perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kirjoja kouluikäisille lapsilleHain kirjastosta läjän varauksia. Joukossa oli pari ihan uutta kirjaa ja muutama vähän vanhempi lastenkirja.

Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen on ilmestynyt tänä keväänä. Kirja on Supermarsu - sarjan seitsemäs kirja. Meillä on luettu kaikki Supermarsut ja pojat ovat tykänneet kirjoista. Kirjat ovat hauskoja ja vähän absurdeja.

Timo Parvelan Paten aikakirjat on myös tämän kevään kirjauutuus. Suosituista Ella-kirjoista tuttu Pate saa oman kirjasarjansa. Timo Parvelalta on heinäkuussa ilmestymässä myös uusi Ella-kirja, Ella ja kaverit karkaavat koulusta.

Mika Keräsen kirjat Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku ovat seikkailuromaaneja, jotka sijoittuvat Tarttoon. Sain vinkin kirjoista Lumiomena -blogin Katjalta, hän kuvasi kirjoja viisikkomaisiksi. Nämä kirjat luetaan ennen Tarton matkaamme.

Etsiväkerho Hurrikaani ja kiiturivarkaat on sarjan seitsemäs kirja. Löysin sarjan tänä keväänä ja nyt ollaan tosiaan ehditty jo seitsemänteen kirjaan. Olen tykännyt ihan hurjasti lukea näitä, niissä on sopivasti toimintaa, seikkailua ja jännitystä. Myös pojat ovat tykänneet näistä kirjoista paljon.

Meillä luetaan iltasatu joka ilta (pojat kohta 11 v ja kohta 9 v). Iltasatu on tärkeä meille kaikille. Minusta on ihanaa lukea laadukkaita lasten kirjoja kirjoja. Vielä ei ole puhettakaan siitä, ettei iltasatua enää jossain vaiheessa luettaisi. Meillä luetaan vuoroilloin.Minä luen vuorollani satukirjoja, mies enemmän lehtiä tai tietokirjoja.

Mitä kirjoja teillä luetaan? 

2 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpöisesti Timo Parvelan Maukkaa ja Väykkää. Meiltä löytyy omasta hyllystä tuo sarja, jos haluatte lainata. Toisaalta M&V on pienille, mutta toisaalta tarina kertoo ystävyydestä ja elämästä ja sopii ihan kaikille. Esikoisen opettaja on lukenut sarjan kaksi ekaa kirjaa ääneen luokalleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun muistutit! Maukkaa ja Väykkää on luettu meilläkin, pitääkin tarkistaa, onko sarjaan tullut uusia kirjoja, jotka meillä olisi vielä lukematta. Ne ovat kivoja kirjoja.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!