maanantai 12. tammikuuta 2015

Rhonda Byrne: Taikavoima


Rhonda Byrnen kirja Taikavoima on kirja kiitollisuudesta. Kiitollisuus on taikavoima, joka voi muuttaa koko elämän. Kirjassa on 28 harjoitusta, joiden avulla Rhonda Byrne opettaa kuinka kiitollisuus saadaan jokapäiväiseen elämään. "Kiitolliselle annetaan lisää ja hänelle annetaan yllin kyllin. Mutta kiittämättömältä otetaan pois sekin, mikä hänellä on".

Kiitollisuus toimii koko elämää hallitsevan universaalin lain kautta. Vetovoiman laki, joka hallitsee kaikkea maailmankaikkeuden energiaa, kuuluu näin: Samankaltaiset vetävät toisiaan puoleensa". Jos ajattelet: "En pidä työstäni", "Minulla ei ole riittävästi rahaa" tai "Minulla on ongelmalapsi", vedät puoleesi juuri näitä kokemuksia, joita ajattelet. Mutta jos ajattelet, mistä kaikesta tunnet kiitollisuutta, kuten "Rakastan työtäni", "Minulla oli ihana loma" tai "Tunnen oloni mahtavaksi tänään", ja vilpittömästi tunnet kiitollisuutta, vetovoiman laki saa sinut vetämään puoleesi samanlaisia asioita. Se toimii kuin magneetti: kiitollisuus on magneettista, ja mitä enemmän kiitollisuutta tunnet, sitä enemmän runsautta vedät puoleesi.

Kirjan harjoitukset liittyvät esimerkiksi ihmissuhteisiin, terveyteen, rahaan ja työhön. Kirjassa on harjoituksia 28 päivälle ja jokainen päivä päätetään taikakivi kädessä ja lausutaan kiitos parhaasta asiasta, joka päivän kuluessa on tapahtunut.

Kirja on innostava ja maaginen, kuten Byrnen aiemmatkin kirjat. Huomaan, että minun on vaikea saada kirjan harjoituksia käytäntöön. Äidinmaidossa saamani pessimistisyys meinaa iskeä ja teilata kiitollisuutta. En halua palata samaan tuttuun pessimistisyyteen, sillä kiitollisuuden aiheiden pohtiminen on tärkeää, sen on todettu lisäävän hyvinvointia. Se voi muuttaa koko elämän suunnan. Siksi harjoittelen, harjoittelen, koko ajan. Kiitollisuutta, optimistisuutta. Ja myös lempeyttä itseäni kohtaan.

Olen kirjoittanut aiemmin Rhonda Byrnen kirjoista Salaisuus ja Voima. Juuri sain kirjastosta Byrnen uusimman kirjan, Sankarin, joten luultavasti tulen siitäkin bloggaamaan, jahka ehdin kirjan lukea.

8 kommenttia:

 1. Tein Taikavoiman kiitollisuuden harjoituksia syksyllä ja kyllä - se toimii! Olet oikeassa, että ihan helppoa ei ole, mutta takuulla on vaivan arvoista :) Rhonda Byrnen Salaisuus ja Voima ovat kirjahyllystä usein kulkeutuneet yöpöydälle avukseni kun on jokin tilanne, johon tahdon vahvistusta.

  Sankaria en ole lukenut, joten odotan uteliaana bloggaustasi siitä. Minulla on muuten vieläkin kivi yöpöydällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että harjoituksen toimivat. Kun vaan saisi itsensä tekemään niitä....minä aina tarvitsen jonkun ryhmän tai ohjaajan tuen, jotta saisin tehtyä harjoituksia, itse en meinaa saada niitä tehtyä, vaikka tietäisin ne toimiviksi.

   Minulla Byrnen kirja Voima toimi syksyllä todellisena voimakirjana. Aion aloittaa Sankarin lukemisen tänä iltana, joten enköhän pian postaa siitäkin.

   Poista
 2. Kaikki neljä kirjaa löytyy hyllystä, selaillen olen niitä kahlannut läpi, tykkään kirjoista ja niiden ajatus maailmasta. Harjoitusten toimivuutta en epäile, ystävä on niitä tehnyt ja apua saanut :)
  Pitäisi itsekkin syventyä kirjoihin paremmin ajan kanssa.
  Harjoitusten teko ehdottomasti onnistuu ryhmän tuella paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän noista kirjoista paljon. Hienoa, jos ystävä on saanut apua niistä harjoituksista. Itsekin uskon, että ovat toimivia, kun vaan saisi niitä tehtyä.

   Poista
 3. Tuo sankari kirja on minusta myös ihana ja voimia antava, teki mieli "säästellä" kirjaa, vaikka yhdellä kertaa sen melkein iminkin itseeni :).

  Osa noista kiitollisuus harjoituksista on ollut minullakin välillä työläitä saada arkeen...tai unohtuvat. Mutta kivi on minullakin yöpöydällä. Hyviä kirjoja nämä Byrnen kirjat kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa kuulla että Sankari on voimia antava kirja. Innolla odotan, että pääsen lukemaan sitä. Minulla on myös kivi yöpöydällä, tästä onnenkivestä olenkin joskus tainnut postata. Se toimii myös kiitollisuuskivenä.

   Minä olen tähän mennessä tykännyt eniten Voima-kirjasta, mutta kaikki ovat olleet ihania. Tänään olisi tarkoitus aloittaa Sankarin lukeminen.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!