa yhtä matkaa. Minä ohjasin kaksi taaperosirkustuntia ja kaksi vauvahierontatuntia. Ne jaksoin ihmeen hyvin, vaikka olotilani ei ollut paras mahdollinen. Kävin tuntien jälkeen vessassa ja tadaa...menkat olivat alkaneet. Eka ajatus oli, että se todellakin selittää kaiken. Huonosti nukutun yön ja puolipäänsärkyisen olon. Seuraava ajatus oli, että joko taas, vastahan minä tämän postauksen kirjoitin.

Tullessani iltapäivällä kotiin makasin tunnin verran sängyssä ihan hiljaa. Sen jälkeen jaksoin alkaa laittaa paikkoja valmiiksi illan satuhieronnan tutustumistuntia varten, joka oli meillä kotona. Tutustumistunnilla oli ihana fiilis, satuhieronnassa on taikaa.


Perjantai 12.6.

Oli poikien Pikkuyrittäjät-leirin päätöspäivä ja vanhempia toivottiin mukaan leiripäättäjäisiin. Minulla oli alun perin sovittu yksi ratkaisukeskeinen valmennus tähän iltapäivään, mutta siirsin sen eteenpäin, jotta pääsen leiripäättäjäisiin. Kävin Hakaniemen torilla kurkkaamassa miten ylläripurkkien myynti sujuu ja ostin samalla meille kotiin muutaman yrtin. Kävin ystäväni kanssa lounaalla ja sen jälkeen tein vähän läppärillä hommia torin kupeessa. Klo 14 menin leirin päättäjäisiin mukaan. Pojat saivat diplomit ja heistä otettiin vielä muutama yhteiskuva. Lähdimme kohti kotia mukavien leirimuistojen kera.

Illalla olin vielä "Temperamentti -haastaako lapsi"-luennolla. Palasin kotiin kymmenen maissa illalla ja junamatka oli sangen mielenkiintoinen, sillä samalla junalla palasi lukuisa määrä humalaisia Helsinki-päivässä olleita juhlijoita.

Sellainen oli kesäkuinen viikkoni yrittäjänä. Sisälsi sekä töitä että erityisen paljon Hakaniemen torin kupeella puuhastelua. Loma lähenee, tulevalla viikolla on vielä vauva- ja taaperosirkuksen ja vauvahierontakurssien viimeiset kerrat ja juhannuksen jälkeen teen vielä yhden kotikäynnin unikouluohjauksen tiimoilta. Ja teen sen yhden ratkaisukeskeisen valmennuksen, jonka siirsin pois poikien leiripäättäjäisten päältä. Ja sitten alkaakin lomani, jonka aikana käymme esimerkiksi Berliinissä.

Millainen sinun työviikkosi oli? Joko kesäloma on lähellä?

4 kommenttia:

 1. Vauhdikas viikko sinulla. Hauskasti tyypillistä yrittäjäelämää, jossa työ- ja vapaa-aika joustavasti sekoittuvat.
  Minäkin tein pari päivää etätöitä. Viikkoon mahtui sekä rauhallisia että kiireisiä päiviä. No, juhannuksen jälkeen hiljenee...
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tosiaan takana vauhdikas, mutta mukava viikko. Useimmat työviikkoni ovat juuri sellaisia, joissa sekoittuu työ- ja vapaa-aika. Välillä vapaa-aika on kärsinyt liikaa, mutta nyt taas kesällä töitä on sen verran vähemmän, että hyvin ehtii tavata ystäviä ja hengailla Hakaniemen torilla keskellä kirkasta päivää.

   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Onpa ollut vauhdikas viikko ja onko vuosi vierähtänyt näin nopeasti??? Aika on mennyt ihan siivillä. Mutta ihana kuulla, että yrittäjyys on kantanut hedelmää ja sinulla riittää töitä :) Ihanaa juhannusta ja kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on olo, että vuosi on vierähtänyt tosi äkkiä. Tai nythän olen ollut pian 10 kk yrittäjä, mutta tässä ei kovin kummoisia asioita enää tapahdu yrittäjyyden ekan vuoden parina viimeisenä kuukautena, koska pidän lomaa suunnilleen 6 viikkoa.

   Mukavaa juhannuksen aikaa ja kesää sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!