maanantai 23. kesäkuuta 2014

Keskikesän poika 11 v
Keskikesän poikamme täyttää tänään 11 vuotta. Minusta tuli äiti 23.6.2003 klo 22.02. Laskettu aika oli ylitetty jo reilusti, se oli 14.6. Sinäkin vuonna syntymäpäivä oli juhannuksen jälkeinen maanantai. Se oli toooosi pitkä juhannus, pää meinasi hajota siihen odotukseen. Käynnistyykö synnytys, miksi mitään ei tapahdu. Puhelin pirisee, sukulaiset kysyvät, "eikö se ole vieläkään syntynyt". No ei ole. Sitten aamuyöllä viiden pintaan heräsin unesta, jotakin napsahti. Loikkasin ylös sängystä (vai voiko loikasta puhua, jos ollaan menossa rv 41+) ja lapsivesi holahti lattialle. Vihdoinkin synnytys oli käynnissä, pääsimme lähtemään Jorviin (asuimme silloin Espoossa). Siitä meni vielä tosi monta tuntia ennen kuin poika lopulta oli rinnallani. Haaveilin luomusynnytyksestä, mutta loppupeleissä käytössä oli oksitosiinia ja epiduraalia. Pääsin sitten kuopuksen kanssa kokemaan toisenlaisen synnytyksen, erittäin nopean ja takuulla luomun (mutta siitä lisää sitten hänen syntymäpäivänään eli 4.8.)

Esikoisen synnyttyä alkoi yöttömät yöt, "tuhannen yötä kanssasi valvon", soi mielessäni, kun hänen kanssaan valvoin milloin vatsakipujen, milloin allergiaoireiden ja milloin korvatulehduskierteen takia. Viime vuodet hän on ollut tosi terve poika. Vähäuninen tosin. Heräilee siinä kuuden pintaan joka ainut aamu, oli sitten arki, viikonloppu tai loma.

Esikoinen syntyi 10 kuukautta häidemme jälkeen. Hän oli todella toivottu lapsi. Olin vielä opiskelija esikoisen syntyessä, palasin elokuun lopulla opintojeni pariin ja Kirppunen oli myös jonkin verran luennoilla mukana. Onneksi opintoja oli enää tosi vähän jäljellä, valmistuin toimintaterapeutiksi jouluna esikoisen ollessa puolivuotias. Sitä ennen oltiin ehditty juhlia jo miehen väitöstilaisuutta, hän väitteli esikoisen ollessa viisikuinen. Pikku frakki päällä oli Kirppunen mukana kuuntelemassa väitöstilaisuutta ja myöhemmin myös iltajuhlassa. Myönnän olleeni aika helpottunut, kun opintoni olivat ohi ja pääsimme viettämään ihan normaalia vauva-arkea äiti -vauvakerhoineen ja jumppineen. Nykyiseen kotiimme muutimme esikoisen ollessa kymmenkuinen, joten hänen vauvavuoteensa mahtui paljon merkittäviä tapahtumia.

Nyt 11-vuotiaana esikoinen on matikkanero ja lukutoukka. Hänen vahvuutenaan on looginen päättelykyky. Hän on uskomattoman taitava matematiikassa. Ja ohjelmoinnissa. Hän on pienikokoinen, kirppu. Ketterä ja nopea. Esikko on pedantti ja säntillinen. Hän haluaa että asiat tehdään sääntöjen mukaan. Hän tykkää siitä, että aikuinen on vain hänen kanssaan. Juttelee, pelaa lautapelejä, tekee yhdessä ruokaa. Hän nauttii siitä, että hänen selkäänsä tehdään hierontasatuja. Siinä missä akateemiset taidot ovat hänen vahvuutensa, sosiaaliset taidot eivät sitä ole. Hän viihtyy mieluummin yksin kuin porukoissa. Hän on pikemminkin juro kuin seuramies. Hän on aivan ihana poika, joka on opettanut minulle paljon. Onhan hän meidän esikoinen, jonka kanssa ollaan käyty läpi myös vanhempana olon harjoittelua.

Tänään on esikoisen Toivontai. Hän saa päättää mitä syödään ja mitä tänään teemme. Tähän mennessä esitettyjä toiveita ovat aamukahvi, päiväkahvi (meillä ei juoda yleensä kahvia ollenkaan), suklaakeksit, jäätelökakku ja Cluedo - lautapelin pelaaminen hänen kanssaan. Nämä kaikki toiveet toteutuvat.

Ja ajatelkaapa, puolen vuoden päästä on jouluaatonaatto.Synnyit tähdenlennosta,
horsman nukasta hennosta,
taivaan sateenkaaresta,
isän ja äidin haaveesta.

7 kommenttia:

 1. Hauskaa Toivontaita esikoillesi ja paljon onnea! Ihania muistoja pikkuvauva-ajalta ja tähänastisen elämän varrelta.

  (Tosi kiva muuten kuulla miehesi väitöksestä, nimittäin omanikin mieheni on FT, väitteli tosin kaksi vuotta ennen esikoisemme syntymää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on aamukahvi juotu ja esikko lukee lahjaksi saamaansa kirjaa. Myöhemmin pelataan Cluedo-peliä.

   Mies on tekniikan tohtori, tietotekniikan saralta on väitellyt. (Ja minä en hänen väitöskirjastaan mitään ymmärrä).

   Poista
  2. Kiva. :) Meillä mies on väitellyt fysikaalisesta kemiasta, mutta on enemmänkin ohjelmoija ja fyysikko/ilmatieteilijä kuin kemisti. (Enkä minäkään ymmärrä hänen väikkäristään yhtään mitään. :D )

   Poista
 2. Onnea 11-vuotiaalle :)

  Minulla on sinulle haaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Käyn kurkkaamassa haasteen.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!