lauantai 13. kesäkuuta 2015

Pikkuyrittäjät - leiri


Pojat olivat viime viikolla Pikkuyrittäjät - leirillä. Leiriviikkoon kuului pikkuyrityksen perustaminen, poikieni yrityksen nimeksi tuli Ylläriveljet. Pikkuyrittäjät ideoivat omille yrityksilleen tuotteen, jonka he tekivät kierrätysmateriaaleista. Lisäksi he tekivät logot ja mainoslauseet yrityksilleen ja tuotteilleen. Torstaina pikkuyrittäjät pääsivät myös kokeilemaan pomona toimimista, sillä he saivat muutaman työntekijän yritykselleen (valmistamaan tuotteita). Viimeisenä päivänä pikkuyrittäjät myivät tuotteitaan Hakaniemen torilla Helsinki-päivän yhteydessä.


Pojat olivat leiristä innoissaan, kuten me vanhemmatkin. Pojilla oli hurjasti kerrottavaa leiripäivien jälkeen. Monesti he myös leiripäivien aikana leikkivät, esimerkiksi rosvoa ja pollaa ja kävivät myös kiipeilemässä lähileikkipuistossa. Kun innoissani kirjoitin leiristä eräälle yrittäjien fb-listalle, sieltä tuli myös aika lailla erilaista palautetta kuin mitä minä vanhempana leiristä koin. Palautteen kirjoittaja koki, että leiri on aikuisten maailman liian varhaista tarjoamista lapsille. Lasten pitäisi antaa olla lapsia eikä olla vanhempien toiveita täyttäviä lapsitähtiä. Lapset eivät saisi hänen mukaansa joutua myymään mitään.

Meidän pojille leiri oli leikkiä- ja kivaa sellaista. Itse en ajattele, että heistä nyt tässä yrittäjiä kasvatetaan vaan se on yksi mahdollisuus, johon he ovat jo saaneet tutustua minun perustettua yrityksen. Ja tuotteiden myyminen - sitä he ovat tehneet aiemmin jo esimerkiksi myymällä sukkia leirikoulukassaa varten.


Huomasin taas jälleen kerran oman helposti pessimistisyyteen sujahtavan ajatteluni. Mietin perjantaina aamulla, että mitä jos pojat eivät saakaan myytyä yhtään ylläripurkkia, mikä pettymys se olisikaan. Itse he miettivät, mitä jos he saavat myytyä kaikki purkit heti, mitä he sitten myyvät.

Ja mitä ylläripurkkien sisällä oli? Osa ostajista sai vitsiyllätyksen, osassa oli pikku-ukkeleita. Niin, ja pojat saivat myytyä kaikki ylläripurkit ja saivat taskurahaa myynneistään 20 euroa.

ps. Itse tykkään hurjasti tuon leiripaidan lauseesta "Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää".

8 kommenttia:

 1. Oi, kyllä on ihana lause paidassa! Ja ainahan on asiassa kuin asiassa monta eri mielipidettä, pääasia, että lapsilla on hauskaa. Minusta on hienoa, että lapsille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja leirien ym. suhteen, jokainen ottakoon osaa siihen mikä innostaa. Olen varma, että meidän pojat olisivat myös olleet tällaisesta leiristä innoissaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leiripaidan lause on loistava!

   Minustakin on hienoa, että lapsille tarjotaan erilaisia leirejä. Tämä Pikkuyrittäjät-leiri oli meille aivan uusi löytö, en ollut aiemmin kuullut näistä leireistä. Ja erilaiset mielipiteet ovat aina itselle hyvä muistutus siitä, että asiat voidaan todellakin nähdä hyvin eri tavoin. Leiriläisten kokemus oli innostunut ja se on tärkeintä!

   Poista
 2. Meidän pojilla oli ravintolapäivänä pulla- ja mehubaari. Itse pyörittivät koko homman, babysitteri oli päältä katsonut ja kantanut myyntipöydän avuksi. Ihan hirveän tohkeissaan olivat hommasta ja varsin mielissään itse ansaituista rahoista.

  Paidan slogan on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sitä mieltä, että yleensä lapset pitävät tällaisista projekteista. Joskus itse teininä muistan kyllästyneeni, kun urheiluseuran tiimoilta piti koko ajan myydä jotain pinssejä ja ties mitä, mutta pienessä mittakaavassa myyntijutut ovat kivoja. Ja pojatkin saivat taskurahaa eilisistä ylläripurkkimyynneistään.

   Poista
 3. Minusta tuo on hienoa, että lapset oppivat leikin kautta yrittämiseen! Missä sitä maailman tavoille muuten oppisi? Ja paidan slogan on kyllä ihan naulan kantaan ja hyvä elämänasenteeksi ihan millä alalla vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuon leirin idea on ihan loistava. Lapset saavat tietoa yrittäjyydestä hauskan tekemisen ja leikkien kautta.

   Paidan slogan on tosi hyvä, sen pidän itsekin mielessäni niinä hetkinä, kun epätoivo meinaa iskeä.

   Poista
 4. Kiitos hyvästä blogipostauksesta Pikkuyrittäjät-toiminnastamme! Tuo mainitsemasi näkökulma päivän myyntiin oli muuten tosi osuva: "mitä jos ei mene kaupaksi" kun lapset pohtivat "mitä teemme jos kaikki menee heti" :) Voinko käyttää tätä kommenttia Pikkuyrittäjien Facebookissa ja linkittää myös tämän postauksen?

  Terv.
  Mikko / Pikkuyrittäjät
  ps. hienoa, että sloganimme on iskenyt lujaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että löysit blogipostaukseni. Toki Pikkuyrittäjien facebookissa saa käyttää tuota lausetta ja postausta saa myös linkittää.

   Slogan iskee lujaa edelleenkin, se on hyvä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!