torstai 11. kesäkuuta 2015

Pää täynnä - mistä mielenrauhaa?


Perustin yrityksen, jotta minulla olisi aikaa itselleni ja perheelle. Huomasin kuitenkin olevani muutama viikko sitten tilanteessa, että aivoni olivat totaalisessa jumissa. Pääni oli täynnä. Olin juuri siinä tilanteessa, jossa en halunnut olla. Se oli aikaa, jolloin minulla oli menossa tiivis työkausi ja samanaikaisesti aktiivisesti suunnittelin ensi syksyn kursseja ja aikatauluja ja löin niitä lukkoon. Olin niin jumissa, että oli vaikeaa tehdä päätöksiä. Onneksi minulla helpotti sen jälkeen tilanne nopeasti, kevään myötä esim. liikuntaryhmäni ovat loppuneet viikko viikolta ja olen päässyt rauhallisempaan tilanteeseen. Enää en ole jumissa. Aivoissa on taas tilaa uudelle. Palapelin palaset ovat loksahdelleet paikoilleen.


Kun huomasin olevani jumissa, tein aktiivisesti mindfulness-harjoituksia. Kävin lenkillä. Satsasin uneen. Satsasin omaan hyvinvointiini, jotta myös kehoni alkaisi voida hyvin.Juuri sillä hetkellä, kun pää oli tosi täynnä ja aivot jumissa, sain mahdollisuuden tutustua Mielenrauhaa cd-boxiin (blogiyhteistyö). Boxissa on 10 cd-levyä teemalla musiikkia ja luonnon ääniä rentoutumiseen. Cd-levyjen aiheina ovat esimerkiksi lintujen laulua, retkellä metsässä, rauha, jooga, hyvinvointi ja jääsinfonia.


Olen kuunnellut cd-levyjä iltaisin. Cd-levyt ovat toimineet rentouttavasti, mutta mielestäni cd-levyjen kiinnityssysteemi ei ole kovin toimiva. En saanut cd-levyjä irti muuten kuin niin, että pidikkeet menivät rikki ja näin ne kaikki ovat nyt irrallaan boxissa. Ehkä siihen olisi ollut jokin hellävarainenkin irtiottokeino, mutta minä en aivojumissani sitä keksinyt.

Uskon, että tulen käyttämään cd-levyjä ensi syksynä myös kursseillani. Voin hyvin ajatella esim. cd-levyn "vesiputouksen solinaa" satuhierontakursseilleni, kun teemme mereen liittyviä hierontoja.

Onko sinulla ollut pää täynnä? Aivojumeja? Mitä sinä olet silloin tehnyt? Mikä on auttanut sinua rentoutumaan ja kohti mielenrauhaa?

4 kommenttia:

 1. Aina aika ajoin pää on kyllä täynnä... Yleensä menen silloin metsään tai joogaan. Molemmat auttavat samalla tavalla hiljentämään tahtia ja hengittämään.
  Mukava kuulla, että kiireesi on jo hellittänyt. Aurinkoista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että metsäretket auttavat hiljentämään tahtia. Minustakin olisi kivaa käydä joogassa, mutta täällä meillä päin ei ole joogatunteja. Nettijoogavaihtoehtoja olen tutkaillut, mutta niistä en ole vielä innostunut.

   Kiire on hellittänyt ja loma on ihan ovella. Aurinkoista kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Jep, tuttua on! Pitäisi olla luova, mutta ideoita ei tahdo syntyä. Paras rentouttaja minullekin on metsä tai merenrannalla kävely ja ulapalle tuijottelu. Pitäisi vaan muistaa useammin koittaa edes pieniä juttuja, kuten rentoutumista tai tuollaisia lyhyitä harjoituksia oman mielen lepuuttamiseen eikä kerätä kaikkea isoksi jumiksi ennen kuin tajuaa hidastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika ikävä yhdistelmä, että PITÄISI olla luova, mutta aivot ovat jumissa eikä mitään synny. Tuttua minullekin. Merenranta rentouttaa minuakin, meidän lähellä ei vaan ole merta eikä vettä ylipäänsä. Minä olen yrittänyt opetella siihen, että tekisin päivittäin jotain rentouttavaa tai mindfulness-harjoituksia. Monesti vaan juuri silloin kun eniten kaipaisi rentouttavaa tekemistä, sitä kapeuttaa elämänsä niin, ettei siihen mahdu mitään rentouttavaa. Ja stressikierre on vamis.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!