lauantai 18. lokakuuta 2014

Hetkiä kuluneelta viikolta


Muutama mieleen jäänyt hetki kuluneelta viikolta

* Viikko sitten kävin leffateatterissa katsomassa Boksitrollit. Lastenleffa ja pojat olivat siis mukanani. Mukava leffa.

* Maanantailta jäi mieleen mielettömän ihana läsnäolon aamu. Kuopus menee kouluun kymmeneksi, esikoinen kasiin. Meillä on siis Karhulaisen kanssa pari tuntia aikaa ihan omiin juttuihin. Makoilimme sängyssä vierekkäin, höpöttelimme niitä näitä. Karhunpentu pohti, miksei maapallo ole donitsin muotoinen. Esitteli pantomiimiä eri urheilulajeista ja mun piti arvailla, mitä hän esittää. Karhunpentu kysyi minulta: "onko hauskaa olla tyttö"? Johon vastasin, että "on". Karhunpentu totesi, että "mutta pojilla on kivempaa, tytöt ja naiset joutuvat koko ajan tekemään kaikkea pakollista kuten kotihommia"... Tuohonko olen poikani kasvattanut?

* Tiistaina liikuntaleikkituntini olivat syyslomalla. Käväisin SUN-kirppiksellä maksamassa yritykseni pöytäpaikan Naistenilta-tapahtumaan. Sain idean voimavarakartoista, joita teemme esittelypisteessäni naistenillassa. Tiistai-iltana oli mindfulness-jatkokurssini ja se on ihan huippu ryhmä!

* Keskiviikkona tein videoinnin liittyen ratkaisukeskeinen valmentaja -opintoihini. Valmennusharjoitteluja on vielä muutama jäljellä, mutta voin todeta, että harjoittelujen myötä työote on alkanut sisäistyä. Videoinnin jälkeen kävin Rosen-terapiassa ja hoito oli taas ihan yhtä ihana ja avartava kuin aina ennenkin. Olen oppinut itsestäni ihan valtavasti Rosen-terapian kautta.


* Torstaina tulimme poikien kanssa Onnibussilla Mikkeliin syyslomalle. Kävin kaikessa rauhassa kirppareilla ja kaupoissa. Ajatukseni suuntautuivat jo jouluun. Kaupoissa kirjasin muistivihkooni ideoita lautapeleistä ja kirjoista, joista pojat voisivat tykätä joululahjoina.

* Eilen perjantaina kävimme uimahallissa. Illalla kävin katsomassa leffan Vadelmavenepakolainen. Leffa oli ihan ok, mutta ei huippuhyvä. Olen lukenut kirjan ja nähnyt Kom-teatterin version teoksesta. Elokuvaversio poikkesi liikaa kirjan tarinasta. Minulla oli irtokarkkipussi mukana elokuvateatterissa. Siinä missä lasten kanssa pidän huolen siitä, etteivät he syö karkkeja tai poppareita kuin vasta elokuvateatterissa (etteivät ne nääs ole loppu ennen esityksen alkua), itse aloin vetää karkkeja suunnilleen kaksin käsin saman tien kun olin ostanut lipun. Kun leffa alkoi minulla oli jäljellä enää neljä karkkia. Ne sitten söin tietoisen syömisen tyyliin, hyvin hartaasti makustellen. Olipa hyviä karkkeja, välillä on hyvä katkaista oma sokerittomuus (olenko maininnutkaan, että olen ollut vuoden alusta alkaen sokerittomalla "dieetillä") ja herkutella kunnolla.


On ollut ihanaa olla muutama päivä Mikkelissä ja saada breikkiä normiarkeen. Olen lukenut kaksi kirjaa, Rhonda Byrnen kirjat Salaisuus ja Voima (kirjoista on tulossa esittelyt tänne blogiini) ja olen saanut niistä hurjasti energiaa ja virtaa. Kuten tästä pienestä lomastakin. Kaikki mössö on taas hävinnyt ajatuksista ja olo on voimaantunut ja toiveikas.

Tänään illalla matkaamme Mikkelistä kotiin. Huomiselle taisin juuri voittaa pääsylipun I love me - messuille, joten käväisen siellä. Ja aloitan aivan uusin voimin uuden viikon suunnittelun.

Millainen viikko sinulla on ollut? Onko sinulla suunnitelmia huomiselle?

6 kommenttia:

 1. Viikkoosi on mahtunut mukavia juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin. Kivan erilainen ja rentouttava viikko.

   Poista
 2. Sinulla on ollut aika ihana viikko! Minua (lempeästi) naurattaa nuo Karhunpentusi mietteet... Meillä ikätoveri -- tyttö -- on vakaasti sitä mieltä, että tytöt pystyvät mihin vain ja että juuri tytöillä on hauskempaa. Opettaapa se, että sukupuolesta viis näissä osaamis- ja hauskuusasioissa. :)

  Vadelmavenepakolainen oli aika hyvä kirjana, mutta olen ymmärtänytkin, ettei se elokuvana toimi ihan yhtä hyvin. Boxtrollit haluaisin nähdä.

  Me vietimme syyslomaa ihan vain kotosalla ja sekin oli kivaa: pieniä retkiä mm. naapurikaupungin kirjastoon ja sen isomman naapurikaupungin Tropicarioon (kiinnostava paikka, muuten, onko teille tuttu?). Ja huominen... Jaa-a, sää ratkaissee aika paljon.

  Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun viikkoni on ollut kiva. Ei ihan normi viikko, niin paljon kivaa ekstraa tuohon viikkoon sijoittui. Vadelmavenepakolaisesta pidin sekä kirjana että teatteriesityksenä, mutta leffa ei ollut yhtä hyvä. Liian erilainen tarina ja mentaliteetti kuin alkuperäisessä tarinassa.

   Tropicariossa ei olla käyty kertaakaan, se kuuluu Kansallisteatterin lisäksi ikuisuuslistalle. Paikka, jossa olisi kiva käydä, mutta ei olla vielä käyty.

   Huomenna taitanee sataa. Minä suuntaan ajatuksia jo ensi viikkoon ja suunnittelen liikuntaleikkitunnit ja jumpat ja lataan niiden musiikit kännykkään. Ja käväisen I love me-messuilla, joihin saan onnekkaasti ilmaislipun,

   Poista
 3. Mukavaa menoa! Mun viikko on sisältänyt sekä syyslomareissaamista että työreissaamista, huomenna olisi edessä siivoomista, huoh...
  Kauniita syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko on ollut mukava, tuleva viikko on taas erilainen kun se on sitä normiarkea töineen ja opiskeluineen. Meillä mies oli siivonnut minun ja poikien ollessa Mikkelissä, oli ihanaa palata siivottuun kotiin. Ja voin tänään olla hyvillä mielin messuilla, kun päässä ei pyöri, että pitäisi olla siivoamassa kotona.

   Mukavia syyspäivä teille!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!