tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesälukemista

Vihdoinkin on ollut aikaa lukea muutakin kuin vain opintoihin liittyviä kirjoja. Täksi kesäksi on kirjastosta varattuna monen monta kirjaa. Varauksessa ovat ainakin kirjat Tee työtä ja rakasta, Neljäntienristeys, Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä, Lukutaidoton, joka osasi laskea, Kultarinta, Äitikirja... Tosin osassa näistä olen varaussijalla 850, joten voi olla, että kirja on käsissäni vasta vuoden pimeimpään aikaan.


Sari Luhtasen chick lit - kirjat ovat olleet minulle mukavaa kesälukemista aiemminkin. Tämän vuoden uutuus on kirja Linssit huurussa, joka kertoo Rikistä, joka niittää mainetta maailmalla valokuvaajana. Riki on erikoistunut dramaattisiin hääkuviin. Hän asuu Pariisissa, mutta kiertelee kuvaamassa pitkin maailmaa. Eräällä kuvauskeikalla Riki viettää kiihkeän yön naimisissa olevan miehen kanssa ja ajattelee ettei tapaa tätä enää koskaan. Kohtalo päättää kuitenkin toisin.

Kirja on kevyt ja huumorilla höystetty. Sopii hyvin viihdyttäväksi kesälukemiseksi! Kirjassa on 292 sivua ja se on nopealukuinen. Lukemani kappale on kirjaston.Paten aikakirjat on Timo Parvelan kirjauutuus. Pate on Ella-kirjoista tuttu hahmo ja hän on nyt saanut oman kirjasarjansa. Luin pojille kirjan iltasaduksi. Kirja on nopealukuinen ja sen ehti lukea parissa -kolmessa illassa loppuun. Kirjassa on Ella-kirjoista tuttua huumoria ja väärinkäsityksiä, jotka naurattavat sekä lapsia että aikuista lukijaa.

Pate on saanut kesätehtäväksi päiväkirjan pitämisen. Pate aloittaa blogin, johon kirjoittaa päivityksiä. Päivityksiä kommentoivat Ella ja muut kaverit. Blogiin tuo potkua Paten eno, joka tulee käymään pitkästä aikaa. Tosin Pate luulee enon olevan lintu. "Minä muistelen, että opettaja on puhunut jollain tunnilla enoista. Ne ovat suuria lintuja, jotka elävät jossain kuumassa paikassa. Ne eivät osaa lentää. Se on hyvä, sillä minun huoneeni on aika matala. Olisi kamalaa, jos se eno räpistelisi siellä ympäriinsä ja kakkisi kaikki paikat niin kuin se varpunen, joka lensi meidän olohuoneeseemme. Lentämisen sijaan enot ovat kovia juoksemaan ja ne voivat potkaista leijonan tajuttomaksi. Onneksi minä olin tarkkana sillä enotunnilla." Tarina rakentuu Paten, enon, uimakoulun ja uimakoulun opettajan ympärille.

Kirjassa on keskustelunpätkiä, sarjakuvamaista kerronta ja kuvia, joissa on paljon yksityiskohtia. Ja koska kirjan päähenkilönä on Pate, kirja on yhtä väärinymmärrysten juhlaa. Naurua siis riittää.

Lukemamme kappale oli kirjaston ja tässä kirjaston kappaleessa oli käynyt pieni kömmähdys ja viimeinen sivu oli kontaktoitu kiinni takakanteen. Näin meiltä jäi kirjan loppuhuipennus lukematta. Poikia harmitti suuresti. Pojat pitivät kirjasta ja ovat sitä mieltä että "se Pate ei kyl tajuu mistään mitään". Ja siitä se kirjan hauskuus tuleekin.


3 kommenttia:

 1. Kiva lukea kesäkirjoistasi. Minulla on muuten aika moni noista mainitsemistasi omana. Jos haluat melkein-naapurilainaan täältä, niin laita meiliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voisinko todellakin saada sulta kirjoja lainaan? Se olisi mukavaa. Mulla on nyt aikamoinen pino tuolla kirjoja lukematta, mutta kunhan saan sitä pinoa pienennettyä, laitan sulle viestiä.

   Poista
  2. Ihan mielelläni lainaan. Palataan!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!