lauantai 25. lokakuuta 2014

Stressinhallintakortit ja kirjaostoksiaKävin viime sunnuntaina I love me - messuilla. Messuilla olisi ollut vaikka mitä ihanaa, mutta keskityin erityisesti kirjojen selailuun, yhteen mindfulness-sessioon ja yhteen luentoon. Olin juuri ennen messuille lähtöä nähnyt mainoksen Stressinhallintakorteista ja ajatellut, että onpa mahtava idea. Messuilta löysin ne kivaan messuhintaan.

Korttien tekijä on Sanna Wikström. Kortteja on 50 kappaletta ja niissä on erilaisia harjoituksia pallealla hengittämisestä ajatusten tarkkailuun ja rakkauskirjeestä itselle päänahkan hieromiseen.

Pakkauksessa todetaan, että stressinhallintaharjoittelu on kuin hampaidenpesu: toisto useammin päivässä tekee siitä rutiinin. Stressinhallintakortit on tarkoitettu osaksi arkea: harjoitukset voi tehdä työpisteellä, bussissa, kauppajonossa tai vaikka kahvipöydässä.

Täytyy tunnustaa, että kuluneen viikon aikana nämä kortit unohtuivat, niille olisi ollut käyttöä. Eilen illalla huomasin olotilastani, että olisi ollut tarpeen pysähtyä hengittelemään enemmän viikon aikana, tunnustelemaan kehoa, etsimään omaa voimakeskusta. Jatkossa muistan. Minulla on stressinhallintakortit. Niitä käyttämällä voin vaikuttaa olotilaani.


Viihdyin messuilla erityisen pitkään Basam Booksin kirjapisteessä. Olisin voinut ostaa sieltä suunnilleen kaikki kirjat. Tällä kertaa ostin neljä kirjaa.

Kirja 10 läsnäolon minuuttia - mindfulness lapsille tuo kasvattajien käyttöön Hawn-säätiön menestyksekkään MindUp-ohjelman. MindUpin avulla lapset oppivat tuntemaan mielensä toiminnan ja rauhoittamaan sen, kehittäen myötätuntoa ja kykyä onnellisuuteen. Kirjassa on teoriatietoa esim. aivojen toiminnasta, lapsen aallonpituudelle virittäytymisestä, onnellisuudesta, empatiasta ja peloista. Teoriatiedon lisäksi kirja sisältää paljon harjoituksia.

Toiveista totta - mielikuvista käytäntöön  on henkisen opettajan, Wayne W. Dyerin kirjoittama teos. Kirjassa kerrotaan siitä, kuinka voimme manifestoida itsellemme asioita, joita haluamme elämäämme. Suurin ihmiselle annettu lahja on hänen mielikuvituksensa. Toiveista totta - kirja vie jännittävälle löytöretkelle itseesi ja matkan aikana saat käyttöön oman luomisvoimasi.

Anna anteeksi itsellesi on Colin C. Tippingin kirjoittama kirja. Itselle anteeksi antaminen on huomattavasti hankalampaa kuin anteeksi antaminen muille ihmisille. Colin C. Tipping on kirjoittanut kirjan, jossa itseen kohdistuvasta syyllisyydestä ja häpeästä pyritään pääsemään eroon hyväksymällä se, että kaikella tapahtuneella on syynsä. Kirjassa on myös konkreettisia harjoituksia ja lomakkeita ehdottomaan anteeksiantoon.

Kirja Mindfulness vanhemmille on tulossa arvontavoitoksi seuraavaan blogiarvontaani. Minulla on omana kirjan aiempi painos (Tietoisen läsnäolon opas vanhemmille) ja minusta kirja on ihana ja se on täynnä juuri niitä ajatuksia, joita itsekin haluan vanhemmuudessani toteuttaa. Niitä ajatuksia, joita olen paljon kirjoitellut myös tänne blogiini. Kerron kirjasta enemmän arvontapostauksen yhteydessä.

Tulen kirjoittamaan näistä kirjoista myös blogitekstit, kunhan ehdin lukea kirjat. Kaikki vaikuttavat mielenkiintoisilta. Sain Pihin Naisen blogin kautta lipun Kirjamessuille, joten saa nähdä kuinka monen kirjan kanssa saavun huomenna kotiin niiltä messuilta. Rakastan kirjoja, rakastan lukemista. Rakastan myös oman elämän pohdiskelua ja itseni kehittämistä.  

Onko joku näistä kirjoista sinulle tuttu? Oletko kuullut stressinhallintakorteista?

8 kommenttia:

 1. Tuo lapsille suunnattu 10 min.-kirja kiinnostaa kovasti. Samoin nuo stressinhallintakortit. Lainasin juuri ystävältäni muutamia cd-levyjä, joilla on mindfulness-harjotuksia ja pari kirjaa. Nyt juuri kiinnostavin niistä on Mindfulness luokkahuoneessa. Opetan alakoululaisia ja toivoisin näiden oppaiden avulla löytäväni joitain helppoja harjoitteita lasten olotilan keventämiseksi ja rauhoittamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut tuon kirjan "Mindfulness luokkahuoneessa" ja siitä on myös teksti täällä blogissani. Stressinhallintakortit vaikuttavat hyviltä ja uskon myös tuon 10 läsnäolon minuutin kirjan olevan antoisa.

   Poista
 2. Minustakin tuo mindfulness kirja lapsille kuulostaa mielenkiintoiselta. Meillä on lapsi, jonka tunnetilat vievät niin voimakkaasti mukanaan, että siitä irtipäästäminen on kovin vaikeaa ja kestää kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös pienemmän lapsen kohdalla samaa, tunteet vievät kovasti mukanaan. Kuten myös välillä minua. Itse teen mindfulnessia säännöllisesti ja toivon, että se näkyy toiminnassani lasten kanssa. Vielä kun saisi tuolle kuopuksellekin enemmän opetettua mielenhalllintataitoja.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos vaan itsellesi lipusta! Odotan jo innolla messupäivää.

   Poista
 4. Olen myös ollut kiinnostunut samaisista stressinhallintakorteista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen katsoin kaikki kortit läpi ja minusta ne ovat kivat. Tulevat käyttöön!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!