tiistai 14. lokakuuta 2014

Onnenesineitä


Kävin kesällä Somsola - nimisessä kaupassa. Hain itselleni voimakiveä. Päätin luottaa intuitiooni, valita sellaisen kiven, joka puhuttelee minua. Luulen, että minua kutsui kiven väri. Käteeni osui krysokolla. Ja kun luin krysokollaan koskevan tekstin, tiesin miksi katseeni valitsi sen.

Tekstissä sanotaan näin: Krysokolla selkeyttää ajattelua tuomaan uutta, laajempaa näkökulmaa asioihin ja ratkaisuihin. Rauhoittaa levotonta mieltä ja oloa. Kiveä katsomalla mieli rauhoittuu ja selkeytyy. Auttaa selkeämpään asioiden ilmaisuun ja epäoleellisista irtipäästämiseen.

Tämä olkoon minun voimakiveni. Onnenavaimen hankin jo aiemmin keväällä. Onnenavaimen ostin siinä vaiheessa, kun olin irtisanoutunut vakityöstäni ja suunnittelin yrityksen perustamista. Onnenavain on toiminut minulle tärkeänä muistuttajana, että pitää luottaa itseen ja elämään.


Onko sinulla onnenesineitä käytössä, jotka muistuttavat onnesta, voimasta, elämänilosta?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voimavärit. Minun voimavärini on keltainen. Vihreä taas toimii rauhoittajana.

   Poista
 2. Ei ole, koska en ole tullut ajatelleeksi! Nyt ajatus tuntuu kivalta ja houkuttelevalta heti kättelyssä, kiitos siis inspiraatiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait inspiraatiota! Se on just parasta tässä bloggaamisessa, että toisten teksteistä (tai kuvista) voi saada inspiraatiota ja uusia ajatuksia. Tai sitten voi jakaa omia oivalluksia muille.

   Poista
 3. Mulla on kolme: Mummilta saatu usko, toivo ja rakkaus -riipus, Mummilta perinnöksi jäänyt kaulariipus, ja ystävältäni raskauden aikana saamani onnenamuletti, jonka hän oli itse esikoistaan odottaessaan saanut omalta ystävältään onnea tuomaan. Kun tiedän varmaksi meidän lapsilukumme olevan täynnä, annan sen eteenpäin jollekin läheiselleni. Joku näistä esineistä on aina mukanani, en osaa lähteä pois kotoa ilman. :) Jokainen esine on minulle omalla tavallaan yhtä tärkeä. Tuo usko, toivo ja rakkaus -riipus muistuttaa siitä, että kaikkia niitä on oltava aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että monilla on varmaan onnenriipuksia kaulassa. Minä käytän koruja aika harvoin. Nuo perintöriipukset kuulostavat erityisen tärkeiltä ja arvokkailta sinulle. Ja myös tuossa onnenamuletissa on ihana tarina taustalla, kiva jos myös itse laitat sen eteenpäin kiertoon.

   Poista
 4. Somsola on ihana kauppa, eikös! Minulla on aikamoinen kivikokoelma, mutta tärkein on entiseltä terapeutiltani saamani vihreä kivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ollut aiemmin Somsolassa käynytkään, vasta viime kesänä löysin koko paikan. Oi, sinulla on ihan kivikokoelma, kivaa.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!