keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Jäisiä taide-elämyksiä


 
Olimme muutaman päivän ajan Mikkelissä hiihtoloman alkajaisiksi. Mikkeli on minun kotikaupunkini. Tosin nyt olen asunut pääkaupunkiseudulla jo yli puolet elämästäni. Mikkelissä asuu edelleenkin äitini (isäni on jo kuollut) ja minun hyvä ystäväni, kaasoni ja esikoisen kummi, "Suttu pummi".


Osuimme Mikkeliin jääfestivaalin aikaan. Mikkelissä oli ensimmäiset kansainväliset jääfestivaalit, joihin kuului jäänveistokisa. Tuotokset olivat upeita. Voiton vei Mongolian kilpailija, hänen teoksensa oli Suuri kissa - taideteos, jossa oli tiikeri ja lapsi. Muut kilpailijat veistivät jäätä parityönä,  mongolialainen voittaja teki työnsä yötä myöten yksin.


Tiistai-iltana jääfestivaalit huipentuivat jääkonserttiin, jonka soittimet oli tehty Saimaan jäästä. Norjalainen Terje Isungset soitti lyömäsoittimilla, torvilla ja muilla jäästä tehdyillä instrumenteilla ja solistina toimi Mari Kvien Brunvoll.  Aika hienoja ääniä tuli jääsoittimista, hieno kokemus, vaikka Mikkelin tori olikin tapahtuma-aikaan varsin kylmä paikka.


Lapsille tapahtuma-alueella oli pieni ja iso jääliukumäki ja luistelurata, jolla oli myös hauskat luistelukelkat.

Mikkelin reissumme kuului jääfestivaalin lisäksi uimista, keilaamista ja uusin Risto Räppääjä-leffa. Tänään tulimme kotiin ja minä olin illalla kokouksessa miettimässä jo ensi syksyn töitä.

Pojilla jatkuu loma vielä loppuviikon, minä suuntaan ajatuksiani vähän jo töihin ja huomenna illalla ohjaan iltatuntini. Minulla on myös hemmottelua tiedossa, huomenna käyn kasvohoidossa ja perjantaina kampaajalla.

5 kommenttia:

 1. Upealta vaikuttaa tuo jääfestari! Oliko uusin Risto Räppääjä muuten hyvä? Toiveissa suunnata lapsen kera sitä katsomaan vielä hiihtoloman aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääfestarin tuotokset olivat hienot ja jääkonsertti aika ainutlaatuinen elämys. Risto Räppääjä-elokuvasta mun on tarkoitus kirjoittaa lähipäivinä vähän enemmänkin, mutta jos nyt lyhyesti kirjoitan, niin oli se ihan katsottava, mutta ehkä huonoin Räppääjä-elokuva meidän kaikkien mielestä. Maksimissaan kolmen tähden leffa.

   Poista
  2. Olen kuullut samansuuntaista mielipidettä tuosta uusimmasta Risto Räppääjästä muualtakin. Pitää vielä miettiä menemmekö katsomaan. Jos lapsi aivan hirmu kovaa haluaa, niin sitten.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne olivat tosi upeita! Oli hienoa olla siellä illalla, kun teoksissa oli valaistus, joka vielä vaihteli väristä toiseen.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!