perjantai 14. marraskuuta 2014

Tietoista läsnäoloa

Olen aloittanut mindfulness-jatkokurssin. Kurssin ekat kerrat ovat olleet ihan huippuja. Minä todella tarvitsen ryhmän ympärilleni tekemään tietoisen läsnäolon harjoituksia kanssani ja keskustelemaan niistä.


Uskon, että mindfulness on auttanut minua paljonkin tämän syksyn aikana, kun olen perustanut yrityksen. Stressitaso voisi olla huipussaan, mutta minulla on keinoja säädellä tunteitani ja stressitasoani. Huomaan, että osaan pysäyttää tunnekuohut enkä jää vellomaan tunteisiin ikuisiksi ajoiksi. Ainakaan ihan joka kerta.

Osaan huomata arjen pieniä hetkiä ja myös nauttia niistä. Myös valokuvaamisen kautta pienet yksityiskohdat tulevat näkyviksi.


Mindfulness jatkokursilla käymme kokemuksia läpi keskustellen, teemme mindfulness-harjoituksia ja joka kertaan kuuluu myös teoriapaketti. Teemoja ovat esimerkiksi hankalien tunteiden kohtaaminen, myötätunto itseä ja muita kohtaan, mindfulness ja lapset ja nuoret, kehotietoisuus, hiljaisuuden merkitys ja mindfulness ja työelämä. Kurssiin kuuluu myös yhden päivän mittainen hiljaisuuden retriitti. Viime keväänä olin yhden illan hiljaisuuden retriitissä.

Jatkokurssin jälkeen on edessä ohjaajakoulutus. Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti mindfulness ja vanhemmuus.Ohjaajakoulutukseni alkaa huhtikuussa. Sitä ennen ehdin valmistua maaliskuun alussa ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

8 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa! Olin kerran yhdellä mindfulness-tunnilla. Läheinen ystäväni on kehunut sitä kovasti. Rakastan joogaa ja meditoin säännöllisesti. Silti mindfullness ei kolahtanut, se tuntui jotenkin "leikki-meditaatiolta". Pitäisi varmaan kokeilla uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla mindfulnessia uudelleen. Ja jos ei kolahda, niin jatka joogaa ja meditaatiota. Minä tykkään mindfulnessista tosi paljon.

   Poista
 2. Hieno kirjoitus ja kauniit kuvat! Minä kävin myös joku vuosi sitten mindfulness peruskurssin, nyt tuntuukin, että voisi olla aika jatkaa :). Tykkään myös mindfulnessista kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän noista kuvista. Räpsin hurjan määrän kuvia eräänä aurinkoisena sunnuntaina ja nuo kuvat ovat sitä satoa. Minä olen tosi innoissani mindfulnessista. Se on avannut niin paljon asioita minulle. Itsestäni ja suhtautumisesta asioihin. Ja meidän ryhmä on ihan huippu, olen tosi iloinen että ryhmästäni on niin moni jatkamassa myös ohjaajakoulutukseen. Pysyy sama tuttu jengi kasassa!

   Poista
 3. Mielenkiintoista. Minäkin täällä ihastelen kuviasi. Minkälaisella kameralla otat kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä valokuvaan Canonin EOS 350D järjestelmäkameralla. Jotkut kuvat on otettu miehen kameralla, joka on Canon EOS 600. Saan otettua kivoja kuvia kun on valoisaa, nyt haasteena on jatkuva pimeys.

   Poista
 4. Joskus ryhmä auttaa keskittymään enemmän asiaan. Pääsääntöisesti meditoin itsekseni, mutta joskus ryhmässä ollessa hiljentyminen on huomattavasti helpompaa. Useamman henkilön samanaikainen tekeminen tuntuu vetovoimaiselta tilalta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa olla ryhmässä meditoimassa. Kaikkein parasta meidän kurssilla ovat olleet ihanat ihmiset ja keskustelut heidän kanssaan. Olen saanut niistä keskusteluista ihan valtavasti!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!