maanantai 23. helmikuuta 2015

Lasten mindfulness - kurssilla


Osallistuin kuopuksen kanssa eilen Lasten mindfulness - kurssille. Tiesin jo etukäteen, että rauhoittuminen ei ole kuopuksen vahvimpia puolia. Ja näinhän se oli. Kuopus kommentoi ja osallistui aktiivisesti, välillä asiaan liittyen, välillä aasinsiltoja tehden ja mennen asian viereen. Jokainen varmaan tietää sen tilanteen, kun oma lapsi käyttäytyy eri tavoin kuin itse toivoisi. Kurssilla olin siinä tilanteessa. Muut lapset olivat rauhallisia harjoitusten äärellä, hengittelivät kaikessa rauhassa ja ehtivät hengittää kuusi syvää hengitystä siinä ajassa, missä kuopus ehti vetäistä 22 hönkäisyä.

Kurssin vetäjällä Elinalla oli ihanan rauhallinen ote ja hienosti hän huomioi myös minun lapseni kommentit ja aktiivisen osallistumisen. Harjoittelimme kurssin aikana rauhallista hengittämistä, myös pehmokaverin avulla. Olimme etukäteen saaneet ohjeeksi ottaa mukaan villasukat ja pehmolelun. Kuopus valitsin kotoa mukaansa Marion. Mario oli hänen vatsansa päällä, kun hän pumppasi vatsaansa ylös alas. Kotimatkalla kyllä tuli oivallus, että syvään hengittäminen on muutakin kuin vatsan pullistelua.

Kurssilla oli myös kellohengitystä äänimaljan avulla, rusinan maistamista ajatuksella, että saat kätesi jotain, jonka näet ekan kerran ja tutustut tähän asiaan aistiesi avulla, kuin avaruusolento, joka saa tämän ihmeellisen asian ensimmäistä kerta eteensä (rakas lapseni kommentoi, että "nämä ovat ihan tavallisia S-kaupan rusinoita"), eläinjengin leikkimistä (tähän lapset heittäytyvät hienosti) ja loppurentoutus. Elina kertoi mindfulnessista ja siitä, miten hän omien 3- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa tekee mindfulness harjoituksia.

Keskustelimme kotimatkalla, mitä kurssista jäi mieleen. Poika vastasi näin: "Pitää muistaa hengittää, hengittää syvään. Hengitys on muutakin kuin massun pullistelua".

Kurssi oli Onni&hoivassa, jossa Elina järjestää myös esim. Toimiva perhe - koulutuksia. Tutustuin Elinaan Toimiva perhe - ohjaajakoulutuksessa viime syksynä. Totesimme, että olimme aiemmin tavanneet jo lasten mindfulnessin, aistien rauhaa -koulutuksen äärellä.

Ja pieni mainospala: Minulla on tulossa Onni&hoivassa tämän viikon lauantaina 28.2. klo 15.30-18.00 satuhierontakurssi vanhemmille. Kurssille mahtuu vielä mukaan. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan satuhieronnan ihanaan maailmaan!


2 kommenttia:

 1. Oliko lapsesi ensimmäistä kertaa tällaisella kurssilla? Olipas mukava lukea mitä siellä tehtiin.

  Nuo kurssisi ovat erittäin mielenkiintoisia, voi kun sellaisia olisi täälläkin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopus oli ekaa kertaa kurssilla. Olen esikoisen kanssa tehnyt mindfulness-harjoituksia kotona, joten hänelle mindfulness on tutumpaa.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!