sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Tänä kesänä aion....


Vaikka keskikesä on jo ylitetty, tuntuu ettei tämä kesä ole kunnolla vieläkään alkanut. Viileä ja sateinen alkukesä on saanut tuntumaan kesän enemmän keväältä. Lomakin on jo menossa. Millaisia ajatuksia minulla on tälle kesälle? Mitä aion tehdä? Ja mitä haluaisin tehdä?Tänä kesänä aion....

...nukkua aamuisin pitkään ja nauttia kiireettömistä ja aikatauluttomista päivistä. Koska työni perustuu aikatauluihin, haluan lomani viettää mahdollisimman vähin aikatauluin.

...siivota vaatehuoneen. Se on minulla joka kesäinen homma. Käyn läpi vaatteet ja laitan kierrätykseen sellaiset, joita ei ole tullut käytettyä ja tsekkaan vähän tarvetta uusille vaatteille. Aion tänä kesänä käydä läpi myös poikien vaatekaapit. Loppukesästä voisin varata pöytäpaikan kirpparille ja myydä etenkin lasten pieneksi jääneitä vaatteita, leluja ja pelejä.

...käydä Berliinissä. Juuri nyt on matkaoppaiden luku ja nettisivujen selailu kovassa käynnissä. Odotamme koko perhe tuota matkaa!...käydä kirppareilla. En ole pitkään aikaan käynyt Femmatorilla enkä Hietsun kirpparilla, joten ne otan ainakin kohteeksi.

...tehdä pieniä retkiä lasten kanssa lähiympäristössä ja pääkaupunkiseudulla. Kohteita voisivat olla ainakin Geonäyttely Espoossa, joku uusista avatuista seikkailupuistoista (Korkee, Huippu tai Zippy) ja sadepäivänä voisi ehkä piipahtaa Vantaan Super Parkissa.

...lukea kaunokirjallisuutta. Tuntuu etten ole viime aikoina lukenut muuta kuin ammattikirjallisuutta, joten nyt on kaunokirjallisuuden aika.

...käydä juoksu- ja sauvakävelylenkeillä.


...tehdä elämäni ensimmäisen raakakakun.

...pakastaa mansikoita ja viinimarjoja.

....asuntomessuillakin voisi ehkä käydä, tänä vuonna ne kun sattuvat olemaan harvinaisen lähellä. Tosin mun sisustusmaku on aika lailla erilainen kuin asuntomessukodeissa on. Tykkään huvikumpumaisesta mummola- ja kierrätystyylistä ja harvemmin asuntomessukodit tuota edustavat.

...käydä jossakin aikuisten leffassa. Lähes kaikki leffareissuni ovat perheleffoja lasten kanssa, nyt olisi kiva päästä johonkin ihan oman maun mukaiseen leffaan.


Tänä kesänä haluaisin....

....viettää pari päivää kotosalla ihan vain itsekseni. Toivon, että mies keksii jonkun kyläkohteen, mihin voisi mennä poikien kanssa (meillä tällaiset kohteet ovat aika vähissä)

....kokeilla jotain ihan uutta hemmotteluhoitoa. Äänimaljahierontaa, aromaterapeuttista hierontaa, intialaista päähierontaa...jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin kokeillut.

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on? Olisiko sinulla kirjasuosituksia kesälukemiseksi?

ps. kuvat ovat viime kesältä

.

11 kommenttia:

 1. Hauskoilta suunnitelmilta kuulostavat. :) Meillä menee kesä pihan parissa, mutta ajateltiin jokin pieni päiväreissu jonnekin lasten kanssa ehtiä tehdä. Vielä pitää pohtia minne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on monta kesää mennyt pihan parissa, nyt vain ihailen runsasta puutarhaa. Uskon, että teille löytyy mukava päiväreissukohde.

   Kävin kurkkaamassa sivustoasi ja se on tosi kiinnostava, liityin samantien fb-lukijaksi.

   Poista
  2. Oi, kun kuulostaa ihanalta tuo teidän puutarhanne! Meillä riittää urakkaa vielä pitkäksi aikaa, kun kolme-neljä kesää olin ihan poissa pelistä enkä jaksanut mitään tehdä. Nyt pitää sitten raivata viidakkoa. :D Kiva kun tulit lukijaksi. Itse luen blogiasi Blogipolun kautta. :)

   Poista
  3. Olemme asuneet nykyisessä kodissamme jo 11 vuotta ja koko tuon ajan olen laittanut puutarhaamme. Meidän pihamme on vanha, talo on rakennettu jo 1979 ja piha laitettu seuraavana kesänä, joten tiettyjä asioita täällä oli jo valmiina kuten marjapensaat ja omenapuut. Muttei yhtään kukkivaa kukkaa! Minä olen tehnyt monen monta kukkapenkkiä ja istuttanut myös esim. mustikkapensaita ja luumupuita. Ja nyt pihamme alkaa olla sellainen kuin sen kuluukin olla. Muutoksia tulee tosin jo pian, kun hiekkalaatikko laitetaan pois (kun ei pojat siinä enää leiki) ja siihen tilalle voisi laittaa vaikkapa kasvimaan.

   Kiva kun olet blogini lukija, täytyy oikein ajan kanssa perehtyä sun sivustoosi, se vaikutti tosi mielenkiintoiselta.

   Poista
  4. Meillä tässä kodissa on vierähtänyt 8 vuotta, mutta nuo kolme-neljä kesää tekivät aika tuhoja. Talomme on rakennettu 60-luvun lopulla joten puuhaa riittää ihan omiksi tarpeiksi. :D Pihaa oli toki jonkin verran laitettu, kun tänne muutimme, mutta vain joitain kukkia ja muutama marjapensas. Nurmikko oli toki tehty, mutta muuten piha oli aika luonnotilainen puineen kaikkineen. Olemme pyrkineet säilyttämään tuon luonnollisuuden, mutta muutoksiakin on toki tehty.

   Kiva, että blogini tuntuu mielenkiintoiselta. Heitähän kommentilla, kun ehdit kyläillä niin jutellaan sielläkin. :)

   Poista
 2. Kivoja kesäsuunnitelmia! Minustakin tuntuu, että kesä ei ole vielä edes alkanut ja kohta on jo heinäkuu. Minulla on mennyt Kreikan lomaa lukuunottamatta aika sisätiloissa remonttiin liittyvissä hommissa, joten toivon että saisin oleskella ulkona kivassa säässä ja lukea hyviä kirjoja ja tehdä jotain kivoja pieniä kesäretkiä.

  Minä suosittelen lukemiseksi Susan Fletcherin Tummanhopeinen meri. Se on niin kauniisti kirjoitettu ja koskettava tarina. Itse yritän tänä kesänä lukea muutakin kuin suosikkigenreäni dekkareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt vasta tänä viikonloppuna on alkanut tuntua, että on kesä.

   Kiitos kirjavinkistä, täytyy kurkata olisiko se kirjastossa paikalla.

   Poista
 3. Hyviä suunnitelmiä!

  Itsekin aina päätän siivota oman vaatekaapin -ja myös tytön kaapin. Tytön kaapin siivouksen saankin tehtyä, mutta oman kaappini perkausta siirrän ja siirrän. Mitenköhän sitä saisi otettua itseä niskasta kiinn :D

  Kirjojen vinkkaamisessa olen huonoakin huonompi. Viime kesänä luin pari kirjaa, mutta tänä kesänä en taida kirjoja avata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuo vaatekaapin siivous on toteutunut joka kesä. Joka kesä myös ajattelen siivoavani kuivaruokakaapit ja astiakaapit, mutta se ei ole joka kesä toteutunut. Katsotaan, miten tänä vuonna käy sen kanssa. Vaatehuoneen siivous on jo puolivälissä, joten sen saan loppuun jo lähipävinä.

   Poista
 4. Minullakin on ohjelmassa Berliini, mutta perhe jää kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliinissä on ihan varmasti nähtävää ja koettavaa sekä lapsiperheelle että lomareissulle ilman lapsia. Mukavaa Berliinin reissua! Siellä näyttää aĺkavan aikamoiset helteet tulevalla viikolla.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!