sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Leffareissuja: Viikossa aikuiseksi, Late Lammas ja Risto Räppääjä

Olen käynyt lyhyen ajan sisällä katsomassa useamman leffan. Ja näiden joukossa on myös yksi aikuisille suunnattu leffa, monesti mun leffakäynnit suuntautuvat perheleffoihin.

Late Lammas -elokuvan kävimme katsomassa koko perheen voimin. Late Lammas on animaatioelokuva, jossa ei ole dialogia. Elokuvassa Late kyllästyy samanlaisena toistuvaan arkeen ja alkaa kaivata muuta elämäänsä. Late alkaa suunnitella vapaapäivää. Yksi asia johtaa toiseen ja lopulta vapaapäivästä tulee aika lailla erilainen kuin alkuperäinen ajatus oli. Elokuva oli hauska, nokkela ja tykkäsimme siitä kaikki. Antaisin leffalle 4 tähteä.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri on viides Räppääjä-elokuva. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, joka ilmestyi viime syksynä. Risto saa kuulla olevansa kaukaisen sukulaisen perijä. Rauha ja Elvi yrittävät kouluttaa Ristosta herrasmaisen perijän. Risto tapaa kaukaista sukulaistaan salaperäisessä talossa, jossa on myös palvelija, jonka suunnitelmat ovat erilaiset kuin saiturin. Luvassa on seikkailu, jossa on komiikkaa ja vähän myös jännitystä. Kävin katsomassa tämän leffan poikien kanssa ja meidän kaikkien mielestä tämä oli huonoin Räppääjä-elokuva. Itse olen tykästynyt ihan ensimmäisiin Räppääjiin eniten. Antaisin leffasta maksimissaan 3 tähteä, ehkä 2.5 olisi oikea tähtimäärä.

Viikossa aikuiseksi on Johanna Vuoksenmaan komedia ihmisten kompuroivista yrityksistä kasvaa aikuiseksi. Joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä viettää viikon saaressa, seksittömällä ja päihteettömällä leirillä. He etsivät itseään ja onnea. Elokuvassa on kiva teema, mutta olin pettynyt elokuvaan. Olen tykännyt paljon Johanna Vuoksenmaan elokuvista ja tv-sarjoista, siksi tämä tuntuikin aika lässähtäneeltä. Koko ajan odotin, milloin esitys lähtee lentoon. Sitä se ei mielestäni tehnyt missään vaiheessa. Elokuvassa on kyllä hauskat hetkensä, mutta ehkä elokuvaa kuvaa parhaiten sanat "ihan ok". Antaisin leffalle 2.5 tähteä. Tämän leffan kävin katsomassa ihan itsekseni Mikkelin reissumme aikana. Leffassa oli yksi Mikkeli-viittaus ja se nauratti katsomossa.

Aikaisemmin kirjoitin jo Paddinton-leffasta, se on tämän vuoden tähän mennessä paras näkemäni elokuva.

Oletko sinä nähnyt jonkun noista elokuvista? Mitä olet pitänyt?

8 kommenttia:

 1. Late Lammas on kyllä ihana! Me kävimme katsomassa sen viime viikolla. Mietimme, että menisimmekö katsomaan Late Lampaan vai Risto Räppääjän, mutta luin joitakin elokuva-arvosteluja ja valitsimme brittilampaan - selvästi oikea valinta! Elokuva oli mainio, hauska ja ihanan englantilainen.

  Paddingtonista olen samaa mieltä. Se on ylipäätään yksi parhaimmista lastenelokuvista moneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Late Lammas oli hyvä. Kuten myös Paddington. Minäkin olin lukenut Räppääjän suht huonoista arvosteluista, mutta silti itselläni oli olo, että pitää se nähdä.

   Poista
 2. Toivon, että ehtisin jossain vaiheessa mennä katsomaan tuon Viikossa aikuiseksi. Toisaalta se ei varmaan kärsi lainkaan siitä, että sen katsoo joskus myöhemmin kotisohvalla ison valkokankaan sijasta :) Minä olen tykännyt paljon Vuoksenmaan tuotannosta. Harmi, jos uusin vaisu. Pitää katsoa silti.

  Itse näin Late Lampaan ja pidin siitä. Pojat tykkäsivät enemmän Risto Räppääjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoksenmaan tuotanto on ollut tosi hyvää. Siksi tuo Viikossa aikuiseksi tuntui pettymykseltä. Mutta olen silti ihan tyytyväinen, että kävin katsomassa sen. Tuli kuitenkin myös omaa elämää peilattua leffan teeman ja sen hahmojen kautta.

   Poista
 3. Meinasin mennä katsomaan isojen poikien kanssa tuon Risto Räppääjä ja Sevillan saituri, mutta kun katsoimme trailerin. niin ei vaikuttanut niin hyvältä kuin aikaisemmat elokuvat. Ajattelin, että vuokraamme sen sitten kun tulee vuokrattavaksi ja pidämme leffaillan kotona. Ensimmäiset Risto Räppääjät olivat kyllä parhaita. Ihan harmittaa myös kun tuo Risto Räppääjä on vaihtunut noissa elokuvissa toiseksi näyttelijäksi.

  Viikossa aikuiseksi olisi myös mukava nähdä, mutta tuntuu ettei aika riitä työ-koti arjessa nyt mihinkään ylimääräiseen, että jää varmaan välistä. Ehkä odotan tästäkin sitä vuokraleffaa.

  Paddington ei pyöri enää täällä meidän teatterissa, mutta tämä on kyllä nähtävä ennemmin tai myöhemmin! Keskimmäinen oli katsomassa sen koulusta ja piti elokuvasta.

  Kiitos arvosteluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffaillat kotonakin ovat ihania. Ja niissä on se hyvä puoli, ettei tarvitse lähteä mihinkään. Mikkelissä oli helppo käydä leffassa, kun äitini luota oli kilometrin kävelymatka leffateatterille. Meiltä kotoa lähin elokuvateatteri on noin 10 kilometrin päässä eli ei ihan kävelymatkan päässä.

   Minäkin tosi harvoin käyn katsomassa aikuisten leffoja, ehkä pari-kolme leffaa vuodessa. Viime syksynä kävin katsomassa Vadelmavenepakolaisen, ei sekään kovin kummoinen ollut.

   Poista
 4. Yleensä käyn typyjen kanssa katsomassa kaikki leffat, mutta kuinka ollakaan Paddingtonia kävivät isänsä kanssa katsomassa, olin kipeänä, en päässyt mukaan. Ja Räppääjää kavereiden kanssa, eli tämä äitihän on ihan out. :)

  Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin varmaan pian on edessä se aika, että pojat alkavat käydä kaksin tai kavereidensa kanssa leffoissa. Mites minä sitten näen lastenleffat....

   Aurinkoista viikkoa sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!