keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Unelmapäivä

 
Millainen olisi unelmaelämäsi arkipäivä?

Itse olen tehnyt unelmapäivä-harjoitusta useassa eri yhteydessä. Kursseilla ja erilaisissa hyvinvointiin liittyvissä päivissä. Haluan jakaa tämän harjoituksen myös teidän kanssanne, sillä se saattaa selkeyttää omia arvoja, valintoja ja itselle ihanteellista elämäntapaa.

Millainen toivoisit jokaisen päiväsi olevan? Miten haluaisit viettää unelmaelämäsi arkipäivän?

* Millainen olisi unelmapäiväni?
* Miltä minusta tuntuisi?
* Millainen mielentilani olisi?
* Mitä päivääni kuuluisi?
* Missä olisin?
* Mitä tekisin?
* Kenen kanssa olisin?
* Miltä ympärilläni näyttäisi?

Millainen olisi aamuni, johon herään? Millainen olisi päiväni? Entä iltani? Millaisin fiiliksin kävisi nukkumaan ja mitä ajattelisin kuluneesta päivästä?Vastaukset kysymyksiin voivat antaa vihjeitä mm. näistä asioista:
* Mitä kaipaisin elämääni lisää?
* Mitä tärkeää elämästäni puuttuu nyt?
* Minkälaisia asioita tekisin, jos minulla olisi enemmän aikaa tai jos todella valitsisin?
* Mitä todella arvostan?

Mieti seuraavaksi unelmapäivän toteutusta nykyisessä elämäntilanteessa:
* Minkälaisia elementtejä unelmapäivästä voisin toteuttaa nyt heti, tässä arjessa?

Mieti luovasti millaisen päivän voisit toteuttaa ja kokeile sitä. Kokeileminen saattaa tuoda paitsi tyydytystä myös uusia oivalluksia siitä, mitä oikeastaan kaipaakaan. Vähitellen voit tuoda unelmapäivääsi ja tavallista arkipäivääsi yhtä lähemmäs toisiaan. Vaikka tekisit vain pieniä tekoja toisin, ajatus unelmapäivästä voi inspiroida, sitä kautta pienet päivittäiset tapahtumat liittyvät johonkin suurempaan ja merkityksellisempään.

Unelmointi on voimakas kanava oman elämän hyväksi tekemiseen. Se on paljon enemmän kuin hyvien ajatusten tuoma hetken mielihyvä tai hetken pako arjen haasteista. Omien unelmien miettiminen ja niistä kirjoittaminen ja puhuminen ovat hyvä tapa vauhdittaa unelmien toteutumista. Sanat muuttuvat todeksi ja uusia mahdollisuuksia avautuu uudenlaisen havaitsemisen, toiminnan ja muiden tarjoamien tilaisuuksien kautta.

Itse tein tämän harjoituksen kautta jo vuosia sitten päätöksen osittaisen hoitovapaan hakemisesta ja vajaa vuosi sitten myös yrityksen perustamisesta. Yrityksen, joka mahdollistaa sen, ettei elämäni täyty vain työllä vaan aikaa jää myös itselle ja perheelle. Tällä hetkellä jos mietin unelmapäivääni, siihen sisältyy nykyistä enemmän itseni huomioimista. Lenkillä käymistä, rauhoittumista. Ehkä myös käsitöitä. Vähemmän netissä oloa.

Millaisia ajatuksia sinussa herättää unelmapäivä-harjoitus?12 kommenttia:

 1. Heli, otan tämän harjoituksen talteen ja mietin sitä. On hyödyllistä pohtia tätä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tästä harjoituksesta on ollut hyötyä, siksi halusinkin jakaa sen blogiini. Tosin minulla eka ajatus oli, kun kirjoitin unelmapäivästäni, että eihän tuo nyt ole mahdollista elää noin. Joten sitten piti alkaa purkaa omia uskomuksia ja miettiä, miten se voisikin olla mahdollista.

   Poista
 2. Tämä pitää muistaa, sillä uskon vahvasti että tästä voisi saada apua talven pimeisiin hetkiin ja alhon tunnelmaan. Kun miettii, pysähtyy, unelmoi, tulee toivo ja sitä kautta hyvä olo. <3

  Kiitos Heli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmointi on vahva keino luoda toivoa ja visioita hyvästä tulevaisuudesta. Valosta ja energiasta.

   Ole hyvä!

   Poista
 3. Otan myös tämän talteen, vaikuttaa todellakin hyödylliseltä!

  Tämä päivä alkoi hieman kehnosti, mutta on parantunut loppua kohden. Viime päivinä Maalistyttö on ollut todella kiukkuinen ja mun on ollut vaikea ikään kuin nähdä tytön valloittavaa persoonaa sieltä kaiken kiukun alta, mutta tänään kun oli aikaa, jaksamista ja mahdollisuus, vietettiin pitkä tovi leikkien ja yhdessä oleskellen. Maalistyttö oli innoissaan ja pakko myöntää, että minäkin nautin ihan sydämestäni. Eräänlainen unelmapäivä siis tämäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulosta hyvältä se, että pystyit antamaan Maalistytölle aikaa ja vaikuttaa että te molemmat nautitte siitä. Arjen onnenhetkiä! Ja ne ovat ihan parhautta.

   Poista
 4. Tämä on varmasti hyvä harjoitus, ja kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia ja varmasti haaveitakin saa enemmän sitten kun -tilasta tähän hetkeen, tai oppii huomaan, että tässä ja nyt kaikki tapahtuu ja siitä hetkestä voi saada hyvän ja antoisan. Itselle unelmapäivään kuuluu sitä, etten suorittaisi mitään, vaan sen, mitä tekisin, tekisin muista lähtökohdista käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus on hyvä ja ainakin minua se on auttanut konkretisoimaan unelmiani, arvojani ja elämääni. Mitä minä todella haluan?

   Luulen että aika moni haluaisi elää niin ettei tekeminen olisi suorittamista. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että voin sanoa etten suorita työtäni vaan rakastan sitä. Sen sijaan monet kotihommat menevät suorittamiseksi ja niihin olisi kiva saada toisenlainen ote.

   Poista
 5. Olen tehnyt näitä unelmapäiväkirjoituksia ja ne ovat kyllä herättäviä kirjoituksia. Silloin kun tutustuin vaistotyyppiehin (itsesuojelu, vetovoima ja sosiaalinenvaisto), ymmärsin että unelmapäiväni kului suurimmaksi osaksi vahvimman vaistotyyppini mukaan. Saman syyn vuoksi mieheni ja minun päiväni näyttivät olevan hyvin erilaisia ;-)

  Tällaisen päivän kirjoittaminen antaa selvän suunnan sille mitä haluaa ja pontta mennä unelmaa kohti. Joten taidankin kirjoittaa taas kerran unelmieni päivän. Kiitos Heli muistutuksesta =)

  Iloista viikonlopun jatkoa sinulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaistotyypit kuulostavat kiinnostavilta, minä en ole tutustunut niihin ollenkaan.

   Se on totta, että unelmapäivän pohtiminen antaa suuntaa ja pontta mennä unelmien suuntaan. Minullakin se on auttanut juuri näihin asioihin.

   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. En tiedä miksi, mutta minua ahdisti tämä kysymys! Tai se ahdisti viimeistään sitten kun tuli kohta; "Millainen toivoisit jokaisen päiväsi olevan?"

  En tiedä näkyyköhän tässä kohtaa sitten juuri se että stressaannun aikatauluista ja suunnitelmista, ja nautin ennenkaikkea spontaaniudesta ja vapaudesta tehdä vaikka kymmentä eri asiaa päivässä - tai olla tekemättä mitään.

  Hyvin hämmentävä kysymys, en tiedä osaisinko vastata mihinkään osa-alueeseen kattavasti, jokaiseen tulisi varmaan kymmenkunta vaihtoehtoa. Olen sitten varmasti niin fiilis-ihminen. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kysymys ei ollut tarkoitettu ahdistavaksi. Lapsiperhearjessa on tietenkin vaikea miettiä, millainen toivoisi jokaisen päivän olevan, kun siinä on niin paljon muuttuvia tekijöitä, joihin ei itse pysty vaikuttamaan.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!