keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ruskeaa unelmaa

Asumme 1970-luvun lopulla rakennetussa tiilitalossa. Ja meillä rakennusajankohta näkyy ihanasti kodissamme. Tiedättekö, kivat neliöparkettilattiat, alakerrassa ruskeat laattalattiat ja ylipäänsä ruskeaa meiltä löytyy paljon. Ruskeaa unelmaa! Olemme halunneet säilyttää kotimme alkuperäisyyttä ilman että olemme tärvelleet kodin tunnelmaa. Tässä muutama makupala teemalla "all you need is brown". Katso, ihastu ja inspiroidu!
Esikoisen huoneesta löytyy kivaa ruskeaa muovimattoa. Tosi kätevää, pölyt ja pienet roskat ei ollenkaan erotu lattialta!


Keittiön helmi ovat nuo ihanat beigenruskeat laatat, joissa on mahtavat kukkakuviot. Ja toki varmaan huomasitte, että keittiön tasot on myös reunustettu kivasti tummanruskealla. Ja samaa tummanruskeaa sävyä löytyy myös ikkunanpielistä. Hurmaavaa!


Olohuoneen katto on ruskeaa puuta, samanlaista löytyy myös takkahuoneestamme. Pimentää kivasti!Olohuoneessa myös ikkunanpielet ovat tummanruskeat. Sopii hyvin yhteen katon kanssa, värisävy lähes sama.
Toki myös talon ulkopinnoilta löytyy ruskeaa. Värikkäät kukat erottuvat kivasti, kun taustana on ruskeaa.

Huomasin, että minulla on kuvaamatta meidän koko sisustuksemme helmi, yläkerran vessan muovimatto. Ah miten suloista 70-lukua, aitoa tunnelmaa! Se tuo mieleen myös oman lapsuuteni, sillä omassa lapsuudenkodissani oli aivan samaa muovimattoa kuin täällä nykyisessä kodissamme. Samaa tyyliä on siis ollut sekä Mikkelissä että Vantaalla, maalla ja kaupungissa. Huimaa! Mutta pidän teitä lukijoita tämän ihanuuden kanssa vielä jännityksessä eli palaan myöhemmin tähän inspiroivien sisustuspostausten sarjaan. Maltatteko odottaa?

Löytyykö blogini lukijoista muita ruskean värin ystäviä?

ps. tämän postauksen voi lukea niinkin, että postauksen kirjoittaja on elänyt ruuhkavuosia monen vuoden ajan eikä ole jaksanut panostaa kotinsa pintojen uudistamiseen. Toki karmeimmat yksityiskohdat alkuperäisestä sisustuksesta on uusittu, kuten nyt vaikka säkkikangastapetti vaihdettu kivempaan. Lisäksi perheen isä on erittäin ekologinen ajattelutavaltaan ja hänen mielestään on turhaa lähteä uudistamaan sellaista, mikä on toimivaa. Nyt vaan odotellaan sitä, että ruskeasta tulee taas sisustuksen muotiväri ja me voidaan ratsastaa taas aallonharjalla!

10 kommenttia:

 1. :D Ja ruskea on uusi musta. Tai kokovalkoisen sisustuksen aika on ohi. :) Silmä tottuu ja monessa paikkaa ruskea on oikeasti kiva.

  Meillä ei ole juurikaan ruskeaa, mutta toisen vessan keltaiset kaakelit (+ niissä boordit) ovat kyllä aika vinhat... Emme ole kuitenkaan alkaneet vaihdattaa kaakeleita, remonttitarvetta ei onneksi vielä ole. Mutta ne ovat aika järkyttävät. Kotoisat, silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ruskea on uusi musta.

   Jos nyt ihan totta puhutaan, niin meillä on aikomuksena maalata nuo keittiön kaakelit kaakelimaaleilla. Olen nyt kymmenen vuotta katsellut noita kaakeleita enkä enää kestä niitä.

   Poista
 2. Meillä ruskeaa (ikävä kyllä), mutta olenkin ottanut nyt asenteen "mitä ei voi piilottaa, korosta!" :D eli olen etsinyt kirppareilta mm. ruskeaa vanhaa tv-tasoa.
  Jään jännityksellä odottelemaan millainen helmi teidän wc:stä löytyy, meillä "helmenä" toimi ainakin äsken pikku pissat pöntön vieressä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, pikku pissat... Meidän helmi on ihan se muovimaton kuviointi. Jotain pöyristyttävän "ihanaa".

   Poista
 3. Hihii, ruskeaa: Join the Club! (Vai pitäisikö sanoa"Welcome to our ranch." ;) Ei vaan, mutta miksi ihmeessä luovuitte säkkikangastapetista - mitä jos se tulee ihan just takaisin!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen sun Welcome to our ranch - postauksen. Säkkikangastapetti oli jotain niin karmeaa, että uskalsimme luopua siitä silläkin uhalla, että se tulee parin vuoden päästä muotiin. Sitäkin katseltiin yhdeksän vuotta ennen kuin teimme tämän radikaalin päätöksen. Lue: ennen kuin saimme aikaiseksi tehdä asialle jotakin.

   Poista
 4. Hei, täältä löytyy myös. Tosin edellinen omistaja on remontoinut keittiön ja wc:t ja kylppärit ja maalannut katot, mutta ikkunanpokat ja neliölattiat mosaiikilla löytyy täältäkin. Ja ne ruskeat puuovet.
  Nyt sitten luen näitä kommentteja ja joku kertoo että ruskea on uusi musta - juuri kun viikonloppuna on lähdössä eteisen vaaleanruskea tapetti VALKOISEN maalin tieltä. Ohhoh. Mä oon niin aikaani jäljessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskeita puuovia on meilläkin. Aika monta.

   Meilläkin on aika monta seinäpintaa uusittu (meidän toimesta), kaikkein karmeimmat tapetit vaihdettu uusiin. Mutta aiemmat omistajat eivät ole täällä rempanneet paitsi keittiön tummanruskeat kaapistot on vaihdettu valkoisiin (luojan kiitos tästä).

   Poista
 5. säkkikangastapetti jes! löytyi täältäkin ja vaikka ruskean ystävä olenkin,niin se kyllä lähti melkein ekana. Roosan,ja vihreän kokolattiamaton ja oranssin muovitapetin jälkeen :) Sisustaminen kulkee iän kanssa käsi kädessä, olen huomannut minä; takkahuoneeseen tuli suuri kuvioinen tapetti joka kovasti miellytti silmää,sai olon mukavaksi ja oli jotenkin turvallinen. Ymmärsin asian vasta kun äitini tokaisi,että tuohon on sama kuvio kuin meillä oli.
  Eli tietämättäni,tai tietoisesti, olin valinnut 70-luvun lapsuudenkotini kuvion eri värisenä. jotenkin hönttiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roosa ja vihreä kokolattiamatto kuulostavat tosi vinkeiltä. Kuten myös oranssi muovitapetti. Hauska juttu tuo, että olit valinnut lapsuudenkotisi tapettikuvion eri värisenä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!