keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kesäkukat


Minä olen vähitellen istutellut kesäkukkia. Vähitellen siksi, että olen hakenut kukat pyörällä lähipuutarhaltamme. Joka on iloksemme tosi lähellä meitä, n. 1.5 kilometrin päässä. Minä suosin lähipalveluita aina kun se on mahdollista. Ja mieluummin suosin yrittäjävetoista palvelua kuin suuria ketjuliikkeitä. Meidän lähipuutarhaliikkeemme on Vihervimma.


Minulla on monia kesäsuosikkeja ja koska olemme asuneet nykyisessä kodissamme jo 11 vuotta, tiedän, mitkä kukat meillä menestyvät ja mitkä taas eivät. Yksi suosikkini on ihanan keltainen huovinkukka. Huovinkukka on siitä mainio kukka, että vaikka se kuinka kuivuisi, se nousee pystyyn yhä uudestaan ja uudestaan. Kesällä meillä kasteluvälit venyvät monesti pitkiksi, kun käymme reissuissa eikä meillä ole täällä ketään, jota voisi pyytää kastelemaan kukkiamme. Huovinkukka ei petä. Vaikka se olisi täysin kuolleen näköinen, pian kastelun jälkeen se on taas voimissaan.


Neilikasta tykkään sekä ulkonäön puolesta että sen puolesta, että se kukkii läpi kesän kauniisti.


Rakastan pelargonioita. Ensimmäinen muistikuva pelargonioista on mummolani kuistilta, jossa niitä oli vieri vieressä. Meillä on ollut pelargonioita puutarhalaatikoissa vuodesta toiseen ja ne pitävät pintansa.


Äitienpäivänä ostetut orvokitkin ovat vielä voimissaan. Muita suosikkejani ovat verbena ja siniviuhka. Ja samettiruusut. Samettiruusu kuuluu siihen sarjaan, joista joskus ajattelin, ettei meille tule niitä ikinä. Lapsuuskodissani oli aina kesäistutuksissa samettiruusua. Silloin en pitänyt siitä. Nyt pidän. Senkin saan pysymään hyvänä läpi kesän pienellä vaivalla.

Mitä kesäkukkia sinä olet istuttanut? Onko sinulla suosikkeja, joita ostat vuodesta toiseen? Onko teillä lähipuutarhaa ja suositko yrittäjävetoisia liikkeitä vai ketjuliikkeitä?

10 kommenttia:

 1. Neilikat ja pelargoniat ovat kyllä aina niin ihania! Meilläkin on nyt pelargonioita, sitten yksi terassihortensia ja yksi ruukkuruusu. Ei muita kesäkukkia, mutta pihalla tulppaanit lopettelevat kukintaansa, iirikset juuri avautuvat, "eräät" leimukukat työntävät alkujaan ja pioneissa on nuppuja.

  Tämä alkukesä on niin hienoa aikaa!

  Vihervimman tulo naapuriin on kyllä iloinen asia. Meiltä oli oikeastaan ehkä ihan pienesti lyhyempi matka siihen aikaisempaan Vihervimman paikkaan (jos menin oikopolkuja enkä tietä), mutta lähellä se on nytkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, neilikat ja pelargoniat ovat ihania. Terassihortensia on ihana, minä en vaan ole saanut sitä aikaisemmin menestymään meillä. Pionit ovat ihania, niitä aion istuttaa meille.

   Meidän matka Vihervimmaan lyheni entisestään, vaikka ei se aikaisemminkaan kovin kaukana ollut. Toivon, että yritys menestyy ja se pysyy siinä vuosia.

   Poista
 2. Meillä on ollut useampana vuonna verililjapuita, kestävät kauniina pitkälle syksyyn. Niiden kanssa olen yleensä laittanut murattia, tänä kesänä lumihiutaletta. Uudenguineanliisa viihtyy terassillamme, uusia kokeiluja isokukkainen mukulabegonia ja inkalilja. Ostoksia teen usein paikallisessa yrittäjävetoisessa kukkakaupassa sekä Pirilän kukkatalossa Tuusulassa. Suloinen tuo neilikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verililjapuu on minulle ihan uusi tuttavuus, täytyykin googlailla millainen kasvi se on.
   Pirilän kukkatalo on minullekin tuttu, siellä olen käynyt monena kesänä. Ja voi olla, että jossain vaiheessa piipahdan siellä tänäkin kesänä.

   Poista
 3. Minulla ovat jo osa kukista kuolleet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut nopeeta... Minullakin on yhdellä lumihiutaleella jotain kasvamaan lähtemisongelmaa, mutta toivon, että se virkistyy vielä.

   Poista
 4. Mä en ole laittanut mitään. Ollaan reilu pariviikkoa reissussa, joten ajattelin että kukat kuolisivat kuitenkin. Kai niitä kukkia voi myöhemminkin laittaa?! Tai sit ehkä syyskukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin viikon poissaolo kesällä kyllä tarkoittaa sitä, että kaikki kukat kuolevat. Loppukesästä kesäkukat ovat halvempiakin, niitä voi hyvin laittaa vielä reissun jälkeenkin. Minäkin olen jonain vuonna ostanut uusia kukkia loppukesästä, kun ovat olleet jo niin ränsistyneitä elokuussa.

   Poista
 5. Ihania kesäkukkia! <3 Minä ehdin vasta tänään noihin hommiin.... Ja tietenkin olen niin pöljä, etten edes tiedä, mitä istutin ;D
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukaisinkin sun postauksen. Mielestäni teidän puutarhalaatikoissa oli verbenaa ja lobeliaa ainakin.

   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!