perjantai 30. tammikuuta 2015

PaddingtonKuinka moni muistaa Karhuherra Paddingtonin jo omasta lapsuudestaan? Minä muistan sen olleen yksi suosikkihahmoni. Paddington esiintyi televisiosarjassa ollessani pieni. Ehkä luin myös jonkun Paddington-kirjan, aivan tarkalleen en muista. Minulla oli myös pieni Paddington-lelu, jota olen nyt yrittänyt etsiä kuumeisesti, mutta sitä ei löydy mistään

Nyt Karhuherra Paddington on taas pinnalla. Minulla on ollut ilo saada esitellä tämä sympaattinen karhuherra myös omille lapsilleni. Olimme alkuvuodesta katsomassa Paddingtonia elokuvateatterissa ja se oli kyllä paras lastenleffa vuosiin. Juoni oli hyvin rakennettu, leffassa oli sekä jännitystä että hyvää huumoria. Upposi sekä minuun että 9- ja 11-vuotiaisiin poikiin. Minua jopa jännitti leffan aikana, vaikka kyllähän sitä aikuisen aivoin tietää, ettei leffan päähenkilö voi kuolla eikä paha voi voittaa hyvää lastenleffassa.

Kirjastosta varasin ja sain Paddington kirjan ja äänikirjan. Äänisatua ollaan ehditty kuunnella parina iltana ja kuopus on huomannut, että tarinassa on eroa leffaan nähden. Meillä nämä äänisadut ovat täysin uusi aluevaltaus, tähän mennessä olemme aina lukeneet kaikki iltasadut.

Minusta on mukavaa, kun omatkin lapset pääsevät tutustumaan Karhuherra Paddingtoniin. Onko teillä nähty leffaa ja/ tai luettu Paddington kirjoja? Mitä olette tykänneet?

10 kommenttia:

 1. Muistan kyllä karhun lapsuudesta, muttei koskaan ollut mikään suosikkijuttu. Me ajateltiin kans mennä lasten kanssa katsomaan tämä uudempi versio elokuviin joulupukin tuomilla lipuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paddington on leffana tosi hyvä. Kuten jo kirjoitin, mun mielestä paras lastenleffa vuosiin. Ja aika monta leffaa minä olen vuosien varrella nähnyt, osa on ollut ihan täyttä höttöä näin aikuisen silmin. Tämä oli hyvä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onks Late Lammaskin tulossa leffana? Tämä onkin minulle täysin uusi tieto, se täytyy nähdä ihan ehdottomasti!

   Poista
 3. Paddington meni minulta omassa lapsuudessani ohi mutta suunnitelmissa on vahvasti mennä katsomaan leffa isomman lapsen kanssa lähiaikoina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa kannattaa käydä katsomassa, se on hyvä!

   Poista
 4. Muistan Paddingtonin omasta lapsuudestani, saatoin kyllä olla vähän liian vanha sille, kun se pyöri telkassa, mutta tuttu hahmo. Minulla on ollut tarkoituksena viedä pojat katsomaan leffaan Paddingtonia, mutta viiikonloput ovat täyttyneet muusta ohjelmasta. Toivottavasti se pyörii pidempään teattereissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muista, minkä ikäinen olin Paddingtonia katsellessani, mutta joka tapauksessa muistan pitäneeni siitä. Ja tuolloinhan "oltiin lapsia" paljon pidempään kuin tänä päivänä.

   Kannattaa käydä katsomassa leffa!

   Poista
 5. Paddington oli kyllä yksi lapsuusajan lemppari ja pieni Paddington nallurainen kotoakin löytyy. <3

  Ihanaa alkanutta viikkoa Heli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun Paddington lelut on kadoksissa, toivottavasti löytyy vielä jostain. Nyt kun olen lasten kanssa kuunnellut Paddington äänikirjaa, olen ollut suorastaan riemastunut, kun olen muistanut joitakin tarinoita. Samalla on tapahtunut paluuta omaan lapsuuteen.

   Mukavaa viikkoa sinullekin Tiia!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!