keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ois vähän tunnustettavaa....

Ois vähän tunnustettavaa. Näin totesi Karhunpentu minulle tänään.

Viikko sitten meidän kuopuksella, Karhunpennulla (9 v) oli kovin kuivat huulet. Huulten yläpuolellakin oli punaista. Rasvasimme huulia ahkerasti illan aikana ja seuraavana päivänä. Asia unohtui. Kunnes tänään Karhunpentu totesi, että hänellä olisi vähän tunnustettavaa.

Viime keskiviikkona, kuviskoulureissulla (jonne hän kulkee itsekseen pyörällä) hän oli käynyt K-kaupassa. Ottanut kotoa mukaan kaksi euroa. Käynyt ostamassa irtokarkkeja. Kirpeitä. Syönyt ne kamalaa vauhtia, kun tietty ne piti olla syötynä ennen kuin hän tuli kotiin. Kirpeiden karkkien hotkimisesta seurasi rohtuneet huulet. Viikon hän oli pitänyt tämän tiedon itsellään, nyt sitten kertoi sen. Tunnusti. Tiesi tehneensä väärin.

Minua lähinnä nauratti. Aika söpöä. Kertoa äidille asiasta. Toki puhuimme siitä, että olisi ollut hyvä kysyä lupa karkkien ostoon.  Nauratti ajatus pienestä pojasta, joka suunnittelee täydellisen karkinostokeikan salaa. Ostaa sitten  kirpeitä karkkeja, jotka joutuu vielä ahmimaan kovaa vauhtia. Saa rohtuneet huulet.

Kuinkahan isoksi asti minulle tullaan sanomaan että "olis vähän tunnustettavaa..."

4 kommenttia:

 1. Hihii. Voin niin samaistua samanikäisen touhuihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei esikoisen (11 v) kanssa ole ollut mitään tällaista, hänelle on aina ollut tärkeää toimia Sääntöjen mukaan. Kuopus on sen sijaan aikamoinen vilperi, joka keksii kyllä kaikenlaista...

   Poista
 2. Suloista :)
  Meidän pojilla on kauppa koulumatkalla ja varsinkin pullahimoinen esikoinen kiertää sen kautta omin lupineen useammin kuin olen antanut luvan. Itselläni ei ole herkkuihin mikään hirveän tiukka linja, mutta jokapäiväiseksi se ei saa lipsua. Ennenkaikkea harmittaa se, että pitää olla taistelemassa hommaa vastaan, jotta lapsi ei opi siihen, että välipala on jotakin makeaa ja/tai rasvaista. Pahimmillaan menee loppupäivän ruokailut ihan pieleen, jos kaupasta on ostettu sekä lihapasteija että pulla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojilla ei koulumatkaan osu mitään kauppahoukutusta. En ole aikaisemmin osannut ajatellakaan, että kuopus voisi käydä kuviskoulu (tai sirkuskoulu) reissuillaan kaupassa karkkiostoksilla. Suloista sinällään, mutta toivon, että tuosta ei tule jokaviikkoista tapaa.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!