keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Barbin tissiliivit


Esikoinen on kova tekemään käsitöitä. Yhtenä päivänä hän oli neulonut koulupäivän jälkeen barbille tissiliivit. Jonkinlainen nyppyneule oli tissiliivien ohjeen pohjana. Hyvin on poika arvioinut kuppikoon, mutta joku kiinnityssysteemi noihin pitäisi vielä keksiä. Ehkä Ken on kuitenkin ihan tyytyväinen niihin ihan noin, ilman mitään kiinnityksiä?

Esikoinen virkkaa ja neuloo paljon mallitilkkuja. Hän kaivaa esille minun vanhoja Novitan lehtiä, puikot tai virkkuukoukun ja lankaa ja virkkaa tai neuloo. Katsoo ohjetta ja tekee sen mukaan. Kun kysyn, "miten olet osannut tehdä nämä tilkut?", hän katsoo minua vähän höpsönä ja toteaa, että "ohjeen mukaan tietenkin tein". Niin, ohje vaan eteen ja oli siellä sitten mitä langankiertoja, pitsineuletta tai nyppyjä, niin esikoinen tekee ohjeen mukaan ja saa aikaan hienoja mallitilkkuja. Mitähän näistä keksisi, näitä alkaa nimittäin olla meillä iso määrä?


Onko teillä virkkaavia tai neulovia tyttöjä tai poikia? Meidän viidesluokkalainen esikoinen (poika) muuten valitsi tekstiilityön käsityökurssikseen ja on myös valinnaisella tekstiilityön kurssilla (teemana kierrätysmateriaalit ja tilkut)  ja on näistä kursseista innoissaan. Ilmeisesti matemaattisella lahjakkuudella on jotain yhteyttä kykyyn lukea käsityöohjeita ja tehdä niiden mukaan?

10 kommenttia:

 1. Ihanat liivit Barbilla! :) Hienoa, että pojatkin valitsee käsityön, yleensä oon kuullut että tytöt saattaa valita veiston, mutta ei toisinpäin. Tosin onhan luokanopemieheni toiminut ala-asteen käsityönopena yhtenä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hienot liivit? Kieltämättä aika hauska idea, minulle ei olisi tullut mieleen ehdottaa pojalle, että teepä barbille liivit.

   Esikoisen luokalta on kolme poikaa tekstiilityössä, valinnaisella kurssilla esikko on ainut poika. Mikäs siellä ollessa, tyttöjen keskellä.

   Poista
 2. Minulla on vaikeuksia lukea käsityölehtien ohjeita! Täytyy toivoa, että oma poika osaisi tulevaisuudessa auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekaan eivät kaikki ohjeet aukea. Patenttineule on viimeisin, mitä yritin tehdä enkä osannut. Ehkä pitää pyytää apua esikoiselta, hän tuntuu aika näppärästi hoksaavan ohjeet.

   Poista
 3. Taitava poika! Meillä pojat tykkäävät käsitöistä. Tokaluokkalainen virkkaa koulussa käsinukkea ja ekaluokkalainen neuloo (aina oikeaa) huilupussia. Syksyllä tekivät käsitöitä myös kotona, mutta nyt muut harrastukset vievät aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen on taitava käsitöissä ja tuo ohjeidenlukutaito on kyllä huima. Julkisuudessa on ollut pipoja virkkaavia poikia, ehkä meidän pojat kehittävät sitten omat juttunsa myöhemmin.

   Poista
 4. Allekirjoitan pohdinnan matemaattisuuden ja käsityöharrastamisen yhteydestä! Itse en tajua numeroita ja inhoan kaikkea matematiikkaan viittaavaa, enkä myöskään hallitse ompelu- tai neuletöitä. Mutta siskoni on matemaattisesti lahjakas ja hänellä pysyvät puikot käsissä ja taitaa osata ommellakkin.

  Nauraa pärskähdin kohdalle; Ehkä Ken on kuitenkin ihan tyytyväinen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matemaattisuudella ja käsityöharrastuksella on yhteyttä. Minä olen suht hyvä lukemaan ohjeita ja tekemään niiden mukaan, vaikka matemaattisuus ei ole mun vahvuus. Mutta esikoinen on tuossa aika ilmiömäinen, ajatellen että hän on 11 v poika.

   Meiltä kyllä puuttuu Ken. Barbi meille tupsahti jostain koulun kierrätyspäivästä, jossa sai vaihtaa leluja ja kirjoja.

   Poista
 5. Tämä postaus mulla olikin mennyt ohi. :) Ja voi kuinka hyvälle mielelle tästä tuleekaan. Ihanan ennakkoluuloton ja vielä mielettömän taitava esikoinen. Ei vaan minulta onnistuisi :D (Siksi sen teknisen valkkasinkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ennakkoluuloton ja kekseliäs. Eipä olisi tullut itselle mieleen neuloa barbille tissiliivejä. Enkä ole varma, onnistuisiko minultakaan tuollainen nyppyneule, vaikka käsitöitä tykkäänkin tehdä. Ja nimenomaan niitä tekstiilitöitä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!