sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Flowsta tahmaanKuluneeseen viikkoon on kuulunut mielettömiä flown hetkiä. Ihania ryhmiä, luentoja ja kohtaamisia. Olen saanut myös hienoja palautteita kursseiltani. Loppuviikosta olo alkoi mennä tosi tahmaiseksi. Aamut tuntuivat käynnistyvän hitaasti ja mieleni alkoi syöttää minulle tarinaa siitä, miten minusta ei ole mihinkään ja miksi koskaan kuvittelin elättäväni itseni yritystoiminnalla. Mieleni syötti minulle valtavasti kaikkea negatiivista. Samalla laskin että tästä kuusta on tulossa minulle ennätyshyvä taloudellisesti. Kaikki on mennyt hyvin. Olo oli silti aivan toisenlainen. Perjantaina aloin tuntea myös surullisuutta, kuin itkettäisi, mutta kyyneleet eivät tulleet. Mies tuntui täydelliseltä idiootilta parin päivän ajan. Ja aivan kuin sen olisin hänelle sanonutkin...

Lauantaina oli aivan kujilla. Olo oli tahmea ja apea. Selitys selvisi illalla. Menkat. Taas. En osannut aavistaa, että ne ovat taas sekoittaneet mieleni ja elämäni. Etuajassa kun alkoivat. Mutta toisaalta, onneksi löytyi joku selitys ololleni. En ole masentumassa, uupumassa, menettämässä elämänhaluani. En ole myöskään lopettamassa yritystoimintaa, vaikka meinasin vajota kummallisiin epätoivon fiiliksiin.

Alaselkä on ihan paskana, vatsaa juilii. Sitä vaan mietin, kuinka monta kertaa elämäni vielä musertuu muutamaksi päiväksi menkkojen takia. Ja mitähän vaihdevuodet tuovat tullessaan? Voi tätä naisen elämää.

6 kommenttia:

 1. Itsellä epätoivossa kieriskely voi kestää helposti viikonkin. Niin epäreilua, että oireet tuntuvat vain pahenevan iän myötä. Täytyy vain muistutella ja rauhoitella itseä, että kaikki on oikeasti hyvin ja keho vain tekee mielelle tepposia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, viikon epätoivossa kieriskely kuulostaa rankalta. Minulla se yleensä rajoittuu pariin-kolmeen päivään. Minullakin oireet ovat pahenneet iän myötä. Yleensä tunnistan, että kyseessä on "menkkamasennus", mutta nyt tulivat sen verran etuajassa, etten osannut ensin yhdistää olotilaa menkkoihin.

   Poista
 2. Mikä hitsi niissä menkoissa on, että ne saa aivan sekaisin koko ihmisen ja pms oireet vaan pahenee iän myötä. Viikko menee migreenissä ja masiksissa, yksi päivä hirveää itkettyneisyyttä... Menkoissa sitten toinen viikko, on tämä hienoa. Nyt syön sitten minipillereitä, koska en vaan enää jaksa, kerran kuukaudessa silti tulee migreeni noin neljäksi päiväksi, mutta mielialat eivät vaihtele. Vihaan syödä pillereitä, ottaa pattiin ja iho on kamalassa kunnossa... Jopa odotan vaihdevuosia, vaikka ei pitäisi.

  Zemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Minulla onneksi nykyisin harvoin migreeni liittyy menkkoihin, ennen se oli aina ja se oli rankkaa. Pää on monesti pöhnässä, mutta nyt ei enää ole ollut migreeniä. *koputtaa puuta*.

   Naisen elämässä on paljon hyvää ja hienoa, mutta menkat ovat sellainen asia, joka voisi mennä vähän nopeammin, vaikka parissa päivässä koko show ohi.

   Poista
 3. Menkat ovat kyllä yksi elämän kurjia juttuja. Sotkevat systeemit ja tulevat aina väärään aikaan. Tällä hetkellä jaksan olla kuitenkin onnellinen siitä, että jatkunut imetys pitää ne aina välillä poissa ja saan nauttia menkattomuudesta. :)

  Parempaa oloa sinne sinulle, Heli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, menkat sotkevat syteemit. Minä imetin molempia lapsia pitkään ja näin sain nauttia pitkään menkattomasta ajasta. Tosin se oli sitten muuten vähän sumuista aikaa esim. univelan takia.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!