maanantai 3. marraskuuta 2014

Viikko yrittäjän elämästä: maanantaista sunnuntaihinKirjoitin noin kuukausi sitten ensimmäisen kerran teemalla "Viikko yrittäjän elämästä", silloin pilkoin postauksen kolmeen osaan. Nyt kirjoitan vähän lyhyemmin viikostani, mahdutan koko viikon yhteen postaukseen.

Maanantai 27.10.

Aamulla minulle oli kotikäynti sovittuna klo 9-10 vauvahieronnan ohjauksen tiimoilta. Fillaroin kotikäynnille ja siellä tapasin ihanan parikuisen vauvan äitinsä kanssa. Tein vauvalle koko kehon hieronnan ja samalla ohjasin äidille vauvahierontaa. Hieronnan lomassa puhuimme myös imettävän äidin ruokavaliosta ja vauvan nukkumiseen liittyvistä asioista. Tulin kotikäynniltä kirjaston kautta kotiin. Kello 12 soitin edellisen viikon unikouluohjaukseen liittyen seurantapuhelun. Unikoulu on mennyt hyvin. Sovimme vielä yhden seurantapuhelun perjantaille. Olin sopinut kello 14 tanssistudio Sahramiin salinkatsomistreffit paikan omistajan kanssa. Kiertelimme tiloissa ja kyselin vuokraamiseen liittyvistä asioista. Ajatuksena on aloittaa kevätkaudella Kasvun Taian kurssitoimintaa Sahramin tiloissa.

Tiistaina 28.10.

Aamupäivällä ohjasin Vipeltävän Siilin liikuntaleikkitunnit taaperoille ja vauvoille. Kotiuduin puolen päivän jälkeen, tsekkasin meilit ja facebookin. Tein iltaruuan. Katselin poikien läksyt. Illalla oli mindfulness - jatkokurssini. Minä niin tykkään tuosta ryhmästä ja mindfulnessista!

Olin yhteydessä tilitoimistoon ja kyselin käteismaksujen vastaanottamisesta. Kävin ostamassa kuittivihkon. 

Keskiviikko 29.10.

Aamupäivällä ohjasin Vipeltävän Siilin liikuntaleikkitunnin taaperoille ja vauvojen liikuntaleikki- ja vauvahierontakurssin. Tämän jälkeen kotiin, sähköpostin ja facebookin tarkistus. Poikien kanssa jutustelua, läksyjen läpikäyntiä. Ruuanlaittoa, pyykkien viikkaamista. Klo 16.15 lähdin kohti Rekolan Raikkaan iltajumppia, ohjasin tunnit klo 17-19, tanssiliikuntaa ja kimppajumppaa. Olin kotona lopulta noin 19.30.

Torstai 30.10.

Aamulla oli esikoisen kolmikantakeskustelu koululla, koulussa kaikki hyvin. Opettaja miettii, saako esikoinen koulusta mitään uutta, kun osaa jo kaiken.

Olin varannut tämän päivän yrityksen paperiasioihin ja kirjanpitoon. Mapitin virallisia papereita ja löysin papereitten välistä lapun, joka oli täynnä kysymyksiä. Olen iloinen siitä, että nyt tiedän kysymyksiin vastaukset, osaan jo jotain yrittäjyydestä!

Vaihdoin verotilille tilinumeroksi yritykseni tilin, olen sinne jostain syystä laittanut alun perin oman tilinumeroni. Minulla valui jo valmiiksi hiki, kun ajattelin tuota Katso-palvelua, mutta tilinumeron vaihtaminen onnistuikin tosi helposti. Huomaan, että minulla on aika vahvana uskomus, että kaikki tietotekniset asiat ovat hankalia.

Tein esitetekstejä, tarkoitus on tulostella ekat esitteet lauantain Naisteniltaa varten, johon olen menossa vetämään voimavaratyöpajaa ja esittelemään yritystäni. Tein miehelleni päivityslistaa nettisivujani varten. Mies on siis tehnyt minun yritykseni nettisivut.

Perjantai 31.10.

Aamupäivällä ohjasin vauvahierontakurssin Kalliolan opistossa. Kurssi on ihana, voi että minä tykkään työstäni! Kalliolasta suuntasin suoraan keskustaan, olin sopinut treffit keskustassa olevaan kahvilaan. Minua haastateltiin gradua varten. Gradu käsittelee downshiftaajan uramuutoksia ja työelämävalintoja. Minut oli löydetty haastateltavasi tämän blogini kautta. Haastattelun jälkeen suuntasin kotiin, olin sopinut klo 14 soittavani vielä viimeisen unikouluseurantapuhelun asiakkaan kanssa. Soitin puhelun, perheessä nukutaan nyt jo 7 tuntia yhtä päätä, ennen unikouluohjausta vauva heräili 10 kertaa yössä. Illalla tein vielä esitetekstejä valmiiksi.

Lauantai 1.11.

Aamupäivällä siivoiltiin koko perheen voimin ja laitoin ruokaa. Meille oli tulossa viikonlopuksi tuttavaperhe kylään Tampereelta. Tulostelin yritykseni esitteitä Sun-kirppiksen Naisteniltaa varten. Naistenillassa olin noin klo 15.30-19.15. Lähden illasta vähän aikaisemmin pois, jotta ehdin seurustella myös vieraittemme kanssa. Naistenillassa minulla oli voimavaratyöpaja, jossa oli mahdollisuus tehdä voimavarakartta. Muutama nainen istuikin leikkaamaan ja liimaamaan ja samalla saatiin hyviä keskusteluja käytyä läpi. Lisäksi jaoin yritykseni esitteitä jonkin verran. Sain hyvän idean eräältä pisteessäni käyneeltä äidiltä, hän kyseli onko minulta saatavilla lahjakorttia vauvahieronnan ohjaukseen, totesi, että se olisi ihana vauvalahjaidea. Tuumasin, ettei vielä ole, mutta pian on! Eli tämän viikon alussa lähden selvittelemään mistä saisin tilattua "lahjakorttikuoret" (jos jollakulla on vinkkejä, niin mielelläni otan vastaan!) ja kunhan saan painetut lahjakortit, laitan myyntiin lahjakortin vauvahierontaa varten.

Sunnuntai 2.11.

Sunnuntaina keskityin enemmän vieraisiimme ja muuhun elämään kuin yritykseen. Illalla laitoin menemään laskut lokakuun liikuntaleikki- ja jumppatunneista.

Sunnuntaina kävin läpi myös yrittäjän elämän erilaisia tunnefiiliksiä. Saman päivän aikana tunnelmat vaihteli "ei tästä mitään tule" fiiliksistä "wau miten hienoa tämä on"-fiiliksiin. Onneksi kaikkiaan koko yrittäjyyden aikana on ollut enemmän niitä positiivisia fiiliksiä. Onneksi minulla on yksi hyvä yrittäjäystävä (johon itse asiassa olen tutustunut tämän yrittäjyyden myötä) ja voidaan yhdessä käydä läpi näitä tunnelmia ja tsempata toisiamme! Tosiasia on se, että minulla on yrittäjyys lähtenyt hyvin käyntiin, voin nostaa itselleni palkkaa heti yritystoiminnan alusta alkaen ja olen saanut myös ensimmäiset yksityiset asiakkaat. Kurssitoiminta pyörii koko ajan ja ensi keväälle on jo monta sovittua kurssia ja lisäksi monia uusia ideoita vireillä. Itse voin hyvin ja olen jaksava ja saanut myös edistettyä hyvin ratkaisukeskeinen valmentaja - opintojani. Olen tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseeni yrittäjänä.

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö, mulle tuli niin hyvä mieli tätä tekstiä lukiessani :) Loistavaa kuulla, miten hyvin kaikki on alkanut ja jotenkin tästä kaikesta välittyy se, että pidät siitä mitä teet. Se onkin tärkeää ja varmasti yksi tarvittavista voimavaroista etenkin yrittäjäpuolella... (Ainakin miehen puheista välittyy asian merkityksellisyys, hänkin kun siis yrittäjä on.) Työsi ja toimenkuvasi vaikuttaa muutenkin minusta kiehtovalta, ajatus toiminnan taustalla on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos viestistä välittyi positiivisuus. Ja kyllä, minä tykkään työstäni! Ja minulla on vaikka mitä visioita tulevaan, nyt vaan toivon tasaista asiakasvirtaa.

   Poista
  2. Mahtavaa kuulla näin positiivisia kokemuksia yrittäjyydestä tänä aikana, joka ei ole helppo yrityksille, eikä monelle muullekaan... Olen iloinen puolestasi!

   Poista
  3. Kiitos! Kokemukset ovat positiivisia, vaikka mieli välillä meinaa ajaa suohon. Onneksi ne ovat vaan pieniä hetkiä, pääasiassa fiilis on hyvä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!