torstai 12. kesäkuuta 2014

Haikeutta


Olen viime päivinä käynyt läpi paljon haikeita tunnelmia. Vaikka tiedän, että lähteminen kohti uutta työtä on oikea ratkaisu, on tuntunut haikealta jättää vanha työ ja työkaverit. Kun menin vähän yli kuusi vuotta sitten töihin Keravalle, menin uuteen toimeen. Minulla oli upea mahdollisuus luoda ihan uusi toimenkuva. Olin aivan innoissani. Minulle annettiin lähes vapaat kädet ja suurella innolla olin rakentamassa ihan uutta. Neljä vuotta tein töitä yksin, sitten sain työparin, joka helpotti kovasti omaa työtaakkaani. Koska loin toimenkuvan, se on kuin minun lempilapseni. Ja nyt tämä lempilapseni on jätetty uusiin (mutta osaaviin) käsiin.

Viimeinen työpäivä sujui haikeissa merkeissä. Vähän väliä purskahdin itkuun. Ja samalla tunsin myös iloa ja onnellisuutta. Ja helpotusta. On ihmisiä, jotka itkevät sivistyneesti. Tiedättekö, heiltä tulee muutama kyynel ja sitten he tupsauttavat kyyneleen pois nenäliinalla. Minä kuulun siihen joukkoon, jolla valuu vuolaat kyyneleet, naama muuttuu ihan punaiseksi ja lopuksi niistän nenääni ja siitä kuuluu kuin joku norsuntöräytys konsanaan.

Vielä en ole sisäistänyt sitä, etten palaa enää siihen työhön. Minulla ei ole vain pitkä kesäloma vaan elokuussa elämässäni alkaa uudet kuviot. Uudet kuviot ovat vieläkin vähän auki. Mutta luotan että elämä menee juuri kuten sen pitääkin. Tiedän että "vanha Heli" olisi ollut tosi huolestunut, kun kaikki ei ole omassa kontrollissa eikä kaikki asiat ole toteutuneet kuten etukäteen ajattelin. Kevään aikana olen saavuttanut aika lailla rennomman ja luottavaisemman otteen elämään. Ja elämä on avannut myös paljon sellaisia ovia, joista en tammikuussa tiennyt mitään. Minulla on iso luotto siihen, että asiat menevät juuri kuten niiden kuuluukin mennä. Ensi syksynä minulla on töitä minulle sopiva määrä. Mutta sitä ennen on aivan ihanan pitkä kesäloma!

4 kommenttia:

  1. On se vain vaikea jättää joitakin asioita taakseen, mutta elämässä ei saavuta mitään jos ei anna jotakin välillä pois. Nauti lomastasi ja onnea uusille tuulille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mitään uutta ei voi tulla, jos pitää kaikesta vanhasta tiukasti kiinni. Lomasta aion nauttia ihan täysillä!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!