perjantai 26. kesäkuuta 2015

Musiikkia! - näyttelyä ja pizzaa


Pihin naisen elämää- blogissa oli mainio postaus 10 kivaa ilmaiskohdetta lapsiperheille. Postausta lukiessa minulle tuli tietooni pari sellaista kohdetta, jotka olivat minulle uusia. Olemme olleet aika aktiivisia museoiden ja näyttelyjen kiertäjiä vuosien varrella ja siksi olikin kiva lukea meille uusista kohteista. Musiikkia! - näyttely oli yksi meille uusi retkikohde. Sinne siis!


Musiikkia! - näyttely on Hakasalmen huvilassa (os. Mannerheimintie 13b) eli ihan Helsingin keskustan tuntumassa. Musiikkia! - näyttely tarjoaa välähdyksiä musiikin moninaisuudesta Helsingissä ennen ja nyt. Näyttelyssä oli kivoja toiminnallisia osioita. Pojista (ja myös minusta itsestäni) oli kivaa testata musiikkimakua, laulaa koululaulukokeessa, arvuutella mitä musiikkeja kadunkulkijat kuuntelevat ja kokeilla eri tanssilajien askeleita.


Toiminnallisuus museoissa on aina plussaa ja se innostaa myös lapsia. Muistan omilta kouluajoiltani tylsäntuntuiset museoreissut kotikaupunkini Mikkelin museoihin, joissa sai siihen aikaan vain katsoa eikä missään tapauksessa koskea mihinkään. Onneksi monet museot ovat nykyaikana erilaisia!

Näyttelyn jälkeen menimme syömään Kotipizzaan. Lastenpizzoihin sai valita kaksi täytettä, kuopus valitsi kananmunan ja fetan ja esikoinen kalamata-oliiveja ja herkkusieniä. Minä söin kasvispizzan. Kaikkien annokset olivat maukkaita.


Meillä oli mukava retkipäivä Helsinkiin. Käväisimme vielä kirjakaupassa hakemassa minulle muutaman vihkon ideointejani varten. Minä ideoin vielä perinteisesti kynän ja paperin kanssa. Kirjakaupassa vilkaisimme myös Berliinin matkaoppaita. Matkamme lähestyy. Matkaoppaasta silmiini osui Berliinin kauhukabinetti, olisikohan se sopivan hurja vai liian hurja meille?

ps. selvästi kaipaan vielä treeniä hämärässä tilassa kuvaamiseen. Vai mitä sanotte tästä? Esikoinen laulaa koululaulukokeessa. Kuvassa kyllä toteutuu se periaatteeni, ettei hän ole tunnistettavissa, mutta aika tärähtänyttä touhua.2 kommenttia:

  1. Minustakin toiminnallisuus on museoissa positiivinen juttu. Kävimme vasta Suomen Urheilumuseossa Stadionilla ja siellä pääsee muun mielenkiintoisen lisäksi pelaamaan eri urheilulajeja omalla kehollaan ohjaten. Hauskaa että museossa voi tulla jopa hiki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla tuosta Urheilumuseosta.Juuri pari minuuttia sitten luin Hesarin Nyt-liitettä ja näin Urheilumuseosta maininnan ja mietin, millainenhan paikka se on. Muistan kun kävimme pari vuotta sitten Lahdessa Hiihtomuseossa ja siellä oli myös kivoja toiminnallisia juttuja, joissa pääsi testaamaan esim. mäkihypyn ponnistusta ja ampumahiihdon ampumista.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!